امروز : 24 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/07/22 - 09:31
  • تعداد بازدید : 401
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرپرست سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد:

دولت ۱۰ مصوبه برای خدمات رسانی به عشایر به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده است

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: دولت سیزدهم ۱۰ مصوبه ملی برای خدمات رسانی بیشتر به جامعه عشایری به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها،  سیاوش احمدی میرقائد در شورای عشایری استان کرمانشاه از توجه ویژه دولت سیزدهم به جامعه عشایری در راستای اجرای عدالت اجتماعی خبر داد و گفت: دولت سیزدهم ۱۰مصوبه ملی در راستای خدمت رسانی بیشتر به جامعه عشایری به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده است.


وی از مهم ترین این مصوبات را برق رسانی به ۲۲۰ هزار خانوار عشایری فاقد برق عنوان کرد و گفت: بنا به دستور ویژه رئیس جمهور به وزارت نیرو تا دوسال آینده این مصوبه باید اجرا شود و تاکنون بیش از شش هزار میلیارد تومان برای اجرای آن مصوب شده است.


احمدی افزود: ۳۸۰ خانه بهداشت نیز تا پایان دولت سیزدهم برای ارتقا دسترسی عشایر به خدمات بهداشتی راه اندازی می شود.


سرپرست سازمان امور عشایر ایران یکی از مهم ترین طرح های دولت سیزدهم در راستای حمایت از عشایر را خرید تضمینی یک میلیون راس دام در سال عنوان کرد و گفت: در این طرح به مدت پنج ماه نهاده دامی به عشایر رایگان تحویل داده می شود تا دوره پروار دام به اتمام برسد. سهم عشایر استان کرمانشاه از خرید تضمینی دام ۵۰ هزار راس است.


 


شاخص های برخورداری عشایر با شهر و روستا اختلاف زیادی دارد


سرپرست سازمان امور عشایر ایران خواستار توجه بیشتر جامعه عشایری شد و با بیان اینکه شاخص های برخورداری جامعه عشایری با جامعه شهری و روستایی اختلاف زیادی دارد، گفت: میزان برخورداری جامعه عشایری در حوزه‌های زیربنایی به ۴۰درصد نمی‌رسد و این عدد در حوزه فرهنگی زیر ۱۵درصد است.


وی با بیان اینکه با وجود تغییر شاخص‌های زندگی در بین جامعه عشایری، هنوز خدماتی که به جامعه عشایری ارائه می‌شود در حد خدمات چند دهه پیش است، از دستگاه های اجرایی خواست براساس قانون اعتبارات، سهم عشایر را از محل بودجه سنواتی نسبت به جمعیت استان متعهد باشند تا بی عدالتی ها جبران شود.


احمدی میرقائد نیاز به تلفن همراه، برق و دیگر امکانات را یک ضرورت اجتناب ناپذیر در جامعه عشایری عنوان کرد و گفت: جامعه عشایری باید بیشتر دیده شود و انتظار می‌رود خدمات به جامعه عشایری در حد خدمات رسانی به جوامع شهری و روستایی باشد.


سرپرست سازمان امور عشایر ایران اشاره‌ای هم به پایین بودن شاخص سواد در بین جامعه عشایری کرد و گفت: ۶۲درصد فرزندان عشایر هیچ وقت دیپلم نمی‌گیرند که این زیبنده نیست.


وی با اشاره به ضعیف بودن سطح دسترسی به بهداشت در جامعه عشایری، گفت: این شاخص در  مناطق عشایری زیر ۳۰درصد است.


احمدی میرقائد با بیان اینکه مبنای آمار جمعیت عشایری، مرکز آمار ایران است، گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران یک میلیون و ۱۸۰هزار نفر در کشور زندگی کوچندگی دارند اما حدود ۴۰درصد بیشتر از این آمار رسمی، ادعای زندگی عشایری وجود دارد البته مبنای خدمات رسانی به عشایر آمار مرکز آمار ایران است.


 


عشایر  ۴۰درصد کمتر از جامعه روستایی خدمات دریافت می کنند


سرپرست سازمان امور عشایر ایران به پیشرفت های کشور در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و خدمات رسانی در ۵۰سال گذشته و کم برخورداری جامعه عشایری از خدمات اجتماعی، بهداشتی، آب، برق، سوخت، آموزش نسبت به جوامع شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: عشایر در حوزه زیربنایی کمتر از ۴۰درصد جامعه روستایی خدمات دریافت می کنند و هنوز بیشتر عشایر به سبک و سیاق زندگی عشایری نیم قرن پیش زندگی می کنند که این زیبنده نظام ما با این همه پیشرفت نیست.


وی ضریب خدمات فرهنگی در جوامع عشایری را ۱۵درصد نسبت به دیگر جوامع بیان کرد و گفت: در بسیاری مناطق عشایری تلفن همراه به عنوان یکی از ضروری ترین نیازهای روزمره عشایر، آنتن دهی ندارد و ۲۲۰هزار خانوار عشایری کشور به نعمت برق به عنوان زیرساختی ترین نیاز برای انجام امور زندگی دسترسی ندارند.


احمدی میرقائد ضریب دسترسی جامعه عشایری به بهداشت را کمتر از ۳۰درصد دانست و گفت: ۶۲درصد دانش آموزان عشایری با وجود اینکه پر از استعداد هستند، به دلیل نبود زیرساخت های آموزشی نمی توانند دیپلم بگیرند، زیرا سبک و سیاق کلاس های درسی عشایر مانند ۵۰سال گذشته هیچ تغییری نکرده است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب