امروز : 28 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/09/05 - 20:26
  • تعداد بازدید : 531
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
ساداتی نژاد: طبق قانون ذبح دام آبستن ممنوع است

وزیر جهاد کشاورزی: دام آبستن کشتار شده مربوط به عشایر نیست

وزیر جهاد کشاورزی در برنامه تهران ۲۰ اعلام کرد دام آبستن از یک دامداری صنعتی به کشتارگاه فرستاده شده و مربوط به عشایر نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از ایانا، سیدجواد ساداتی نژاد در برنامه تهران ۲۰ شبکه ۵ سیما در رابطه با کشتار دام مولد اظهار داشت: حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد از دام مازاد، آبستن هستند و طبق قانون ذبح دام آبستن ممنوع است و کشتارگاه حق کشتن دام مولد و آبستن را ندارد و متخلفان به مرجع قضایی معرفی می شوند.



وی با قدردانی از ورود قوه قضائیه به موضوع کشتار دام آبستن، گفت: بلافاصله موضوع را مورد بررسی قرار دادیم و کمیته ای در استان ها برای کنترل موضوع تشکیل و مشخص شد این ۶۰ رأس دام از یک دامداری صنعتی به کشتارگاه فرستاده شده و مربوط به دام عشایر نبوده است. دام ها پلاک و گواهی حمل نداشتند و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.



ساداتی نژاد افزود: مشکلی که در بیشتر سال ها با آن مواجه هستیم، دام مازاد یا حذفی عشایر است که در سفر استانی و گفتگو با عشایر، متوجه شدیم که واسطه ها دام عشایر را با قیمت پایین خریداری می کنند و عشایر به این موضوع اعتراض داشتند.



وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: عشایر به دلیل نداشتن توان مالی نمی توانند دام را نگه دارند و ما برای حمایت از آنان خرید دام را شروع کردیم و تاکنون ۱۰۷ هزار رأس دام را خریداری کرده ایم.



وی افزود: راهکار دیگر ما تخصیص نهاده دامی به صورت امانی بود به این صورت که شرکت پشتیبانی امور دام علوفه مورد نیاز عشایر را تامین می کند و پس از پرواربندی، عشایر می توانند دام را یا به شرکت پشتیبانی امور دام بفروشند و یا با فروش آزاد آن، با شرکت پشتیبانی امور دام تسویه حساب کند.



 



ارز مورد نیاز نهاده دامی تامین شده است



وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که با همراهی بانک مرکزی ارز مورد نیاز نهاده دامی تامین شده است، گفت: با همکاری وزارت راه و شهرسازی، ترانزیت نهادها ها در این دولت سرعت گرفته است، بنابراین ما دپو در بنادر نداریم؛ پیش از این توزیع نهاده از پنج یا شش ماه تا ۴۰ روز تاخیر داشت که این میزان کاهش یافته است.



 ساداتی نژاد بیان داشت: در این مدت سه ماهه که در دولت سیزدهم تصدی وزارت جهاد کشاورزی را برعهده گرفته ام و طبق برنامه هایی که به مجلس شورای اسلامی ارائه داده ام، تمرکز ما در ماه های اول بر روی تامین امنیت غذایی و تلاش برای ساماندهی و آرام سازی بازار از جمله اقلامی مانند مرغ و تخم مرغ بوده است.



وی افزود: تمام برنامه ریزی ها در زمینه تولید، مشمول زمان است و ظرف دو یا سه ماه نتیجه نمی دهد اما طبیعتا برنامه ما برای پایداری تولید به پایان سال و شروع سال ۱۴۰۱ می رسد.



ساداتی نژاد با اشاره به برنامه ریزی برای بازار شب عید و ماه رمضان خاطرنشان کرد: در این سه ماه حوزه تامین و پایداری را برنامه ریزی کرده ایم و بسترسازی هم برای کشت قراردادی انجام داده ایم که یکی از محوری ترین برنامه های ما بوده است، همچنین خرید دام مازاد عشایر و روستاییان و برنامه ریزی برای سند دار کردن اراضی کشاورزی از دیگر برنامه ها و اقدامات ما در وزارت جهاد کشاورزی بوده است.



