امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/11/08 - 08:12
  • تعداد بازدید : 204
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رشد 46 برابری اعتبارات راه های عشایری

دولت سیزدهم توجه ویژه ای به حفظ و توسعه ایل‌راه های عشایر دارد

مدیرکل عمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: با حمایت‌های دولت سیزدهم، امسال اعتبارات راه‌های عشایری افزایش ۴۶ برابری داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، محمدرضا نوحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به اینکه از زمان تأسیس سازمان امور عشایر تاکنون، ۷۸هزار کیلومتر راه برای عشایر احداث شده، یادآور شد: در ابتدای دولت سیزدهم اعتبارات ملی راه‌های عشایری ۲۳میلیارد تومان بود که باتوجه به گستردگی حوزه عمل، واقعاً رقم ناچیزی بود.


وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم توجه ویژه ای به بهسازی، مرمت، حفظ و توسعه راه‌های عشایری دارد، ادامه داد: خوشبختانه با حمایت های دولت و پیگیری‌های سازمان امور عشایر، امسال اعتبارات راه های عشایری افزایش ۴۶برابری داشته و به رقم ۱۰۶۰میلیارد تومان رسیده که دستاورد بزرگی است.


نوحی با بیان اینکه در زندگی عشایری، راه شامل ایل‌راه و راه‌های احداثی می‌شود، افزود: ایل‌راه‌ها که برخی از آنها قدمت هزارساله دارند، مناطق ییلاقی و قشلاقی عشایر را به هم متصل می‌کنند.


وی با اشاره به اینکه ایل‌راه‌ها دارای اتراقگاه‌ها و باراندازهایی در مسیر کوچ هستند، گفت: از سال 1396 تاکنون با بهره‌مندی از مشاوران ذی‌صلاح و مطالعه میدانی از طریق جی‌پی‌اس (GPS) ۶۶هزار کیلومتر ایل‌راه‌ را برداشت و مستندسازی کرده ایم.


 


 واگذاری ایل‌راه‌ها مطلقاً ممنوع است


مدیرکل دفتر عمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به وجود تعارض در بعضی از مسیرها و راه های عشایر، گفت: بسیاری از اراضی کشاورزی در مناطق روستایی، کارخانه‌ها، تأسیسات صنعتی، کشت و صنعت‌ها و حتی بعضی از شهرها در ایل‌راه‌های اصلی و فرعی عشایر احداث‌ شده‌اند که باعث شده این راه‌ها و حریم آنها دچار تغییر شوند و علاوه بر این، برخی از آزادراه‌ها و بزرگراه‌های اصلی نیز باعث قطع این مسیرها شده‌اند.


وی افزود: سعی ما بر این است ایل‌راه‌ها که از اصلی‌ترین عناصر کوچ عشایر هستند، حفظ شوند و با نقشه‌برداری‌هایی که انجام‌ می دهیم، تلاش می‌کنیم این راه‌ها را به ثبت برسانیم.


نوحی با بیان اینکه از نظر قانونی واگذاری ایل‌راه‌ها مطلقاً ممنوع است، ادامه داد: یکی از دغدغه‌های سازمان امور عشایر شناسایی و ثبت حریم ایل‌راه‌های عشایر است و باید با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، به‌ویژه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، این موضوع مهم در اسرع وقت انجام شود چراکه از تعدی، تجاوز، تصرف و واگذاری و تغییر کاربری ایل‌راه‌ها و حریم آنها ممانعت می شود و شرایط لازم برای کوچ عشایر با توجه به نقش مهمی که در تولید و تأمین امنیت غذایی کشور دارند فراهم می شود.


 


 دو تا سه بار راه‌های عشایر مرمت و بازسازی می شوند


مدیرکل دفتر عمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به کوهستانی و سخت گذر بودن مناطق عشایری، اضافه کرد: در زمان بارندگی، ایل‌راه‌ها اولین نقاطی هستند که در معرض خطر سیل قرار دارند و عمدتاً تخریب یا مسدود می‌شوند که در برخی از مناطق، دو تا سه بار در سال این راه‌ها را مرمت و بازسازی می کنیم تا کوچ عشایر دچار مشکل نشود.


وی یادآور شد: در سفری که امسال رئیس‌جمهور به کهگیلویه و بویراحمد داشت، ۱۰دستور مهم در حوزه عشایر ابلاغ شد که یکی از این موارد تخصیص صد درصدی اعتبارات است که در قانون بودجه هم به آن اشاره شده و سازمان هم پیگیری‌های لازم را برای تحقق آن و تخصیص به موقع اعتبارات در دستور کار دارد.


نوحی ابراز داشت: مدت‌ زمان مرمت، نگهداری و یا احداث راه‌ در مناطق عشایری، محدود و در زمان‌های خاص کوچ است و اگر زمان آن بگذرد نمی‌توانیم خدمات کافی را به عشایر ارائه دهیم، بنابراین برنامه سازمان باتوجه به افزایشی که در اعتبارات به وجود آمده، احداث و مرمت و نگهداری راه‌ها و مهم‌تر از آن استانداردسازی و احداث ابنیه‌ فنی است.


وی افزود: در مناطقی که ابنیه‌ فنی مناسب ایجاد شود، نگهداری و حفظ راه‌های عشایری بهتر عملیاتی می‌شود و مخاطرات طبیعی مانند بارندگی و سیل، کمترین خسارت و آسیب را به آنها می زند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب