یادداشت
جامعه عشایری، رئیس جمهور نهم، دولت چهاردهم
جامعه عشایری کشور، در مرحله اول و دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و انتخاب نهمین رئیس جمهور ایران حضور چشمگیری داشتند.
یادداشت/ علیرضا رحیمی - جامعه عشایری کشور، در مرحله اول و دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و انتخاب نهمین رئیس جمهور ایران حضور چشمگیری داشتند. زنان و مردان عشایر کوچنده کشور؛ لر، ترک، فارس، کرد، لک، عرب، بلوچ، بختیاری، قشقایی، ترکمن، کرمانج، شاهسون، سنگسر و... در ۳۱استان کشور مشارکت فعالی در انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری در ایران داشتند.
مردان و زنان عشایر در شهرستانهای سراسر کشور، با پوششمحلی خود بهعنوان نماد فرهنگی و قومی، در پای صندوقهای اخذ رای حاضر شدند و با مشارکت خود، فارغ از زبان، ایل و طایفه؛ جلوهای از اتحاد و همبستگی اقوام در ایران، و با رای دادن به کاندیدای موردنظر، بلوغ اجتماعی و سیاسی خود را در تعیین سرنوشت کشور بههمگان نشان دادند.
جامعه عشایری نشان دادند همانطور که با تولید ۲۵درصد گوشت قرمز و ۳۵درصد صنایعدستی و تامین بخشی از محصولات زراعی و باغی، سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارند، در کنشهای اجتماعی نظیر انتخابات نیز نقش مهم و تاثیرگذاری دارند بهطوری که در این دوره از انتخابات، بخش زیادی از اخبار و محتواهای رسانهها، از صداوسیما و خبرگزاریها گرفته تا شبکههای اجتماعی، مربوط به حضور عشایر در پای صندوق های رای بود که نشان از جایگاه اجتماعی آنان در کشور دارد.
در استانها و شهرستانها و شهرهای بزرگ و کوچک کشور، صندوقهای سیار اخذ رای در دل کوهها و دشتها در بین عشایر کوچنده که در این فصل از سال در ییلاقات خود به سر می برند برده شد تا این مردم زحمتکش که بهدلیل شیوه زندگی دچار محرومیتهای تاریخی و توسعهای هستند، بتوانند با رای خود در تعیین سرنوشت کشور سهیم باشند.
اکنون که چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به پایان رسیده و مردم ایران نهمین رئیسجمهور کشور را انتخاب کردند، شایسته است در دولت جدید با سیاستگذاری و برنامهریزیهای کلان و خرد، در جهت افزایش رفاه و ارتقای شاخصهای توسعه و در راستای رونق تولید در مناطق عشایری، گامهای بلند، موثر و ماندگاری برداشته شود. ان شاالله
عکس از: مهدی ایمانی
عشایر قره داغ آذربایجان شرقی
نظر دهید