امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/14 - 14:18
  • تعداد بازدید : 461
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

سواد در حوزه عشایر از 28 درصد به 70 درصد رسیده است

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: آمار سرشماری نشان می دهد که میزان سواد در حوزه عشایری رشد خوبی داشته و از 28 درصد در سال 66 به بیش از 70 درصد رسیده است اما همچنان چالش های جدی ای در این حوزه وجود دارد.


به گزارش پایگاه اطلاع سانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز یکشنبه 14 مهر ماه در نشست با معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با گرامیداشت 15 مهر، روز روستا و عشایر اظهار داشت: اساسنامه مدارس عشایری و مفادی از آن که اجرا نمی شود را باید با همکاری هم و با جدیت مطالبه و پیگیری کنیم.



وی در این نشست که مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر و مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر نیز حضور داشتند، ابراز داشت: تجربه نشان می دهد هر جا کلمه عشایر به کلمات دیگر وصل شده عشایر تحت شعاع قرار گرفته اند و در عنوان جدیدی که برای اداره کل آموزش و پرورش عشایری انتخاب شده حتما عشایر به حاشیه خواهند رفت.



قندالی با بیان اینکه عدالت آموزشی یک راهبرد کلی است، اظهار داشت: پیشنهاد می کنیم در عنوان جدید اداره کل آموزش عشایری تجدید نظری صورت گیرد چرا که یادگاری از گذشتگان بویژه مرحوم بهمن بیگی است.



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه خیرین مدرسه ساز در حوزه عشایر کم وارد شده اند، افزود: انقلابی در حوزه ساخت و ساز مدارس عشایری باید اتفاق بیفتد که در این خصوص می توانیم از ظرفیت های خیرین مدرسه ساز نیز استفاده کنیم.



وی با بیان اینکه فراکسیون عشایری مجلس پیگیر مطالبات عشایر است، اضافه کرد: باید از ظرفیت فراکسیون عشایری که قویترین فراکسیون مجلس است در حوزه آموزش و پرورش عشایر استفاده کنیم تا ردیف های اعتباری و احکامی را در این خصوص در قوانین جایگذاری و از مجلس مصوبه بگیریم.



قندالی بیان کرد: سال گذشته با اذن مقام معظم و با اضافه شدن کلمه عشایر در قانون بودجه، 330 میلیارد تومان به عشایر اختصاص داده شد که امسال 470 پروژه از این محل اجرا می شود و 17 هزار و 500  خانوار عشایری از آن بهره مند می شوند.



رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در مالیات بر ارزش افزوده نیز با اضافه شدن کلمه عشایر بعد از کلمه روستا، سالی 150 تا 160 میلیارد تومان به عشایر اختصاص می یابد.



وی تاکید کرد: همچنین باید از ظرفیت اساسنامه مدارس عشایری که به امضای رئیس جمهور رسیده است نیز استفاده کنیم.



قندالی ادامه داد: بند (ه) ماده 27، دولت را مکلف کرده سالانه به میزان 5 درصد برای ارتقای شاخص های توسعه در مناطق عشایری اقدام کند که می توانیم از این ظرفیت نیز استفاده کنیم و پیشنهاداتی ارائه دهیم.



رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در خصوص سهمیه کنکور برای عشایر که در گذشته وجود داشته اما متاسفانه قطع شده، از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیر هستیم تا بصورت موردی و کاربردی می توانیم رشته هایی را بصورت سهمیه به دانش آموزان عشایری در کنکور اختصاص دهیم.



وی ادامه داد: همچنین می توانیم با تعامل و همکاری با وزارت بهداشت از بهورزان عشایری در حوزه آموزش و پرورش نیز استفاده کنیم.


 


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب