امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/08/18 - 11:57
  • تعداد بازدید : 447
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل امور عشایر استان ایلام:

عشایر اولین کسانی هستند که برای مهار آتش در جنگلها اقدام می‌کنند

مدیرکل امور عشایر استان ایلام گفت: عشایر پاسداران محیط زیست و منابع طبیعی هستند و اگر آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها اتفاق بیافتد اولین کسانی که برای مهار آتش اقدام می‌کنند عشایر هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، فرشاد یاسمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه به این موضوع معتقد نیستم که دامداران و عشایر به مراتع و منابع طبیعی آسیب می رسانند، اظهار داشت: امور عشایر کلاس‌های آموزشی برای عشایر برگزار می‌کند و تفاهم نامه‌ ای هم با منابع طبیعی وجود دارد که بر اساس آن باید از مراتع عشایر محافظت کند.



وی افزود: گاهی منابع طبیعی به دامداران در بعضی از مناطق اجازه ورود نمی‌دهد؛ اما راه حل آن است که حفاظت و مدیریت مراتع و مناطق جنگلی به عشایر و بهره برداران سپرده شود.



 



90 درصد جنگلهای ایلام را درختان بلوط تشکیل می‌دهند



فاطمه فتاحی خبرنگار خبرگزاری فارس واحد ایلام نوشت: استان ایلام دارای 640 هزار هکتار جنگل است و 90 درصد این جنگل‌ها را درختان بلوط تشکیل می‌دهند؛ درختانی که قدمت هزاران ساله دارند و بر اساس گزارش سازمان جنگل‌ها و مراتع حدود ۹۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس یعنی ۶۰ درصد از این درختان در استان ایلام قرار دارد.



درختان بلوط ایلام از قدیمی‌ترین گونه‌ جنگل‌های کشور محسوب می‌شوند؛ اما در سال‌های اخیر گرمای هوا، آتش‌سوزی و ریزگردها، قطع درختان، اجرای پروژه‌های راه‌سازی، گسترش خشکسالی، خشکیدگی درخت‌ها و بروز آفت‌های مختلف شدت گرفته و آسیب‌های جبران‌ ناپذیری را به حیات این جنگل‌ها در برخی مناطق وارد کرده و موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است.



تنها دلخوشی دوستداران طبیعت در ایلام همین درختان بلوط شده است؛ حضور گسترده دام و زراعت در کف جنگل‌ها، بهره برداری بی‌رویه چوپان‌ها و نبود ملاحظه‌های زیست محیطی برای چرای احشام در منطقه می‌تواند عامل غیر مستقیم تخریب گسترده جنگل‌های بلوط شود که باعث نگرانی آنها شده و خواستار توجه و رسیدگی مسوولین به این ثروت طبیعی و با ارزش استان هستند.



 



برخورد شدید با تخریب کنندگان مناطق تحت مدیریت محیط زیست



مدیرکل محیط زیست ایلام در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در ایلام می گوید: مناطقی که جزو حفاظت محیط زیست باشند اگر مورد تخریب قرار بگیرند چه توسط دامداران و چه عوامل دیگر ما به شدت برخورد خواهیم کرد؛ محدوده "بانگنجاب" بالاتر از دانشگاه ایلام و پایین‌تر از آن به سمت "منجل" تا زمانی که به بافت جنگلی برسد جزو مناطق حفاظت شده به حساب می‌آیند.



علیرضا ابدالی افزود: برای حل اینگونه مشکلات در درجه اول باید مردم و دامداران را آگاه کرد و نحوه برخورد با این سرمایه‌های ملی و ارزشمند را به آن‌ها آموزش داد و اگر اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جوابگو نبود آن وقت باید با آنها برخورد شود.



رامین پورنجف، مدیرکل دامپزشکی ایلام نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفته است: مراتع چرای گوسفندان مشخص هستند؛ یک سری از مراتع شخصی است و یکسری نیز منابع طبیعی از آنها حفاظت می‌کند و اجازه ورود به دامداران را نمی‌دهد و برای دامداران کارت چرا و مجوز صادر می‌کند.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب