امروز : 27 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1401/04/20 - 09:24
  • تعداد بازدید : 465
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شورای عشایر شهرستان مراغه برگزار شد

شورای عشایر مراغه به منظور بررسی مسائل و مشکلات عشایر شهرستان با حضور مسئولین دستگاه های اجرایی مراغه برگزار شد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر آذربایجان شرقی، مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی در شورای عشایری مراغه با بیان اینکه هرساله بازسازی راه های عشایری استان در دستور کار امور عشایر استان قرار دارد، افزود: بارندگی امسال در فصل زمستان و بهار موجب از بین رفتن بخش زیادی از راه‌های عشایر سهند مراغه شده بود که چند روز پیش با یک دستگاه گریدر کار بازسازی ایل‌راه‌ها انجام شد.



سید محمدحسن آل‌هاشم ادامه داد: راه های اصلی بازسازی شده و به علت محدودیت منابع راه‌های فرعی هنوز باقی مانده که در صورت تخصیص اعتبارات سفر ریاست جمهوری، راه های فرعی عشایر سهند مراغه نیز بازسازی خواهد شد.



وی به رفع مشکلات توزیع آرد عشایر میهمان اشاره کرد و گفت: طی توافقی که با مسئولان دستگاه‌های متولی آذربایجان‌غربی و شرقی صورت گرفته مقرر شد سهمیه آرد توسط مسئولان شهرستان به امور عشایر آذربایجان‌شرقی تحویل داده شود و یا اینکه خودشان مسئولیت توزیع را برعهده بگیرند و یا سهمیه آنان برای همیشه به اداره‌کل امور عشایر استان انتقال داده شود تا توسط تشکل‌های عشایری توزیع شود.



آل هاشم گفت: عدم پوشش آنتن دهی برای برقراری ارتباط با گوشی همراه از دیگر مشکلات عشایر سهند است که با اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات توافق شده تا در نقاط کور منطقه دکل‌های مخابراتی نصب شود.



وی اضافه کرد: نبود پنل‌های خورشیدی برای رفع مشکل روشنایی و سرویس بهداشتی سیار از دیگر مشکلات عشایر سهند است که خوشبختانه سال گذشته براساس قرارداد بین شرکت توزیع برق و امور عشایر استان، پنل‌هایی با ۹۰ درصد پرداختی دولت به عشایر اهدا شد و همچنان ادامه خواهد داشت.



معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه هم اظهار داشت: عشایر سرمایه نظام و انقلاب هستند و از زحمتکش‌ترین اقشار و کم ادعاترین مردمند که در راستای تولید و تامین امنیت غذایی کشور نقش ایفا می‌کنند.



داود اسدیان به برخی از اختلافات داخلی بین عشایر و روستاهای اطراف سهند اشاره کرد و گفت: ضوابط و قوانین دوام و قوام کار ماست و باید به درستی اجرا شود و مکلف به احترام به قانون و ضوابط هستیم تا شاهد اختلافات در منطقه نباشیم.



وی به کمبودهای عشایر سهند مراغه اشاره کرد و افزود: راه دسترسی، تامین نهاده‌های دامی، پایین بودن قیمت فروش تولیدات، نبود پنل‌های خورشیدی، مشکل بهداشت، عدم خط دهی‌ تلفن همراه و اینترنت و سهمیه آرد از جمله اصلی‌ترین دغدغه‌های عشایر سهند است.



اسدیان اضافه کرد: اصلی‌ترین مشکل در تامین نهاده‌های دامی و سهمیه آرد مربوط به عشایر میهمان است که برابر قانون باید از شهرستان مبدا که عشایر از آنجا به منطقه کوچ کرده‌اند تامین شود.



وی ادامه داد: راهکارهای عملیاتی شدن نیازها باید بررسی شود و در این راستا باید همه دستگاه‌های متولی استان‌های آذربایجان‌شرقی و غربی پای کار باشند.



اسدیان تاکید کرد: عشایر اگر حمایت نشوند نسل‌های بعدی آنان ادامه دهنده راه پدران خود نخواهند بود و از این رو ضروری است دستگاه های متولی به موقع به اقدامات قانونی و وظایف خود عمل کنند.



نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: دامنه‌های سهند مراغه یکی از اصلی‌ترین منطقه‌ها برای کوچ ییلاقی عشایر شمال‌غرب کشور است اما متاسفانه امور عشایر هیچ اداره و یا نمایندگی در این شهرستان ندارد و این درحالی است که در شهرستان های اطراف این اداره فعالیت می‌کند.



علی علیزاده عنوان کرد: هم‌اکنون کشور در حال جنگ اقتصادی است و باید از عشایری که تامین کننده امنیت غذایی هستند، حمایت شود.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب