امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/10/21 - 21:22
  • تعداد بازدید : 208
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
۳۰ هزار نفر، جمعیت عشایر کوچنده خراسان شمالی

بخشی از عشایر در سامانه مرکز آمار ایران مورد تایید قرار نگرفته اند

طبق سرشماری مرکز آمار ایران، درحال حاضر جمعیت عشایر کوچنده خراسان شمالی ۳۰هزار نفر است، اما مسئول امور عشایر استان این جمعیت را بیشتر از این می داند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در سال 1397، اظهار کرد: در این سال 8600خانوار عشایری از خراسان شمالی در سامانه مرکز آمار ایران اطلاعات خود را  ثبت کردند، اما مرکز آمار ایران بخشی از این خانوارها را به عنوان عشایر کوچنده مورد تأیید قرار نداد.


محمدرضا روشن‌ضمیر گفت: کسانی که اطلاعات خود را در سامانه مرکز آمار ایران به‌عنوان عشایر کوچنده ثبت می کنند، باید ضمن داشتن ساختار ایلی، کوچ‌رو بوده و قلمروی مرتعی نیز داشته باشند تا مورد تایید مرکز قرار بگیرند.


وی افزود: براساس این ویژگی‌ها، ۷۳۴۰خانوار در خراسان شمالی شرایط عشایر کوچنده بودن را دارند اما در سرشماری ثبتنی مبنایی، فقط ۴۸۰۲خانوار مورد تایید مرکز آمار ایران قرار گرفتند.


روشن‌ضمیر درخصوص اختلاف پیش آمده با مرکز آمار ایران بر سر جمعیت عشایر کوچنده، توضیح داد: تعدادی از خانوارهای عشایری خراسان شمالی در فصل ییلاق در روستاهای عشایری در نوار مرزی استان ساکن می‌شوند که این روستاها کد روستایی دارند، در حالی که این خانوارها کوچ‌رو هستند اما مرکز آمار ایران هویت آنها را به‌عنوان عشایر کوچنده تایید نمی کند.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: با پیگیری های به عمل آمده، هفته گذشته سامانه مرکز آمار ایران برای پالایش سرشماری عشایر باز شد و ۱۵دی ماه دوباره بسته شد و تا پایان امسال نتایج پالایش و بروزرسانی شده جمعیت عشایر کوچنده اعلام می‌شود.


وی با بیان اینکه امور عشایر خراسان شمالی تاکنون به تمام خانوارهای عشایری استان، حتی آنهایی که در سامانه مرکز آمار ایران تأیید نشده‌اند، خدمات ارائه کرده است، افزود: اگر در پالایش جدید، خانوارهایی که اطلاعات خود را در سامانه مرکز آمار ثبت کرده اند، مورد تایید قرار نگیرند، دیگر نمی‌توانیم به آنان خدمات ارائه دهیم.


روشن ضمیر این هشدار را هم داد که اگر این افراد از سامانه حذف و به‌عنوان عشایر شناخته نشوند، یکجانشینی آنان در روستاها 8برابر و در حاشیه شهرها ۱۶برابر هزینه بیشتری دربر خواهد داشت.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی یادآور شد: درحال حاضر، طبق تایید مرکز آمار ایران، ۳۰هزار نفر جمعیت عشایری خراسان شمالی را تشکیل می دهند که این جمعیت ۳۰درصد از گوشت قرمز (7هزار تن درسال) و ۲۸درصد از صنایع دستی استان را تولید می‌کنند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب