امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/03/04 - 19:02
  • تعداد بازدید : 1039
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آبرسانی سیار به 5000 خانوار عشایری در خراسان شمالی

ناوگان آبرسانی به عشایر خراسان شمالی فرسوده است

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: مسافت های دور، جاده های سخت گذر و پر پیچ و خم و کمبود امکانات و فرسودگی ناوگان آبرسانی امور عشایر خراسان شمالی، کار آبرسانی به عشایر استان را سخت تر کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، محمد رضا قلی پور در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به اینکه تأمین آب شرب و دام عشایر از اولویت های کاری امور عشایر استان است، اظهارکرد: در حال حاضر آبرسانی به پنج هزار خانوار عشایری استان و 800 هزار رأس دام آنان با تانکرهای آبرسان انجام می شود.





وی افزود: آب مورد نیاز عشایر و دام آنان بخصوص در مناطق سخت گذر با استفاده از 13 تانکر آبرسان دولتی و چند دستگاه تراکتور استیجاری با مشارکت خود عشایر انجام می شود که به صورت بهداشتی (کلرزده) به دست عشایر می رسد.





قلی پور با بیان اینکه عشایر در طول تاریخ همواره در حفظ و تأمین امنیت مرزها و دفاع از کشور نقش مهم و قابل توجهی داشته‌اند، عنوان کرد: این خانواده‌ها با آداب و رسوم کهن و فرهنگ غنی ایلی و عشیره‌ای و با وجود محدودیت‌های موجود و عدم برخورداری از امکانات مناسب بهداشتی، آموزشی و خدمات رفاهی و با کمترین بار مالی برای کشور به تولید ادامه می دهند.





 




انتقاد مدیرکل از حفاران غیرمجاز در معدن آلبلاغ



مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از فعالیت حفاران غیرمجاز معدن آلبلاغ اسفراین در محدوده پارک ملی ساریگل انتقاد کرد و گفت: ادامه کار آنها موجب ایجاد مشکلات اجتماعی برای خانوارهای عشایری شده است.



قلی‌پور افزود: خانوارهای عشایری در نزدیکی این معدن برای فصل ییلاق مستقر می شوند که حضور و تردد حفاران برای این قشر بعضا مشکلاتی ایجاد می کند.



وی ادامه داد: برداشت غیرمجاز از این معدن سرب و روی که در منطقه ای با همین نام واقع است، از سال ۹۷ آغاز شده اما از ابتدای سال ۹۸ با هجوم سودجویان به این منطقه همراه شد و بعضا این افراد مزاحمت های اجتماعی برای خانواده های عشایری دارند و عشایر نگران سرقت دام ها و وسایل زندگی خود هستند.



مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: صدای پتک های حفاران غیرمجاز در این منطقه که چراگاه دام عشایر محسوب می شود موجب ترس دام می شود و عشایر منطقه از حضور حفاران غیرمجاز گلایه دارند و بارها این موضوع را به ما گزارش داده و خواستار برخورد با آنان توسط دستگاه های مربوطه شده اند.



قلی پور با بیان اینکه مراتع این منطقه متعلق به عشایر است، افزود: خانوارهای عشایر قشری تولید کننده هستند و به نوعی ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز استان توسط این قشر تولید و عرضه می شود اما متاسفانه حفاران به صورت غیرمجاز برای سود وارد این منطقه شده اند.



کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب