رئیس سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد:
بهره برداری از 198 پروژه در مناطق عشایر در دهه فجر
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در دهه فجر امسال 198 پروژه عمرانی و خدماتی با اعتبار بیش از 77 میلیارد تومان افتتاح و مورد بهره برداری نزدیک به 19729 هزار خانوار عشایری قرار می گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز شنبه 12 بهمن ماه در نشست خبری با نمایندگان رسانه های جمعی با تبریک فرارسیدن دهه فجر و گرامیداشت شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی، فعالیت های سازمان امور عشایر در سالجاری را تشریح کرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست که معاونین و جمعی از مدیران این سازمان نیز حضور داشتند، با اشاره به بهره برداری از 198 پروژه در دهه فجر امسال در مناطق عشایری، اظهار داشت: پروژه بزرگ آبرسانی به عشایر 14 محله عشایری زرندیه ساوه و پروژه بزرگ آبرسانی به 40 محله بمرود زیرکوه در خراسان جنوبی و همچنین افتتاح کارگاه تولید خوراک دام در مهدیشهر استان سمنان از جمله پروژه های مهمی است که در دهه فجر در مناطق عشایری افتتاح و مورد بهره برداری عشایر این مناطق قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه سازمان امور عشایر یک سازمان توسعه ای به تمام معنا است، گفت: مباحث اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی جامعه عشایری مستقیما توسط سازمان و یا به عنوان مطالبه از سایر دستگاه ها پیگیری و انجام می شود.
قندالی با بیان اینکه هدف اصلی سازمان امور عشایر ساماندهی به جامعه عشایری در بعد استقرار، جمعیت و معیشت است، افزود: تنوع به اشتغال و درآمد عشایر و فراهم کردن زیرساخت های مناسب در مناطق عشایری از جمله این اهداف است و در تلاش هستیم تا افق 1404 عشایر در یکی از مناطق عرفی ییلاقی یا قشلاقی صاحب سرپناه مناسب شوند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: حدود 95 درصد سامانه های عرفی عشایر از راه دسترسی مناسب برخوردار هستند و امروز حدود 64 هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم و سمت و سوی ما پرداختن به مباحث ایمنی این راه های دسترسی است که موثرترین فعالیت ما در این زمینه ساخت ابنیه از جمله پل و آب نما است.
وی بیان داشت: با اذن مقام معظم رهبری، امسال از محل اعتبارات بند ه ـ تبصره 4 حدود 18 میلیون یورو برای آبرسانی به عشایر اختصاص پیدا کرد که حداقل 10 درصد شاخص های برخورداری عشایر از آب آشامیدنی سالم افزایش می یابد و از 53 درصد به 63 درصد می رسد.
قندالی با بیان اینکه آبرسانی سیار از فعالیت های موثر امور عشایر استان ها است، گفت: در حال حاضر 600 کامیون آبرسان آب را به دورترین نقاط عشایری کشور حمل می کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به تامین سوخت های فسیلی و خورشیدی برای عشایر، گفت: در حال حاضر حدود 27 هزار خانوار عشایری از انرژی خورشیدی برای تامین روشنائی بهره مند هستند و تا پایان برنامه ششم نیز 25 هزار خانوار از طریق وزارت نیرو به پنل های خورشیدی مجهز می شوند.
وی با اشاره به اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری گفت: اجرای این طرح برای افزایش تولید و مستند به بند ب ماده 52 قانون احکام سالانه است که یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به اجرای این طرح در مناطق عشایری اختصاص می یابد.
قندالی ادامه داد: در شش ماهه اول امسال، 420 میلیارد تومان از این محل به سازمان امور عشایر اختصاص پیدا کرد که تاکنون 55 درصد از این اعتبارات جذب شده و حداقل یک میلیون واحد دامی در پروسه زنجیره تولید گوشت قرمز قرار گرفته است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: 200 میلیارد تومان دیگر نیز از این محل اختصاص خواهد یافت که در مجموع امسال 620 میلیارد تومان از این محل به عشایر اختصاص می یابد.
وی یادآور شد: بومگردی عشایر، توسعه گیاهان دارویی، توسعه صنایع دستی، و فرآوری شیر و تولید لبنیات از سایر فعالیت هایی است که در مناطق عشایری دنبال می کنیم.
قندالی بیان کرد: تعداد 21 اتحادیه، 219 تعاونی عشایری و 360 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری و یک صندوق ملی تحت عنوان "صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری" در حوزه عشایری فعالیت می کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه وظیفه صندوق تامین منابع مالی برای اعضا است و تشکل های عشایری به نیابت از مردم این تسهیلات را دریافت می کنند، خاطرنشان کرد: امسال سرمایه صندوق توسعه بخش کشاورزی عشایری به بیش از 73 میلیارد تومان رسید که حدود 22 میلیارد تومان از منابع مختلف افزایش سرمایه داشتیم.
قندالی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در خصوص سود تسهیلات صندوق اظهار داشت: سود تسهیلات صندوق 4 درصد است که توسط اعضا که تشکلها هستند دریافت می شود.
وی در خصوص تامین نهاده دامی مورد نیز عشایر نیز اطمینان خاطر داد که ذخیره سازی لازم برای دامداران عشایری انجام شده و تا پایان سال 98 هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
قندالی اظهار داشت: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون سه جلسه شورای عالی عشایر برگزار شده که مصوبات خوبی در حوزه های آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و مذهبی عشایر داشته است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد: از جمله مصوبات آخرین جلسه شورا عالی عشایر پوشش کامل تلفن همراه در مناطق عشایری و اختصاص یارانه حمل سوخت و آرد به عشایر بوده است که مصداق آن اختصاص 62 میلیارد تومان یارانه حمل آرد و سوخت است که به زودی تخصیص می یابد.
وی یادآور شد: حدود 75 هزار خانوار عشایری تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند و در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون راس دام بیمه عشایر تحت پوشش بیمه قرار گرفته است که چشم انداز ما بیمه 10 میلیون راس دام است که تا زمان مقرر انجام خواهد شد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص آسیب های سیل اخیر به عشایر ابراز داشت: در سیل اخیر در سیستان و بلوچستان و بخش هایی از هرمزگان و خراسان جنوبی خساراتی به عشایر وارد شده است که خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم.
وی افزود: در سیستان و بلوچستان حدود 4100 راس دام عشایر از بین رفت و در مجموع 38 میلیارد تومان به عشایر استان در بخش های مختلف برآورد خسارت شده است.
قندالی یادآور شد: در فروردین ماه امسال نیز استان های لرستان، گلستان، خراسان شمالی و خوزستان دچار سیل شدند که خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم و دلیل آن هم این بود که اطلاع رسانی های خوبی انجام شده بود و خانواده های عشایری پیش از وقوع سیل از حوزه خطر دور شده بودند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: حدود 130 میلیارد تومان خسارت سیل فروردین ماه به عشایر بود که حدود 53 میلیارد تومان توسط دولت و 100 درصد آن تخصیص پیدا کرد.
قندالی در پایان با اشاره به چالش کمبود نیروی انسانی در سازمان و واحدهای استانی، ابراز کرد: تعداد 189 نیرو از طریق آزمون استخدامی در کل کشور به جمع همکاران ما اضافه خواهند شد که تا حدودی چالش های شدید نیرو در سازمان جبران خواهد شد.
نظر دهید