امروز : 22 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/02/09 - 22:30
  • تعداد بازدید : 337
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معاون سازمان امور عشایر ایران: ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند

معاون سازمان امور عشایر ایران گفت: ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند و سه ایل قشقایی، بختیاری و شاهسون بزرگترین ایلات عشایری کشور هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، مهدی میزبان در دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که در جعفرآباد مغان برگزار شد، اظهار داشت: جشنواره کوچ عشایر شاهسون اردبیل طی دهه‌ها برگزاری به صورت ملی، تبدیل به یک جشنواره بین‌المللی شده و این دومین دوره بین المللی آن است که در جعفرآباد مغان برگزار می شود.


وی افزود: جشنواره کوچ عشایر اردبیل به منظور همکاری‌های بین دستگاهی و مدیریت کوچ در استان طراحی شده و در این جشنواره مجموعه‌ای از آداب و رسوم و فرهنگ و هنر عشایر به نمایش گذاشته می شود که نقش ترویجی و هویتی نیز برای جوانان دارد.


میزبان با بیان اینکه عشایر هفت استان کشور به همراه عشایر اردبیل در این جشنواره حضور دارند، از برگزارکنندگان و  همچنین حضور عشایر استان‌های لرستان، گلستان، آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و فارس که در این جشنواره به‌عنوان پیوند فرهنگی برای آغاز کوچ عشایر شاهسون اردبیل شرکت کردند، قدردانی کرد.


 


۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند


معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه جمعیت عشایری کشور ۲۵۱هزار خانوار با یک‌ میلیون ۱۰۰هزار نفر است که نقش بسیار تاثیرگذاری در تولید دارند، افزود: جامعه عشایری با تشکیل ۱.۴درصد جمعیت کشور، ۲۵درصد از گوشت‌ قرمز و ۳۵درصد از صنایع‌دستی کشور را تولید می‌کنند.


وی ادامه داد: ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند و سه ایل بزرگ قشقایی، بختیاری و شاهسون بزرگترین ایلات عشایری کشور هستند.


میزبان عنوان کرد: سازمان امور عشایر ایران دو وظیفه اصلی خدمات‌رسانی به جامعه عشایری کشور و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی برای پیگیری مطالبات عشایر را انجام می‌دهد.


 


عشایر شاهسون مغان، ممتازترین مرزداران شمال غرب کشور


معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه باید به ظرفیت‌های فرهنگی، هنری، هویتی، اقتصادی و اجتماعی جامعه عشایری توجه شود و آنها را به ثبت برسانیم، گفت: عشایر شاهسون مغان به‌عنوان ممتازترین مرزداران در شمال غربی کشور شناخته می شوند اما متاسفانه مستندات فرهنگی قابل توجه‌ای در این زمینه منتشر نشده است.


وی بیان داشت: برندهای زیادی در حوزه عشایر در کشور وجود دارد و لازم است برندهای پنیر در منطقه مغان که از طریق دام عشایر تهیه می‌شود با نام عشایر شاهسون برندسازی شود.


میزبان یادآور شد: شاهسون‌ها در حکومت صفوی که بعد از دوره ساسانیان اولین حکومت ملی در ایران را بوجود آوردند، نقش بسیار ممتازی داشتند.


معاون سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه مسکن عشایر شاهسون تحت عنوان «آلاچیق» در کشور مطرح است، ابراز کرد: متاسفانه شاهسون‌شناسی در تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی جایگاه چندانی ندارد که لازم است پژوهشگران و محققین و علاقه‌مندان منطقه در این زمینه کار کنند.


دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان، در واقع یازدهمین دوره این جشنواره بود که ۹دوره آن به صورت ملی برگزار شده است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب