دیدار سفیر بولیوی در ایران با رئیس سازمان امور عشایر ایران
در دیدار سفیر بولیوی در ایران و رئیس سازمان امور عشایر بر توسعه همکاری های دوجانبه در حوزه های فرهنگی و اقتصادی عشایر دو کشور تاکید شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، سفیر بولیوی در ایران روز سه شنبه 9 آذرماه با حضور در سازمان امور عشایر ایران با رئیس سازمان دیدار و در خصوص توسعه همکاری های دوجانبه بین اقوام و عشایر دو کشور گفتگو و تبادل نظر کردند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این دیدار اظهار داشت: اشتراکات زیستی زیادی بین اقوام و عشایر ایران و اقوام و عشایر بولیوی وجود دارد از جمله اینکه تولیدکننده هستند و به اقتصاد کشور کمک می کنند.
عباس پاپی زاده افزود: در ایران هم مانند کشور بولیوی عشایر از نظام ایلی و طایفه ای برخوردارند و حدود 300 ایل و طایفه در بخش عشایری ایرانی وجود دارد که معیشت آنان بر دامداری و قسمتی هم بر کشاورزی متکی است.
وی با بیان اینکه برای برگزاری نمایشگاه های عشایری ظرفیت های خوبی داریم و آماده همکاری با سفارتخانه بولیوی در ایران در این خصوص هستیم، ادامه داد: همچنین آمادگی داریم در حوزه گیاهان دارویی که یکی از توانمندی های عشایر هر دو کشور است و گردشگری عشایر همکاری های مشترک داشته باشیم و از تجارب عشایر بولیوی استفاده کنیم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: عمده روابطی که ما در حوزه عشایر در گذشته داشتیم با کشورهای منطقه مانند عراق و سوریه بوده و این آمادگی را داریم روابط خود در این حوزه را با بولیوی گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه از نظر الگوی زیست در ایران سه شیوه زندگی شهری، روستایی و عشایری وجود دارد، گفت: زندگی عشایری در ایران یک سابقه تاریخی دارد و ریشه بسیاری از مردم شهری و روستانشین در ایران عشایری است.
پاپی زاده افزود: معیشت عشایر کوچنده ایران متکی بر دامداری و تولید گوشت قرمز و لبنیات است و در کنار آن در حوزه صنایع دستی و کشت گیاهان دارویی نیز فعالیت می کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: عشایر ایران در 59درصد از مساحت کشور دارای قلمرو هستند و با در اختیار داشتن 35 هزار هکتار از مراتع کشور 29 میلیون راس دام در اختیار دارند و 25 درصد گوشت قرمز کشور که معادل 200 هزارتن در سال است را تولید می کنند.
وی با بیان اینکه 35 درصد صنایع دستی در ایران توسط عشایر تولید می شود که حاوی بار فرهنگی و هویت ملی ایران است، گفت: همچنین در دانشگاه های ایران رشته ها و دروس خاص جامعه شناسی ایلات و عشایر تدریس می شود.
در پایان این دیدار یک قطعه صنایع دستی تولیدی زنان عشایری به سفیر بولیوی در ایران اهدا شد.
نظر دهید