امروز : 28 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/10/28 - 15:34
  • تعداد بازدید : 411
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی:

پروژه آبرسانی به عشایر طبس در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در دیدار با استاندار از افتتاح پروژه آبرسانی محلات چاه مسافر طبس با اعتبار ۱۹ میلیارد تومان در دهه فجر خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، مهدی عصمتی پور به همراه معاونین امور عشایر در دیدار با استاندار، اظهار داشت: با افتتاح فاز اول این پروژه ۵۸ خانوار در سه محله عشایری از آب سالم و بهداشتی برخوردار می‌شوند و آب خمورد نیاز هشت هزار و ۱۵۰ راس دام سبک و سنگین نیز تامین می شود.


وی با بیان اینکه مطالعات طرح آبرسانی پایدار به عشایر در پنج شهرستان استان انجام شده است، افزود: پروژه آبرسانی به عشایر محلات عشایری بمرود در شهرستان زیرکوه را به اتمام رساندیم و فاز سوم طرح آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکو شهرستان نهبندان نیز در دست اجرا است.


عصمتی پور با بیان اینکه آب شرب عشایر و دام آنان با ۲۳ دستگاه تانکر تامین می‌شود، گفت: آبرسانی به هفت هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان به وسیله تانکر انجام می‌شود و برای رفاه عشایر سامانه‌ای طراحی کرده ایم و عشایر نیاز آبی خود را از طریق این سامانه به امور عشایر اعلام می‌کنند.




خشکسالی معیشت عشایر را تحت تاثیر قرار داده است


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه عشایر خراسان جنوبی در نوک پیکان خشکسالی‌ بی‌سابقه قرار گرفتند، گفت: این خشکسالی معیشت عشایر را تحت تاثیر قرار داده و باعث از بین رفتن دام‌ آنان شده است.


وی عنوان کرد: ۶۵درصد عشایر خراسان جنوبی کوچ درون استانی دارند و ۳۵ درصد نیز به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌ رضوی و خراسان شمالی کوچ می‌کنند.


عصمتی پور تولیدات دامی و لبنی عشایر را سالانه ۲۱ هزار و ۸۰۰ تن عنوان کرد و افزودد: از این مقدار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن فرآورده‌های لبنی، ۹ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۸۰۰ تن کرک، پشم و مو است که در مجموع عشایر خراسان جنوبی ۳۵ درصد پروتئین استان را تامین می‌کنند.


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: اثرات خشکسالی بر زندگی عشایر به گونه‌ای بوده که در سال جاری تولیدات عشایر ۶۰ درصد کاهش یافته، همچنین در سال‌های ترسالی ۸۰درصد دام عشایر از مراتع تعلیف می‌شدند ولی بر اثر خشکسالی در حال حاضر ۱۰۰درصد دام عشایر تعلیف دستی می‌شوند که گرانی علوفه هم مشکلات عشایر را مضاعف کرده است.


وی افزود: با خرید تضمینی ۱۷ هزار و ۵۰۰ راس دام و دریافت مجوز خروج دام از استان، ۷۵ هزار راس دام مازاد عشایر را در این بحران خشکسالی از روی دست عشایر کاهش دادیم.


عصمتی پور گفت: در حال حاضر برای نگهدای دام مولد عشایر تا پایان سال نهاده یارانه‌ای توزیع می‌کنیم و این طرح شامل ۸۳ هزار راس دام عشایر شده و ۵۰ درصد نهاده دامی بین عشایر توزیع شده و سایر نهاده‌های مورد نیاز را هم تامین کردیم.


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی از فعالیت ۱۲ تعاونی عشایری در استان با عضویت ۱۲ هزار و ۷۵۰ خانوار عشایری و میزان سرمایه ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: از طریق این تعاونی ها ماهانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن آرد بین عشایر توزیع می‌شود همچنین سوخت عشایر را به‌صورت رایگان حمل می‌کنیم.


وی افزود: ۵۶ صندوق اغتبارات خرد زنان عشایری با یکهزار و ۸۸۹ عضو در استان فعالیت می کنند که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه در اختیار دارند.


 


 


افزایش چهار برابری اعتبارات امور عشایر خراسان جنوبی


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی از افزایش چهار برابری اعتبارات استانی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی در سال جاری خبر داد و گفت: امسال ۲۴ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان اعتبار استانی برای این اداره کل مصوب شده که تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.


عصمتی پور ادامه داد: با توجه به اینکه ما دستگاه خدمت‌رسان هستیم، اختصاص اعتبارات در قالب اوراق کار ما را مشکل می‌کند که درخواست داریم از محل سایر منابع، اعتبارات اداره کل در نظر گرفته شود.


وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد اعتبارات ارزش افزوده استان به عشایر و روستاهای فاقد دهیاری اختصاص می‌یابد، گفت: از آذر ۱۳۹۶ تاکنون ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از این محل به عشایر استان اختصاص یافته و درخواست ما از فرمانداران این است که از محل این اعتبارات آبرسانی به عشایر و مرمت ایل‌راه‌ها را در اولویت قرار دهند.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب