امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/14 - 16:40
  • تعداد بازدید : 146
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی:

هر چادر عشایری یک واحد تولیدی و یک مجموعه اقتصادی است

مدیرکل امور عشایر استان خراسان جنوبی افزود: هر سیاه چادر عشایری یک واحد تولیدی و یک مجموعه اقتصادی است، ضمن اینکه بحث امنیتی را دارند و با کمترین هزینه تولید کننده می باشند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، حسین حسین پور امروز در گفتگوی تلوزیونی با سیمای خراسان جنوبی (خاوران) که به مناسبت 15 مهر روز ملی روستا و عشایر برگزاراظهار داشت:  نامنگذاری 15مهر بعنوان روز ملی روستا و عشایر به این مفهموم است که نظام جمهوری اسلامی احترام خاصی برای عشایر و روستاییان قائل است.


وی خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است که عشایر استان بیش از 81 هزار نفر معادل 13 درصد جمعیت استان و 7 درصد جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند.


حسین پور با اشاره به اینکه طول ارائه خدمات به عشایر در سطح استان 800 کیلومتر است، گفت: عشایر خراسان جنوبی از 58 طایفه مستقل تشکیل شده اند و بر اساس سر شماری 1387 ، یک میلیون و 200 هزار راس دام سبک دارند.


مدیرکل امور عشایر استان خراسان جنوبی بیان داشت: اگر چه خشکسالی تاثیر هایی بر زندگی عشایر استان داشته چراکه عشایر با دام زندگی می کنند لذا پیگیر تغییر شیوه دامداری سنتی عشایر به صنعتی هستیم تا عشایر از سود بیشتری برخوردار شوند.


وی عنوان کرد: 80 درصد جمعیت عشایری در نقاط شعاع 50 کیلومتری ییلاق و قشلاق دارند و در واقع 81 هزار نفر مرزبان در استان داریم.



 حسین پور با بیان اینکه 25 درصد صنایع دستی استان در حوزه عشایری تولید می شود، گفت: جامعه عشایری مردمان نجیبی هستند که با کمترین توقع و کمترین مطالبه گری و با سخت ترین شرایط کار تولید را دنبال می کنند.


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی افزود: عشایر استان تولید کننده فراورده های لبنی و گوشت قرمز هستند و ما در راستای بهبود معیشت عشایر برنامه های جامعی داریم که یکی از برنامه ها  اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز است و در این خصوص دو نوع تسهیلات به عشایر استان ارائه می گردد .



وی عنوان کرد: 50 درصد جمعیت عشایری استان را زنان و دختران تشکیل می دهند که در همین راستا یکی از برنامه های اداره کل توسعه صندوق های اعتبارات  خرد زنان عشایر می باشد.


حسین پور ادامه داد: در حال حاضر 46 مورد از این صندوق ها راه اندازی شده و 22 صندوق نیز در سالجاری تشکیل خواهد شد و هر صندوق می تواند از 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه 5 ساله استفاده کند.


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: یکی دیگر از برنامه های این اداره کل توسعه کاشت داشت و برداشت و بسته بندی گیاهان دارویی است که در شهرستان سربیشه با توجه به مساعد بودن شرایط در دست اقدام جدی است.


وی با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد عشایر استان آب شرب بهداشتی ندارند که توسط تانکر های آبرسان حمل آب صورت می گیرد، افزود: روزانه به طور متوسط بین 500 تا 600 مترمکعب آب شرب توسط تانکر های آبرسان به مناطق عشایری حمل می شود.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب