امروز : 21 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/08/01 - 10:00
  • تعداد بازدید : 112
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر فارس:

توازن بین اعتبارات استانی و جمعیت عشایر فارس وجود ندارد

مدیرکل امور عشایر فارس گفت: 45 هزار خانوار عشایری در فارس زندگی می کنند و هیچ توازنی بین اعتبارات استانی با جمعیت عشایری استان وجود ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر فارس، عبدالحمید کریمی با بیان اینکه هیچ توازنی بین اعتبارات استانی با جمعیت عشایری در استان فارس وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به جمعیت ۴۵ هزار خانواری عشایر فارس و تنوع فعالیت‌ها در این جامعه، انتظار حمایت بیشتری در تخصیص اعتبارات ارائه تسهیلات به جامعه عشایری استان داشتیم که متاسفانه این امر محقق نشده است.


وی افزود: امسال ۳۸ میلیارد تومان اعتبار پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی به عشایر فارس اختصاص یافته که در هفتمین ماه از سال افراد واجد شرایط معرفی و تمام این اعتبار پرداخت شده اما متقاضیان زیادی همچنان در انتظار دریافت تسهیلات هستند.


کریمی با اشاره به کاهش این اعتبارات نسبت به سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ براساس تبصره ۱۸ قانون بودجه، ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به جامعه عشایری استان اختصاص یافت که این اعتبار در سال ۱۴۰۳ به ۳۸ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده که جوابگوی نیازهای عشایر استان نیست.


مدیرکل امور عشایر فارس با اشاره به تنوع فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی عشایر فارس، افزود: تولیدات لبنی، زنبورداری، قالی‌بافی، سبدبافی، گلیم‌بافی، صندوق‌های اعتبار خرد زنان، ریسندگی، پارچه‌بافی، اصلاح نژاد و پرورش دام، گردشگری و تولید و بسته بندی گیاهان دارویی از جمله فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با جامعه عشایری فارس است و افراد در دو قالب خویش‌فرمایی و کارفرمایی متقاضی دریافت تسهیلات هستند.


وی با بیان اینکه  ۴.۹ میلیارد تومان از تسهیلات ۳۸ میلیارد تومانی در قالب طرح کارفرمایی به سه نفر و ۲۵ میلیارد تومان در قالب خویش‌فرمایی به ۱۷۵ نفر اختصاص یافته، ابراز کرد: سقف تسهیلات خویش‌فرمایی ۱۵۰ میلیون تومان و سقف تسهیلات کارفرمایی، براساس تعداد افراد بیمه‌شده تا ۴ میلیارد تومان متغیر است که با سود ۴درصد، از جمله تسهیلات ارزان‌قیمت است که پس از دو سال دوره استراحت، بازپرداخت 5 ساله (مجموعا 7 سال) دارد.


کریمی گفت: اعتبار این تسهیلات در مقایسه با دیگر استان‌ها بسیار کم است و مشکلات سیستم بانکی موجب شده تا این تسهیلات به صورت مساوی به استان‌ها اختصاص یابد.


کریمی با بیان اینکه با توجه به تمام شدن این اعتبارات، با کمک از منابع استان تعداد زیادی از متقاضیان را به دیگر ادارات ارجاع داده‌ایم، اظهار امیدواریم کرد جامعه عشایری کوچ‌رو بیشترین بهره را از مصوبه ۱۰درصد تسهیلات اشتغال‌زایی سازمان‌ها در استان فارس ببرند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب