امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/12/19 - 18:12
  • تعداد بازدید : 528
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بهره وری در تولید با استفاده از کنسانتره دامی

کاهش 120 روزه پرواربندی دام در مناطق عشایری خراسان رضوی

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با استفاده از کنسانتره ویژه دامی، مدت زمان پرواربندی دام از 240 روز به ۱۲۰ روز کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان رضوی، مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در مصاحبه با ایرنا پرواربندی را به معنای تغذیه دام لاغر، سبک وزن، جوان و تبدیل آن به دام چاق در مدت مشخص بیان کرد و گفت: در پرواربندی طبیعی است که سود به دست آمده از طریق فروش دام، باید همیشه از هزینه‌های نگهداری بیشتر باشد تا این کار صرفه اقتصادی داشته باشد.


وی با بیان اینکه هر کیلو وزن گوسفند معادل ۵۰۰ گرم گوشت دارد ادامه داد: بر این اساس برای تولید هر کیلو گرم گوشت قرمز در جامعه روستایی ۲۴ کیلو و در جامعه عشایری با پرواربندی معادل ۱۲ کیلو علوفه مصرف می‌شود.


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: به این ترتیب سالانه ۹۰ هزار تن علوفه یا جو کمتری برای تولید میزان مشخصی از گوشت قرمز تولیدی، مصرف می‌شود که این میزان برداشته شدن بار سنگینی از روی دوش دولت و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.


نبوی فرد افزود: علاوه بر آن به ازای تولید هر کیلو جو باید ۱۳۰۰ لیتر آب مصرف شود که با توجه به صرفه جویی ۹۰ هزار تنی در مصرف جو برای تولید گوشت قرمز در این طرح، حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی می شود.


وی ادامه داد: با توجه به تنش آب و خشکسالی در استان صرفه جویی این میزان آب نیز می تواند مصداق دیگری از تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.


مدیرکل امورعشایر خراسان رضوی با بیان اینکه در مناطق روستایی بره گوسفند دو ماه شیر مادر می خورد و مدت پرواربندی هشت ماه است، افزود: در این روند به ازای هر۱۲ کیلو علوفه، یک کیلو اضافه وزن محقق می‌گردد که به نام ضریب تبدیل شناخته می‌شود.


وی ادامه داد: با اجرای طرح پرواربندی در جامعه عشایری خراسان رضوی و با استفاده از کنستانتره ویژه، مدت پرواربندی از هشت ماه به ۱۲۰ روز کاهش یافته و در این مدت پرواربندی دام به صورت کامل انجام و به وزن مناسب برای کشتار می رسد.


نبوی فرد گفت: علاوه برکاهش مدت پرواربندی، ضریب تبدیل از ۱۲ کیلوگرم مصرف علوفه نیز به ۶ کیلوگرم کاهش می‌یابد.


وی با بیان اینکه هم اکنون مصرف کنستانتره ویژه و اجرای طرح پرواربندی در جامعه عشایری موجب تداوم سوددهی برای دامداران در این بخش شده است، افزود: در حالی که سایر دامداران به دلیل افزایش بی رویه هزینه‌های تولید که مهمترین آن نهاده مصرفی است در حال تجربه تنشهای اقتصادی و مالی هستند، عشایر خراسان رضوی همچنان سود ۲۵ درصدی خود را از پرورش دام سبک دارند.


نبوی فرد افزود: پارسال با اجرای این طرح ۴۲۶ هزار و ۸۰۳ راس دام از این طریق با کنسانتره منحصر به فرد تولیدی در تنها کارگاه تولید استان خراسان رضوی تغذیه و پروار شدند و در سال جاری نیز علی الرغم کمبود نهاده= دامی، افزایش افسار گسیخته قیمت علوفه دامی و کاهش توانایی مالی دامداران در برابر هزینه تولید و اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز (پرواربندی دام)  تا کنون 403 هزار راس دام در طرح زنجیره تولید گوشت قرمز فعالیت داشته اند و چنانچه حمایت های لازم از تولید کننده عشایر صورت گیرد و علوفه به موقع و با قیمت مناسب به دست دامدار عشایر برسد رکوردهای خوبی در اجرای این طرح در استان را  شاهد خواهیم بود.


وی گفت: ،طرح پرواربندی یا زنجیره تولید گوشت قرمز به خاطر مزایای فراوان، صرفه‌جویی درابعاد مختلف، سودآوری و اثربخشی سرمایه‌گذاری به عنوان برگ زرینی دراقتصاد مقاومتی کشور محسوب می‌شود که نقطه آغاز آن در خراسان رضوی و به بهترین شکل گذاشته شد و اکنون این استان یکی از استانهای موفق عشایری دراین حوزه میباشد 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب