امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/08/28 - 11:29
  • تعداد بازدید : 728
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
وحیدی نماینده مردم مجلس:

دام عشایر به دلیل کیفیت بالا باید با قیمت بیشتری به فروش برسد

محمد وحیدی نماینده مجلس از خراسان شمالی با تاکید بر اینکه باید شرایطی فراهم کنیم تا عشایر بتوانند مستقیما محصولات تولیدی خود را به بازار عرضه کنند، گفت: دام عشایر به دلیل کیفیت بالا باید با قیمت بیشتری به فروش برسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، کرمه و جام و جرگلان، با حضور در سازمان امور عشایر با سرپرست این سازمان  دیدار و گفتگو و تبادل نظر کرد.


محمد وحیدی در این دیدار که معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر نیز حضور داشت، اظهار داشت: جامعه عشایری جدا از توانمندی های تولیدی که دارند یک ظرفیت اجتماعی و امنیتی برای کشور هستند.


وی با بیان اینکه باید شرایطی فراهم کنیم تا عشایر بتوانند مستقیما محصولات تولیدی خود را به بازار عرضه کنند، گفت: دام عشایر به دلیل کیفیت بالا باید با قیمت بیشتری به فروش برسد.


نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، کرمه و جام و جرگلان با اشاره به اینکه 3.8 درصد جمعیت خراسان شمالی را عشایر تشکیل می دهند، افزود: بیش از 30 هزار نفر عشایر در خراسان شمالی زندگی می کنند که 5500 نفر آنان کوچنده هستند که باید در در اولویت خدمات دهی باشند.


وحیدی با بیان اینکه عشایر تابع حرکت دام و ییلاق و قشلاق هستند، گفت: هوش دانش آموزان عشایری به دلیل آنکه در محیط  آزاد زندگی می کنند و از محصولات ارگانیک استفاده می کنند بسیار بالا است که باید به آنان توجه بیشتری کنیم.


وی با اشاره به اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری استان، گفت: در این زنجیره باید حتما در اصلاح نژاد دام و دام بومی و چند قلوزایی به صورت ویژه توجه کنیم که در دراز مدت باعث تحول جدی در زندگی عشایر می شود.


وحیدی ادامه داد: ما پشم دام را می سوزانیم در صورتی که در کشورهای اروپایی از این پشم بیشترین ابریشم را درست می کنند و از پوست و روده دام نیز در صنایع مختلف استفاده می شود و صنایع دستی عشایر هم یک فرصت است و تنها بافته بشر است که نقشه ای ندارد که نشان از نبوغ ذهن زنان عشایری است.


نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، کرمه و جام و جرگلان با اشاره به لزوم ایجاد سرپناه برای عشایر، گفت: حفظ مراتع قشلاقی عشایر بسیار مهم است اما هر ساله عرصه برای آنان تنگ تر می شود.


وی ابراز داشت: دستگاه ها با جامعه عشایری همراهی کمتری دارند و به جز آموزش و پرورش که حضور خوبی در مناطق عشایری دارد، حضور دستگاه های دیگر به خصوص دستگاه های بهداشتی و درمانی در این مناطق کمرنگ است.


 


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب