امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/01/14 - 14:11
  • تعداد بازدید : 422
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

شرایط برای تولید در سیستان و بلوچستان سخت تر است

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: شرایط تولید در سیستان و بلوچستان باتوجه به شرایط اقلیمی شرایط سخت تری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در مجلس با حضور در سازمان امور عشایر با رئیس سازمان دیدار و گفتگو کرد.



رئیس سازمان امور عشایر ایران در این دیدار گفت: تلاشی که در سیستان و بلوچستان برای تولید انجام می شود باتوجه به شرایط اقلیمی و گرما و کاهش بارش ها شرایط سخت تری است.



شاهپور علائی مقدم اظهار داشت: قلمرو کاری سازمان امور عشایرکم نظیر است و در 60درصد از پهنه کشور حضور داریم و با توجه تنوع اقلیمی که در کشور مخصوصا در جنوب کشور وجود دارد لازم است برای هر منطقه ای برنامه داشته باشیم.



وی بیان داشت: طی چهار و پنج سال گذشته و در برنامه ششم با ارتباط خوبی که با مجلس گرفته شد ظرفیت های قانون قوی و زیربنایی و پایه ای برای عشایر ایجاد کردیم که آثار آن به زندگی عشایر می رسد.



علائی مقدم با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین شاخص ها توسعه برای زندگی عشایر تامین آب است، گفت: در سال های 98 و 99 با اختصاص 388 میلیارد تومان اعتبار شاخص برخورداری عشایر از آب پایدار و بهداشتی را از 43 درصد به 63 رساندیم که هدیه مقام معظم رهبری از محل منابع صندوق توسعه ملی بود.



وی با بیان اینکه یکی از موانعی که تولید در جامعه عشایری را تهدید می کند کاهش بارش ها است، گفت: از 90 کامیون تانکردار که از محل فاینانس برای آبرسانی سیار به عشایر کشور خریداری کردیم 12 کامیون را به عشایر سیستان و بلوچستان اختصاص داده ایم و در آبرسانی سیار و تامین علوفه و جو مورد نیاز دام عشایر، استان سیستان و بلوچستان را به صورت ویژه دیده ایم.



رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: یکی دیگر از کارهایی که پیگیری می کنیم و منطبق با نام گذاری سالها از سوی مقام معظم رهبری است، تنوع بخشی به مشاغل عشایر است که هفت طرح و برنامه در این زمینه داریم.



 




امسال دامنه خشکسالی در سیستان بیشتر است



نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون نیز در این دیدار با اشاره به اینکه منطقه سیستان منطقه ای با بافت کشاورزی و دامداری و صیادی است که بر اثر خشکسالی بعضی از مشاغل از بین رفته است، بیان داشت: در چند سال اخیر کمترین میزان آب را در دریاچه هامون که مرکز اصلی زندگی عشایر سیستان است داشته ایم و امسال دامنه خشکسالی در این منطقه بیشتر است.



محمد سرگزی با بیان اینکه برای رفع مشکل تامین آب عشایر حوزه هامون نیاز به برنامه میان مدت و بلندمدت داریم، بر استفاده از ظرفیت طرح 46 هزار هکتاری آبرسانی به دشت سیستان و آبرسانی سیار به عشایر حوزه هامون تاکید کرد.



در این نشست که معاونین و رئیس حوزه ریاست سازمان امور عشایر نیز حضور داشتند، مهدی میزبان سرپرست معاونت توسعه و امورزیربنایی سازمان امور عشایر ایران نیز با اشاره به اینکه مطالعات آبرسانی برای حدود 1400 خانوار عشایری در حوزه هامون انجام شده است، گفت: حوزه سیستان منطقه خاصی است و لازم است با استفاده از ظرفیت طرح 46 هزار هکتاری آبرسانی به دشت سیستان، مجتمع های دامپروری و گلخانه ای را در مناطق عشایری این منطقه توسعه دهیم.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب