معاون سازمان امور عشایر ایران:
تمام تلاش دولت حمایت از قشر مولد عشایر است
معاون سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اختصاص دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به عشایر کشور که ۶۰۰ میلیارد تومان آن تسهیلات کمبهره است، گفت: تمامی تلاش مجموعه دولت تدبیر و امید حمایت از قشر مولد و فعال عشایر است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، بهرام میراخورلی روز چهارشنبه 30 مهرماه در نشست شورای عشایری استان ایلام با اشاره به اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز، اظهار داشت: برای پروار هر راس بره 500 هزار تومان تسهیلات کمبهره برای تامین علوفه و کنستانتره در اختیار عشایر قرار داده میشود.
وی هدف از اجرای طرح زنجیره تولید در مناطق عشایری را افزایش تولید و قطع واردات گوشت قرمز عنوان کرد و افزود: سالانه ۲۰ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود که با اجرای این طرح و برنامهریزی برای افزایش تولید با کمک عشایر، واردات گوشت قرمز حذف میشود.
میراخورلی یادآور شد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت عشایر کشور است که ۱.۸ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل میدهند و در قالب ۲۱۳ هزار خانوار ۲۴ میلیون راس دام در اختیار دارند و ۲۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می کنند و برنامههایی برای افزایش تولیدات آنان در دست اجرا است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران گفت: این جمعیت حداقلی، نقش بسزایی در تولید انواع فرآوردههای دامی، صنایع دستی، ایجاد امنیت و حفاظت از سرحدات مرزی و تولید مواد پروتئینی کشور دارند.
وی با اشاره به ظرفیتهای قانون ایجاد شده برای حمایت از عشایر، اظهار داشت: همه موارد قانونی در مجلس در حوزه عشایر مطرح شده و در راستای رفع مشکلات عشایر با حضور نمایندگان مجلس تصممیات خوبی برای اختصاص اعتبار به بخشهای مختلف گرفته شده است.
میراخورلی با اشاره به آیین نامه ساماندهی عشایر کشور مصوب هیات دولت در سال 1384، افزود: بر اساس آییننامه ساماندهی عشایر، تکلیف همه دستگاهها در قبال عشایر در بخش های ارائه خدمات و جاده، آب، برق، سوخت، بهداشت و درمان و آموزش مشخص است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه ۳۸ درصد جمعیت عشایری کشور از آب آشامیدنی بهداشتی بهرهمند نیستند، بیان داشت: بر اساس بند ه تبصره 4 برنامه بودجه سالانه در طول ۲ سال گذشته ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی شبکهای به عشایر اختصاص یافته و ۶۲۵ پروژه آبرسانی پایدار برای ۲۱ هزار خانوار عشایری در دست اقدام است.
میراخوری افزود: با اجرای این پروژه ها هزینه پرداخت آب باید به حداقل برسد و دیگر نیازی به آبرسانی سیار به عشایر که ممکن است از نظر بهداشتی مشکل ایجاد کند، نباشد.
معاون سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اختصاص دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به عشایر کشور که ۶۰۰ میلیارد تومان آن تسهیلات کمبهره است، گفت: تمامی تلاش مجموعه دولت تدبیر و امید حمایت از قشر مولد و فعال عشایر است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بهترین اقدامات ایجاد سامانه آماری در سه استان عشایری کشور است که بزودی سامانه آمار عشایر ایلام به عنوان الگو معرفی میشود.
میراخوری با بیان اینکه اگر بخواهیم عشایر پایدار باشند باید از آنان حمایت کنیم، افزود: دستورالعمل پروانه چرای دام تدوین میشود تا بر اساس ظرفیت مراتع، دام عشایر در مراتع چرا کنند.
معاون سازمان امور عشایر ایران گفت: برای اسکان عشایر اجباری نداریم اما اگر عشایر برای اسکان داوطلب باشند از آنان حمایت میکنیم.
نظر دهید