 



تامین امنیت غذایی وظیفه جهاد کشاورزی است



وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که تامین امنیت غذایی وظیفه جهاد کشاورزی است و با تلاش کشاورزان و دامداران کشور حاصل می شود، ادامه داد: برنامه ریزی ما بر پایه پایداری تولید و تامین بازار است و اصلی ترین وظیفه ما ایجاد دسترسی به غذا است، بنابراین باید غذا به اندازه کافی در دسترس مردم باشد.



وی افزود: بروز سرمازدگی می تواند محصول داخلی را دچار آسیب کند، اما بازاررسانی به ما حکم می کند با واردات مشکل بازار را کاهش دهیم، تا پیش از دولت سیزدهم همیشه بحث بر سر فرماندهی واحد بر تولید و بازار وجود داشت و مشکل تقسیم وظیفه وزارت جهاد کشاورزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت بود.



ساداتی نژاد با اشاره به لغو دو ساله قانون انتزاع در دولت دوازدهم، عنوان کرد: در آخرین روزهای دولت دوازدهم، قانون انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی بازگشت اما اجرایی شدن آن در دولت سیزدهم بود و با دستور ریاست جمهوری، تمام زنجیره به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.



 



جهاد کشاورزی در ۴۰ سال گذشته در بازار محصولات غذایی مداخله نداشته



وزیر جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه در ۴۰ سال گذشته هیچ زمانی در بازار محصولات غذایی مداخله نداشته و در بازرسی هیچ تجربه و سازوکاری نداشتیم که با همراهی وزارت صمت، بحث توزیع و بازرسی را هم بر عهده خواهیم گرفت، البته تا در اختیار گرفتن کامل این مسئولیت به زمان بیشتری نیاز داریم و در حال حاضر از نیروی بسیج در بازرسی ها استفاده می کنیم.



وی ادامه داد: برای کنترل و پایش کل زنجیره، یک قرارگاه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی شده است و موضوع بازار و تامین را تحت رصد دارد، با واگذاری توزیع به وزارت جهاد کشاورزی وضعیت کنترل بازار بهتر خواهد شد.



ساداتی نژاد با بیان این که قیمت های دستوری باعث عدم پایداری در تولید و بازار می شود، تصریح کرد: در وزارت جهاد کشاورزی خط قرمز ما تولید است و نباید تولید دچار آسیب و وقفه شود، اگر تولید نداشته باشیم، تنظیم بازار و قیمت در بازار مفهومی نخواهد داشت.



وی گفت: ما نمی توانیم تولید کننده را مجبور کنیم تا محصول خود را زیر قیمت تمام شده به بازار عرضه کند، این کار ناپایداری تولید را به همراه دارد و باعث از هم پاشیدگی تولید می شود.



 



انتقال قیمت گذاری به وزارت جهاد کشاورزی



وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با نحوه قیمت گذاری خاطرنشان کرد: قیمت ها پیش از این توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می شد که با واگذاری اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی این قیمت گذاری به وزارت خانه منتقل خواهد شد، برخی قیمت ها تثبیتی هستند مانند قیمت ۳۱ هزار تومانی برای مرغ که اگر بیش از این قیمت فروخته شود متخلف به تعزیرات معرفی می شود.



ساداتی نژاد ادامه داد: برخی اقلام قیمت گذاری نمی شوند و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای این محصولات ضابطه تعیین کرده است و قیمت بر اساس آن تعیین می شود، بنابراین اگر کسی از متخلفان شکایت کند، این سازمان رسیدگی کرده و فرد خاطی را به تعزیرات معرفی می کند.



وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما در وزارت جهاد کشاورزی، پایداری در تولید و استمرار در توزیع محصولات است و امیدواریم با کنترلی که دولت در حوزه تورم دارد، پایداری تولید را بتوانیم حفظ کنیم.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب