استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد:
طرح بیمه رایگان حوادث عشایر و روستائیان در خراسان جنوبی اجرا میشود
استاندار خراسان جنوبی از اجرای طرح رایگان بیمه حوادث عشایر و روستائیان در چهار استان کشور از جمله استان خراسان جنوبی از 14 اسفند ماه خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شورای عشایری استان خراسان جنوبی عصر روز سه شنبه 6 اسفند ماه با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران و هئیت همراه، استاندار خراسان جنوبی و مدیران دستگاه های اجرائی استان به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته در مناطق عشایری استان و مشکلات عشایر، در محل استانداری خراسان جنوبی برگزار شد.
استاندار خراسانجنوبی در این نشست اظهار داشت: با تفاهمنامهای که با یکی از بانکها انجام شده از ۱۴ اسفند ماه تمامی روستائیان و عشایر استان به صورت رایگان تحت پوشش بیمه حوادث قرار میگیرند.
محمدصادق معتمدیان خطاب به دستگاههای متولی ارائه خدمات به جامعه عشایری استان، تاکید کرد: دو ماه فرصت دارید برنامههای خود را برای برطرف کردن مشکلات و نیازهای عشایر استان ارائه دهید تا به عنوان تکلیف به دستگاهها ابلاغ شود.
وی تأمین زیرساختها در مناطق عشایری را یکی از اصلیترین نیازهای عشایر برشمرد و گفت: باتوجه به کوچنده بودن عشایر و پراکندگی آنان در سطح استان رفع مشکلات و تأمین نیازهای زیرساختی در مناطق عشایری هزینه بر و زمان بر است و به هم افزایی دستگاهها نیاز دارد.
معتمدیان با تاکید بر لزوم تلاش برای حفظ عشایر در نقاط مرزی استان، بیان داشت: عشایر همواره در تامین امنیت مرزها نقش آفرینی کردهاند لذا باید برای رفع مشکلات این قشر مهم از جامعه برنامه ای مدون داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: شورای عالی عشایر در راستای همافزایی و ارائه خدمات به عشایر برگزار شده و باید کلیه دستگاههای متولی در زمینههای مختلف برای رفع مشکلات عشایر استان همکاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به برنامههای استانداری خراسان جنوبی برای رفع نیازهای ضروری عشایر افزود: در زمینه ساخت و تأمین حمام و سرویس بهداشتی در مناطق عشایری برنامههای مشترکی با بنیاد علوی و بنیاد برکت را دنبال می کنیم.
معتمدیان با اشاره به اینکه ۱۷۰ روستا و محلات عشایری در سطح استان فاقد سرویس بهداشتی و حمام هستند، گفت: مسکن عشایری، پنلهای خورشیدی، احداث سرویسهای بهداشتی و بیمه عشایر موضوعات مهمی هستند که میتوان با استفاده از ظرفیت بنیاد برکت، بنیاد علوی، بسیج سازندگی، استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی برای این موضوعات اقدام کرد.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به ضرورت اجرای طرحی در قالب شناسایی فرصتهای شغلی عشایر در سطح استان، متذکر شد: فروش محصولات و تولیدات و صنایع دستی از مهمترین دغدغههای جامعه عشایری استان است و لازم است در این زمینه طرح و برنامه ای در استان تدوین شود.
وی ادامه داد: لازم است فناوری اطلاعات و ارتباطات و مخابرات در مناطق عشایری استان توسعه پیدا کند تا عشایر هم بتوانند برای معرفی تولیدات خود از این طریق اقدام کنند.
معتمدیان با اشاره به اینکه در حوزه افزایش ضریب نفوذ دیجیتال در مناطق روستائی و عشایری استان کارهای خوبی صورت گرفته است، ادامه داد: صدا و سیما برای سال آینده برای افزایش این ضریب پروژه های خوبی در دستور کار دارد.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: دستگاههای متولی در حوزه زیرساختها از جمله برق، گاز و آب همچنین راهسازی برای ارائه خدمات به جامعه عشایری پای کار باشند.
وی ادامه داد: همچنین برای خدماترسانی به جمعیت ۸۱ هزار نفری عشایری استان باید دستگاههای اجرایی از قبیل آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، صنایع دستی، دامپزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی مشارکت جدی داشته باشند.
معتمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 70 درصد از روستاها و محلات عشایری خراسانجنوبی گازرسانی شدهاند، افزود: برخی مناطق عشایری در مسیر این روستاها قرار داشته اند نیز گازرسانی شده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال آینده جشن اتمام گازرسانی به روستاهای استان برگزار میشود، خاطرنشان کرد: اگر توسعه گازرسانی به مناطق عشایری توجیه داشته باشد بدون شک در دستور کار قرار میگیرد.
وی بیان کرد: عشایر به عنوان جمعیتی مولد و خودکفا، کمترین چالش را برای کشور دارند در حالی که از کمترین زیرساختها و امکانات عمومی کشور بهرهمند هستند.
معتمدیان با بیان اینکه توانمندسازی شرکتهای تعاونی عشایری باید در اولویت قرار گیرد، گفت: طرحهای اقتصادی و درآمدزای زیادی را می توان در مناطق عشایری استان عملیاتی کرد.
استاندار خراسان جنوبی در ارتباط با نصب پنلهای خورشیدی در مناطق عشایری نیز اظهار داشت: در قالب تبصره ۱۶ برنامه بودجه و تفاهم نامه استانداری با سازمان برنامه و بودجه و کمیته امداد، در این خصوص خدماتی به عشایر ارائه خواهد شد.
نظر دهید