امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/08/29 - 15:28
  • تعداد بازدید : 1424
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

توانمندسازی زنان عشایری باعث تحول در زندگی عشایر می شود

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه نقش زنان عشایری در خانواده از مردان بیشتر است، گفت: در فعالیت های روزانه درصد زیادی از فعالیت ها را زنان انجام می دهند بر همین اساس اگر بتوانیم زنان عشایری را توانمند کنیم این جامعه در مسائل اجتماعی، فرهنگی، تولیدی و اقتصادی متحول می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در دوره آموزشی مسئولین امور تعاونی ها و مسئولین امور زنان عشایر کشور در کرج با بیان اینکه نسبت زنان و مردان در جامعه  عشایری تقریبا برابر است، افزود: حدود 50 درصد جمعیت عشایری کشور یعنی 600 هزار نفر را زنان تشکیل می دهند.


وی ادامه داد: دانش بومی زیادی در بین زنان عشایری وجود دارد که این دانش بومی بر اساس شرایط زندگی، آب و هوا، جغرافیا، نوع معیشت عشایر استوار است و هنر ما باید این باشد که این دانش بومی را با دانش نوین تلفیق کنیم بگونه ای که آنان هم بپذیرند.


قندالی با اشاره به اینکه آموزش می تواند فکر و نگرش افراد را نسبت به موضوعی تغییر دهد، گفت: نقش زنان عشایری در تولید صنایع دستی و فرآوری های لبنی بسیار مهم است و باید در اولویت کاری ما باشد تا آنان در این فرآیند احساس کنند سود می برند.


رئیس سازمان امور عشایر ایران  تاکید کرد: باید نقش زنان عشایری در فرآیند تولید (قبل، حین و بعد از تولید) و اینکه چه نیازهایی دارند را ببینیم و نیازهای آنان را تامین کنیم و این همان چیزی است که ما بعنوان زنجیره تولید دنبال می کنیم.


وی با اشاره به فعالیت ۳۶۰ صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در کشور، بیان داشت: هفت میلیارد و 150 میلیون تومان برای حمایت از این صندوق ها اختصاص داده ایم و به هر صندوق تا سقف 50 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کنیم.


قندالی اظهار داشت: ما باید شناخت جامعی به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... از جامعه هدف داشته باشیم و به مباحث علمی و فنی نیز  تسلط داشته باشیم چراکه در غیر اینصورت در اجرای برنامه ها با مشکل مواجه می شویم.


رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: امروز ذائقه جامعه به سمت محصولات پاک است چراکه سلامت این محصولات بیشتر است و این یک فرصت است تا فرآیندی را در تولید و کسب و کار در مناطق عشایری تعریف کنیم که ذائقه همه مشتریان را دربر بگیرد.


وی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم محصولات عشایر را برندسازی کنیم، خاطرنشان کرد: تجربه خوبی در برندسازی در استان البرز وجود دارد و تقریبا محصولات عشایر استان به صورت گسترده و با برند عرضه و حتی پیش فروش هم می شود.


قندالی ادامه داد: متاسفانه هنوز در بیش از 70 تا 80 درصد کشور نتوانسته ایم زنجیره تولید را تکمیل و برندسازی محصولات عشایر را انجام دهیم.


رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه بخش زیادی از فعالیت های عشایر اقتصادی است و ما نیز باید حتما اقتصادی فکر کنیم، تاکید کرد: فرآیند زنجیره تولید باید بصورتی باشد که تولیدات عشایر بصورت استانی و حتی ملی عرضه شود.


وی گفت: یکی از  ظرفیت هایی که در فعالیت های عشایر شاخص است موضوع گیاهان داروئی است چراکه در عرصه مناطق عشایری ظرفیت های خوبی در این حوزه وجود دارد و باید از آن بهره بردای کنیم.


قندالی بیان داشت: در حال حاضر دام، فرآورده های لبنی، صنایع دستی و گیاهان دارویی چهار موضوعی است که نقش مستقیم در فعالیت ها و زندگی عشایر دارند و  همه ما باید تلاش کنیم توانمندسازی عشایر را به معنای واقعی و کاربردی آن در این حوزه ها عملی کنیم.


رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه اگر امروز عشایر توانمند شوند حتما فرزندان آنان نیز توانمند خواهند شد، اظهار داشت: هیچگاه فرصت برابر بین محصل عشایری با دانش آموز شهری و روستایی وجود نداشته و ما باید این فرصت ها را برای فرزندان عشایر فراهم کنیم.


وی ادامه داد: استعداد، هوش و گیرایی که در فرزندان عشایر است در هیچ کجا وجود ندارد و ذهن آنان برای آموزش آماده تر از فرزندان شهری و روستایی است.


قندالی با بیان اینکه عشایر نجیب ترین قشر در کشور هستند و در عین محرومیت با کرامت زندگی می کنند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز در مجلس، دولت، جهادکشاورزی و سایر وزارتخانه هایی که عشایر از آنها مطالباتی دارند همه چیز فراهم شده است.


رئیس سازمان امور عشایر ادامه داد: افتخار ما این است که به مردمی خدمت می کنیم که در عین تاثیرگذاریشان در اقتصاد کشور نه تنها هیچ منتی بر ما ندارند بلکه سطح توقعات آنان نیز نسبت به مردم شهری و روستائی بسیار پایین است و چون رسانه ای برای بیان مطالبات خود ندارند ما باید مطالبات و حقوق آنان را پیگیری کنیم.


وی در پایان با تاکید بر اینکه باید در عمل بیازماییم آیا مباحث و تئوری های مطرح شده در این دوره ها قابل اجرا است یا خیر؟ گفت: لازم است خروجی دوره ها را ارزیابی و اگر مشکلاتی هم بین تئوری و عمل وجود دارد آنها را برطرف کنیم. 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب