دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور تاکید کرد:
تامین کتاب برای ارائه خدمات فرهنگی به عشایر ضروری است
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: تامین کتابهای مناسب برای ارائه خدمات فرهنگی به عشایر ضروری است چراکه این جامعه قطعاً به لحاظ کوچ، مهاجرت، بهداشت، آموزش و سایر مسائل با نیازهایی روبهرو هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از شبستان، نهاد کتابخانههای عمومی کشور و سازمان بسیج عشایری با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی در مناطق عشایری تفاهمنامه همکاری با یکدیگر امضاء کردند.
علیرضا مختارپور در مراسم انعقاد تفاهمنامه با نصرت الله سیف رئیس سازمان بسیج عشایری کشور، اظهار داشت: اگر در برگزاری نشست های «کتابخوان عشایر» و «مسابقات کتابخوانی ویژه عشایر» سرمایه گذاری صورت گیرد، میتوان در نیمه دوم سال ۹۸ برنامه هایی را در این خصوص اجرا کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با همکاری دو دستگاه هماهنگیهای لازم برای ورود هرچه سریعتر به اقدامات عملی در این حوزه صورت پذیرد و انعقاد این تفاهم نامه، منجر به آثار عملی قابل مشاهده و قابل افتخار برای هر دو دستگاه فرهنگی شود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به برخی ویژگیهای منحصر به فرد جامعه عشایری ایران، گفت: ویژگی اول آن پاکی، صفا، صمیمیت و دور بودن از برخی اشتغالات جوامع مصرفی و شهری است؛ ویژگی دوم اینکه عشایر مردمی سختکوش هستند که با دشواری و مشقت سفرهای طولانی را طی میکنند که این دشواریها آنها را افرادی آزموده و سرد و گرم چشیده روزگار میکند؛ سومین ویژگی این است که متاسفانه همواره در طول تاریخ با محرومیتها و کمتوجهیهایی مواجه بودهاند.
وی ادامه داد: چهارمین ویژگی این است که جامعه عشایری نقش بسیار مهمی در حفاظت از طبیعت دارند؛ به طوری که فعالیت آنها با کوچ کردن به همراه دام فواید بسیاری برای طبیعت دارد؛ پنجمین ویژگی نقش مهم جامعه عشایری در تولید ملی و تامین نیازمندیهای کشور است که علی رغم این که خودشان از بسیاری امکانات محروم هستند، اما بیشترین بهرهوری را برای کشور دارند و در نهایت ششمین ویژگی این است که عشایر از بهترین جوامع کشور هستند که فرهنگ بومی و ایرانی- اسلامی کشور را تا حد زیادی حفظ کردهاند.
مختارپور تأکید کرد: معتقدم چنین جامعه ای حتماً نیازمند توجه خاص از سوی سازمان ها و نهادهای مختلف به لحاظ اقتصادی و اجتماعی و بهخصوص فرهنگی است.
رئیس سازمان بسیج عشایری نیز در این مراسم با تأکید بر مجهز کردن عشایر به سلاح کتاب و کتابخوانی، عنوان کرد: تهاجم فرهنگی، شبیه خون فرهنگی و جنگ فرهنگی هیچ کدام هیچ تأثیری بر روی جامعه عشایری نداشتند و فرهنگ خود را حفظ کردند.
نصرتاله سیف ادامه داد: فرهنگ عشایر که در آن بزرگان قبایل و طوایف در مناسبتها و جمعهای مختلف، به ارائه مطالبی برای مردم خود میپردازند، نیاز به تأمین کتاب و خوراک فرهنگی مناسب برای این جامعه را ضرورت میبخشد.
گفتنی است، این تفاهمنامه با اهدافی همچون ارائه خدمات به مناطق عشایری کشور، تبلیغ و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه عشایری، ارتقاء سطح بینش و آگاهی آحاد جامعه عشایری نسبت به مسائل فرهنگی جامعه، و برگزاری مسابقات کتابخوانی در مناطق عشایری به مدت ۳ سال به امضاء رسیده است.
بر اساس مفاد این تفاهمنامه، نهاد کتابخانه های عمومی کشور متعهد به معرفی کتابخانههای واقع در شهرستانهای دارای بافت عشایری به عنوان کتابخانه معین، برنامهریزی و تدوین ساز و کار مناسب برای تحویل کتب و منابع توسط کتابخانه معین به عشای، هماهنگی برای برگزاری جلسات جمع خوانی توسط کتابداران در مناطق عشایری، و مشارکت با سازمان بسیج عشایری در برگزاری مسابقات کتابخوانی شد.
تهیه و ارسال بسته های فرهنگی- تبلیغی برای ارائه به مناطق هدف؛ انجام فعالیتهای بخش کودک از جمله قصهگویی، کاردستی و ... برای کودکان عشایر؛ برگزاری کلاسهای آموزشی و مهارتی برای عشایر و برگزاری جلسات سخنرانی و مشاوره برای جامعه هدف از دیگر تعهدات نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این تفاهمنامه است.
سازمان بسیج عشایری کشور نیز در این تفاهمنامه متعهد به اعلام حوزههای مقاومت بسیج و معرفی نمایندگان بسیج عشایری بعنوان "سفیران کتاب" برای ارتباط با کتابخانههای معین و ارائه خدمات به مناطق هدف (شامل دریافت بستههای کتاب از کتابخانه، امانت دهی به اعضاء جامعه عشایری و بازگرداندن کتاب به کتابخانه)؛ همکاری با نهاد در ارائه خدمات کتابخانهای و مشارکت در برگزاری مسابقات کتابخوانی در جامعه عشایری و تحویل اقلام فرهنگی- تبلیغی توسط سفیران کتاب از کتابخانههای معین و توزیع این اقلام در مناطق عشایری و استرداد به کتابخانة مذکور در زمان پایان مهلت امانت شده است.
نظر دهید