امروز : 21 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/06/15 - 00:28
  • تعداد بازدید : 227
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
تامین برق پنج هزار خانوار عشایری در پنج ماه

پنج هزار خانوار کوچنده از ابتدای سال به سیستم تولید برق خورشیدی مجهز شده اند

طی پنج ماه ابتدایی سال جاری پنج هزار سامانه تولید برق خورشیدی در اختیار پنج هزار خانوار عشایری قرار گرفته است و تا 15 مهرماه روز روستا و عشایر نیز دوهزا سامانه دیگر واگذار می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شرکت توانیر اعلام کرد: در پنج ماه ابتدایی سال جاری پنج هزار خانوار عشایری کوچنده در 10 استان کشور به سیستم تولید برق خورشیدی قابل حمل مجهز شده اند.


گزارش عملکرد برق روستایی توانیر تا پایان مردادماه سال جاری، حاکی از آن است که این شرکت امسال برای واگذاری 10 هزار سامانه تولید برق خورشیدی قابل حمل به خانوارهای کوچنده کشور برنامه ریزی کرده است.


برهمین اساس، در پنج ماه گذشته پنج هزار سامانه تولید برق خورشیدی در اختیار پنج هزار خانوار عشایری در 10 استان قرار گرفته است.


به این ترتیب، تعداد خانوارهای عشایری کوچنده کشور که از برق خورشیدی استفاده می کنند به 26 هزار خانوار رسیده است.


براساس این گزارش، تا رسیدن ۱۵ مهرماه، روز روستا و عشایر،  یعنی طی یک ماه آینده نیز دو هزار پنل خورشیدی در اختیار خانوارهای عشایری قرار می گیرد تا تعداد سامانه های خورشیدی واگذار شده به جامعه عشایری در سال جاری به هفت هزار سامانه برسد.


این گزارش می افزاید در سال 1400 تعداد 10 هزار و در سال 1401 تعداد11 هزار خانوار عشایری پنل خورشیدی قابل حمل دریافت کرده اند و عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ صفر بوده است.


همچنین از ابتدای سال 1403 تاکنون، پنج هزار سامانه تولید برق خورشیدی در اختیار خانوارهای عشایری کوچنده قرار گرفته است و باتوجه به اینکه برای امسال توزیع 10 هزار سامانه در جامعه عشایری برنامه ریزی شده، مابقی آن یعنی سه هزار سامانه دیگر می بایست تا پایان سال جاری به  خانوارهای عشایر واگذار شود.


گفتنی است، براساس دستورالعمل ابلاغی شهید رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم در سفر به کهگیلویه و بویراحمد در سال 1401، وزارت نیرو موظف است 220 هزار سامانه تولید برق خورشیدی را در مدت سه سال به جامعه عشایری کشور واگذار کند.


چندی پیش مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت توانیر اعلام کرده بود که تامین برق عشایر از طریق سامانه‌های خورشیدی قابل حمل از برنامه‌های برق روستایی است، به طوری که از ۲۱هزار خانواری که تاکنون تامین برق شده‌اند، برای ۱۸هزار خانوا در دولت سیزدهم اقدام شده است و تامین برق ۱۰هزار خانوار عشایری در طول هر سال در برنامه شرکت قرار دارد.


 


تامین برق عشایر کوچنده از سال 1399 در دستور کار توانیر است


طرح تامین برق عشایر در راستای گسترش عدالت و ارائه خدمات متوازن به اقشار مختلف در کشور از سال ۱۳۹۹ در دستور کار برق روستائی شرکت توانیر قرار گرفته و در حال انجام است.


براساس اعلام سازمان امور عشایر ایران از ۳۵۳هزار خانوار عشایری کشور، حدود ۶۰هزار خانوار کوچرو از نعمت برق محروم هستند و شرکت توانیر با توجه به اهمیت قشر زحمتکش و مولد عشایر، برنامه تامین برق عشایر را از طریق توزیعع سامانه های خورشیدی قابل حمل طرح ریزی و در دست اقدام دارد.


 


بر اساس اعلام مجری طرح برق روستائ توانیر در مرداد ماه 1402، از ابتدای اجرای این طرح ۲۰هزار سامانه خورشیدی قابل حمل با همکاری سازمان امور کشور و شرکت های توزیع نیروی برق، در بین خانوارهای عشایر توزیع شده است.


۹۰درصد هزینه این سامانه ها از سوی شرکت توانیر پرداخت می شود و تنها ۱۰درصد قیمت کالا را خود عشایر برای ارائه خدمات بهتر پس از فروش پرداخت می کنند.


 


فناوری ساختت سامانه های تولید برق خورشیدی بومی سازی شده است


تدوین دستورالعمل و مشخصات فنی استاندارد این سامانه های خورشیدی در شرکت توانیر و با مشارکت سازندگان و مشاوران انجام  می شود و هم اکنون فناوری ساخت این سامانه ها در کشور بومی سازی شده است.


با توجه به شرایط زندگی و کوچ و جابه جایی فصلی عشایر، کیفیت و دوام سامانه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به طور مستمر ارزیابی و انجام آزمون های نمونه ای و مطابقت با استاندارد با محوریت پژوهشگاه نیرو و همکاری آزمایشگاه های مرجع انجام می شود.


از ویژگی های این سامانه ها، حفاظت های فیزیکی و الکتریکی  IP بالا، پورت های فلزی و ضربه گیرهای مناسب برای کارایی بهتر و دوام بیشتر در سکونتگاه های دورافتاده و سخت گذر عشایر است.


سامانه ها قابلیت دریافت انرژی از صفحات خورشیدی و ذخیره در باتری ها را برای دو روز ابری برای استفاده از تجهیزات قابل حمل و کم توانDC  دارند. در این سامانه ها از باتری لیتیومی برای ذخیره سازی بالاتر انرژی، طول عمر بیشتر باتری و سبک سازی دستگاه استفاده شده و پنج چراغLED   با اتصالات با دوام به همراه سامانه تحویل عشایر می شود.


مکاتباتی با سایر مراجع برای توسعه تولید تجهیزات کم مصرفDC   در داخل کشور همچون یخچال، تلویزیون، کره گیر، خامه زن، پمپ آب و پنکه برای استفاده عشایر انجام شده و مطالعات ارتقای سامانه های خورشیدی قابل حمل برای اتصال دستگاه های الکتریکی متناسب با نیاز عشایر در دست انجام است.


همچنین رایزنی ها بیبن شرکت توانیر و سازمان امور عشایر برای برق رسانی به محل های اسکان عشایر با استفاده از شبکه سراسری برق یا نیروگاه های خورشیدی منفصل از شبکه، درحال انجام است و تاکنون در این خصوص چندین نشست باحضور مسئولین ارشد و مدیران میانی و کارشناسان دو دستگاه برگزار شده است.


 


تهیه و تنظیم و عکس: #علیرضا_رحیمی

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب