عشایر صاحب ۹۲ خانه بهداشت دیگر شدند
وزیر بهداشت: خانه های سیار بهداشت عشایری را به ۶۰۰ کانکس میرسانیم
وزیر بهداشت گفت: خانه های سیار بهداشت عشایری را بنا به درخواست رئیس سازمان امور عشایر به ۶۰۰ کانکس میرسانیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، سعید نمکی در مراسم اعزام 92 کانکس سیار بهداشت عشایری به سراسر کشور که امروز با حضور رئیس سازمان امور عشایر برگزار شد، اظهار داشت: ابتکار راهاندازی خانههای بهداشت عشایری یکی از زیباترین نگاههای عدالت محور در حوزه بهداشت و نظام سلامت کشور است.
وی با بیان اینکه ابتکار دیگر، انتخاب بهورز از دل ایل با زبان و درک و درد مشترک بود و خدمت دهنده از جنس خدمت گیرنده انتخاب شد، گفت: مردم ایل نیازمند آموزش مداوم هستند که این کار را بهورزان انجام خواهند داد و روشهای پیشگیری از بیماریها را به ایل خواهند آموخت.
نمکی با بیان اینکه راهاندازی هر خانه بهداشت عشایری به شدت نیازمندی ما به تختهای بیمارستانی را کاهش می دهد، گفت: ۴۰۰ کانکس بهداشت عشایری راه اندازی میکنیم و این تعداد را بنا به درخواست رئیس سازمان امور عشایر به ۶۰۰ کانکس میرسانیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: کوچ و کوچنشینی فقط یک حرفه نیست، بلکه مبدا تولید است؛ یک فرهنگ ناب با قدمتی هزاران ساله است که اگر آن را از صفحه فرهنگ و تاریخ این سرزمین حذف کنیم تکههای مهمی از فرهنگ این مملکت را حذف کردهایم.
وی گفت: بعد از انقلاب در توسعه نظام خدماتی کشور موفق شدهایم و با افتخار اکنون ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت در دورترین نقاط کشور داریم و هیچ جمعیت روستانشینی نداریم که بهورز و خانه سلامت روستا نداشته باشند.
نمکی افزود: معتقدم یک خانه بهداشت عشایری که کمتر از یک تخت بیمارستانی هزینه میبرد میتواند در توسعه بهداشت تأثیر بگذارد و امروز در مدیریت کووید ۱۹ این مراکز و خانههای بهداشت بزرگترین دروازهبانان کنترل این بیماری بودند و با تختهای موجود هرگز پاسخگوی هجمه ویرانگر این ویروس نبودیم.
وی با اشاره به اینکه حاشیه شهرها و جمعیت کوچنشینی که از ییلاق به قشلاق در سفرند و تنها امیدشان محلها و امکاناتی است که در مسیر آنها ایجاد میکنیم، همواره ذهن مرا به خود مشغول میکرد، گفت: اگر زن بارداری در ایل دچار عوارض بارداری و زایمان ناگهانی شد، زنی که با طفلی در شکم نان میپزد، بز میدوشد و ... آیا باید جسدش را به دلیل نبود امکانات دفن کنند؟ و یا پیرمردی که عمر خود را در ایل گذرانده و دچار سکته شده را باید کیلومترها سوار بر قاطر کنند و به مراکز دارای ای سی یو ببرند؟
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابراز خرسندی از ساخت واکسن داخلی، گفت: به عنوان وزیر خیلی به خارج از کشور خواهش و برخی مواقع التماس کردم که به ما واکسن بدهید و امروز مفتخریم به اینکه به جلگه واکسنسازان مطرح دنیا پیوسته ایم.
گفتنی است، مراسم اعزام 92 کانکس بهداشت سیار عشایری دوشنبه 7 تیرماه در نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب برگزار شد. پیش از این 140 کانکس بهداشت سیار عشایری در مناطق عشایری راه اندازی شده بود. راه اندازی 400 خانه بهداشت عشایری در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.
نظر دهید