رئیس سازمان دامپزشکی کشور خبر داد:
تدوین برنامه راهبردی بهداشت دام عشایر در دستور کار سازمان دامپزشکی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از تدوین برنامهای راهبردی و ملی برای عشایر در سه محور بهداشت دام در مناطق قشلاقی، مناطق ییلاقی و امداد در مسیر کوچ عشایر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، علیصفر ماکنعلی به همراه رئیس سازمان امور عشایر در نشست با عشایر استان های مرکزی، قم و قزوین در منطقه "یعقوب حصاری" زرندیه اظهار داشت: در قالب برنامه ای ملی محورهایی از قبیل بهداشت دام در مناطق زمستان گذرانی، تابستان گذرانی و همچنین برنامه امداد در مسیر کوچ برای عشایر کشور در دستور کار سازمان دامپزشکی قرار دارد.
وی با بیان اینکه در "کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام وزارت جهادکشاورزی" توجه ویژه ای به عشایر کشور خواهد شد، به استفاده از ظرفیتهای عشایر برای اجرای برنامههای آموزشی در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماریهای دامی تاکید کرد و افزود: این برنامهها با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اجرا خواهد شد.
ماکنعلی ادامه داد: اهمیت عشایر برای سازمان دامپزشکی در راستای فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه "عشایر ذخایر انقلاب هستند"، بسیار بالا است و معتقدیم باید خدمات شایسته تری به این قشر تولیدکننده ارائه شود.
بهداشت دام با طرح "بهداشتیار" به عشایر واگذار می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از طرح تربیت "بهداشتیار" از خود عشایر خبر داد گفت: با هدف تسهیل در خدمات رسانی امور بهداشتی دام در مناطق عشایری و اجرای بهینه فعالیت هایی چون واکسیناسیون و تامین و توزیع دارو برای جمعیت دامی عشایر، طرح جدیدی به نام "بهداشتیار" در دستور کار سازمان دامپزشکی قرار دارد تا فعالیت های مذکور به خود عشایر واگذار شود.
وی ادامه داد: در این طرح که از سوی معاونت تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی اجرا میشود، قرار است افرادی از میان خود عشایر شناسایی و پس از گذراندن دوره های آموزشی، کارت حرفه ای بهداشت برای آنان صادر شود تا با در اختیار گرفتن اموری چون واکسیناسیون و توزیع دارو، تحت نظارت سازمان دامپزشکی در مناطق هدف فعالیت کنند.
ماکنعلی افزود: برنامه سازمان دامپزشکی کشور ارائه خدمات بهداشت دام و تولید در زمان مناسب و به صورت موثر و هدفمند با بهره گیری از پتانسیل نیروی انسانی عشایر است تا بهبود ملموسی در حوزه تولیدات دامی و تحقق "جهش تولید" صورت گیرد.
ارتقای بهداشت دام عشایر از برنامه های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ارتقای تولید و بهداشت دام عشایر را از برنامه های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: در این راستا کمیته ای راهبردی با مشارکت ارگان هایی مانند شرکت پستیبانی امور دام، سازمان امور عشایر، سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی تشکیل شده تا در زمینه ارتقای سطح بهداشت و سلامت دام عشایر و همچنین افزایش تولیدات، بازاریابی و صادرات فرآورده های گوشتی و لبنی این قشر زحمتکش فعالیت نماید.
وی با اشاره به برنامههای "کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام وزارت جهادکشاورزی" از سوی سازمان دامپزشکی، افزود: بر این اساس برنامه بهداشت دام عشایر با مشارکت سازمان دامپزشکی و سازمان امور عشایر و دیگر اعضای کمیته ملی راهبردی نظیر وزارت بهداشت در دو حوزه تولید و بهداشت دام دنبال میشود.
ماکنعلی با اشاره به بیماری دامی تب برفکی به عنوان یکی از مشکلات عشایر، ابراز داشت: تداوم روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی برای مهار بیماری های دامی مانند تب برفکی و آبله را با جدیت ادامه می دهیم و کوشش می کنیم در حد توان به خواسته و نیازهای جامعه عشایری کشور در بازه های زمانی کوتاه مدت سه و شش ماهه رسیدگی کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی در جمعیت دامی عشایر کشور از برنامه های راهبردی سازمان دامپزشکی است، افزود: برای کنترل این بیماری برنامه ای ملی تدوین و همه امور مربوط به واکسیناسیون دام عشایر نیز به صورت رایگان انجام خواهد شد.
واکسیناسیون دام عشایر رایگان انجام می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای کنترل بیماری تب برفکی یک برنامه ملی تدوین و اجرایی خواهد شد و در قالب برنامه ملی کلیه عملیات واکسیناسیون دام عشایر به صورت رایگان انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر حمایت واقعی از عشایر کشور، بیان کرد: با تأمین نهادههای دامی و ارائه خدمات و با همکاری خود عشایر میتوان فرصت های مناسبی برای بازاریابی داخلی و صادرات تولیدات عشایر فراهم کرد.
رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه تشکل های صنفی و بخش خصوصی نباید به دید درآمدزایی به عشایر نگاه کنند، از توسعه خدمات و حمایت همه جانبه بخش دولتی از عشایر خبر داد.
هیچ مسئولی اجازه استفاده از عشایر برای منافع خود را ندارد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: لازم است همه دستگاه ها از جمله دامپزشکی، نظام پزشکی و سایر ارگانها به عشایر نگاه درآمدزایی نداشته باشند زیرا این قشر برای اقتصاد کشور بسیار مهم هستند و یکی از اقدامات اساسی در برنامه "جهش تولید" نیز توجه خاص به عشایر است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مقام و مسئولی اجازه استفاده از عشایر برای منافع خود را ندارد، گفت: اینکه عده ای دنبال درآمدزایی در حوزه عشایر هستند نگاه سازمان دامپزشکی نیست و ما درصدد واگذاری امور به خود عشایر برای مقابله با بیماری ها با اعتماد به عشایر هستیم، از این رو به عشایر و روستائیان به عنوان بخش خصوصی نگاه نمی کنیم و اجرای برنامه طرح "بهداشتیار" نیز در همین راستا است.
برای تامین نهاده ها و بازاریابی محصولات عشایر برنامه داریم
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: برای تامین نهاده ها و بازاریابی محصولات عشایر نیز برنامه هایی در دستور کار داریم تا احیای منابع را در درون خانواده های عشایر تقویت کنیم.
ماکنعلی گفت: در قالب کمیته ملی همه اقدامات لازم را برای بهبود تولیدات دامی و ایجاد زنجیره تولید در میان عشایر کشور به کار خواهیم گرفت و با کمک استانداران و فرمانداران نیز برنامه ای جامع برای بهبود اقتصاد، بهداشت و تولیدات عشایر در دستور کار داریم.
وی اظهار داشت: با مرکز آمار ایران نیز برای سرشماری جمعیت دامی در حال برنامه ریزی هستیم تا در قالب "کمیته راهبردی تولید و بهداشت دام"، بتوانیم آمار شفاف و دقیقی را در این زمینه داشته باشیم.
نظر دهید