امروز : 27 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/12/22 - 10:09
  • تعداد بازدید : 544
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نمایشگاه کارآفرینی "زنان و تولید ملی" به کار خود پایان داد

رضایت نسبی زنان عشایری شرکت کننده در نمایشگاه "زنان و تولید ملی"

شانزدهمین رویداد کارآفرینی "زنان و تولید ملی" به کار خود پایان داد و زنان عشایری شرکت کننده در این رویداد با رضایت نسبی به دیار خود بازگشتند.

پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران - شانزدهمین رویداد کارآفرینی "زنان و تولید ملی" که با هدف حمایت از معیشت پایدار زنان سرپرست خانوار، از 12 اسفندماه در بوستان گفتگو، محل دائمی نمایشگاه‌های شهرداری تهران، برگزار شده بود، امروز یکشنبه 22 اسفندماه به کار خود پایان داد.



وقتی وارد بوستان گفتگو می شویم، در فضای بیرونی نمایشگاه، زنان عشایری کارآفرین 12 استان کشور حضور دارند که محصولات تولیدی خود شامل صنایع دستی، عرقیات گیاهی، گیاهان دارویی، انواع شیرینی ها، نان، روغن محلی، کشک، پنیر، عسل و... را در 15 غرفه عرضه می کنند.



شرکت کنندگان همه عضو صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری و عمدتاً از اعضای هیأت مدیرۀ این صندوق ها هستند. این غرفه ها در فضای بیرونی و محوطۀ نمایشگاهی بوستان قرار داشت و ساعت کار فعالیت آنها از ساعت 10 صبح تا 21 شب تعیین شده بود.



بانوان عشایری استان های اردبیل، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، سمنان، کرمان، جنوب کرمان، اصفهان، همدان، کرمانشاه و خراسان جنوبی با لباس های زیبا و با اصالت خود شرکت کننده در غرفه های عشایری بودند.



غرفه داران عشایری علاوه بر فروش محصولات تولیدی خود، به معرفی و ترویج فرهنگ و آئین های سنتی عشایر نیز می پرداختند و بازدیدکنندگان همراه بازدید از غرفه ها فرصتی نیز پیدا می کردند تا بیشتر با این فرهنگ و اصالت ریشه دار آشنا شوند.



در بازدید از نمایشگاه با مسؤول امور زنان عشایری سازمان امور عشایر ایران گفتگویی انجام دادیم. سیده فریده موسوی که از ابتدا در چینش و جایگیری غرفه های نمایشگاه با عشایر همراه بوده است دربارۀ چگونگی تشکیل صندوق های اعتبارات خرد زنان عشایری می گوید: تمام اعضای این صندوق ها زنان عشایری کشور هستند. وقتی که متقاضیان تشکیل صندوق 17 تا 50 نفر شدند می توانند درخواست تشکیل صندوق را به امور عشایر شهرستان محل استقرار خود ارائه نمایند. پس از آن این درخواست به امور عشایر استان ارجاع شده و پس از بررسی شرایط، اجازۀ صدور مجوز از ستاد سازمان امور عشایر گرفته می شود. اعضا می توانند با دریافت مجوز صندوق، نسبت به تشکیل جلسه رسمی و تعیین اعضای هیأت مدیره اقدام نمایند. در این جلسه سهم آوردۀ هر فرد نیز معلوم می شود. پس از ذخیرۀ آوردۀ اعضای صندوق، از طرف سازمان امور عشایر نیز سهمی به عنوان تسهیلات به این ذخیره تزریق می شود.



وی ادامه می دهد: هر صندوق عموماً به گروه های تولیدی مختلف تقسیم می شود و هر گروهی پس از دریافت تسهیلات به تولید می پردازد و پس از بازپرداخت تسهیلات، گروه دیگری مجاز به دریافت تسهیلات بعدی می شود.



دربارۀ تعداد و اعضای این صندوق ها در کشور پرسیدیم و فریده موسوی پاسخ داد: در حال حاضر 425 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در کشور داریم و 20 صندوق نیز در شرف تأسیس است. 12 هزار و 229 نفر در این صندوق ها عضو هستند که به کارهای تولیدی و کارآفرینی می پردازند.



مسؤول امور زنان سازمان امور عشایر ایران دربارۀ چگونگی حمایت دولت از این صندوق ها می­ گوید: عموماٌ از سه محل به این صندوق ها تسهیلات کم بهره پرداخت می شود. تسهیلات از ماده 10 و 12، تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید و تسهیلات از شبکه توسعه اجتماعی رسالت. در سال 1400 توانسته ایم دو میلیارد و 500 میلیون تومان به این صندوق ها تسهیلات بدهیم که یک میلیارد تومان آن از مادۀ 10 و 12 و یک میلیارد و 500 میلیون تومان دیگر نیز از منابع شبکه توسعه اجتماعی رسالت تامین شده است.



 در گفتگویی که با زنان غرفه دار عشایری انجام شد، اغلب آنان از شرکت در این نمایشگاه خشنود بودند و از فروش محصولاتشان علی رغم اینکه تبلیغات مناسبی صورت نگرفته بود، رضایت نسبی داشتند و مشتاق بودند تا در نمایشگاه هایی از این دست دعوت و حضور داشته باشند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب