امروز : 03 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/12/09 - 14:34
  • تعداد بازدید : 1616
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد:

باید کمک کنیم محصولات عشایر برندسازی شوند

رئیس سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه باید کمک کنیم محصولات عشایر برندسازی شوند، گفت: عشایر خراسان جنوبی توانمندی بالایی در زمینه تولید گوشت قرمز، صنایع دستی و سنگ‌های قیمتی دارند که فرآوری و درآمدزایی بیشتر برای عشایر استان از جمله برنامه‌های سازمان امور عشایر است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شورای عشایری استان خراسان جنوبی عصر روز سه شنبه 6 اسفند ماه با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران و هئیت همراه، استاندار خراسان جنوبی و مدیران دستگاه های اجرائی استان به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته در مناطق عشایری استان و مشکلات عشایر، در محل استانداری خراسان جنوبی برگزار شد.



رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست با بیان اینکه ظرفیت‌های عظیمی در خراسان جنوبی وجود دارد، بر برندسازی تولیدات عشایر تاکید کرد و گفت: برای برندسازی محصولات عشایر می توانیم در زمینه مواد پروتئینی و گوشت قرمز عشایر به عنوان یک محصول پاک و سالم اقدام کنیم.



کرمعلی قندالی افزود: همچنین در حوزه صنایع دستی عشایر به ویژه فرش و استفاده از سنگ‌های قیمتی و فرآوری آن در خراسان جنوبی با هدف ایجاد ارزش افزوده می‌توان برندسازی کرد.



 



اصلاح روش تغذیه دام از برنامه‌های سازمان امور عشایر



رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز، اصلاح روش تغذیه دام و کمک به حفظ محیط زیست از برنامه‌های سازمان امور عشایر برای کمک و ارائه خدمات به جامعه خوداتکای عشایر است.



وی با اشاره به اینکه اصلاح روش تغذیه دام یکی از فاکتورهای طرح زنجیره گوشت قرمز است، افزود: در سال ۹۴ نزدیک به ۱۰ هزار تن کنسانتره بین دامداران عشایری توزیع شد که این میزان طی سال گذشته به ۱۸۰ هزار تن رسیده است.



قندالی با اشاره به اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری، گفت: برای اجرای این طرح هر ساله یک درصد از تسهیلات صندوق توسعه ملی اختصاص می‌یابد که در سال جاری ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای طرح زنجیره‌ای تولید گوشت قرمز در کشور اختصاص داده شده است که 200 میلیارد تومان آن تا پایان سال محقق می شود.



وی ادامه داد: با اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز سعی کردیم دام عشایر از مرتع جدا شود و در فضایی بسته پرواربندی شود که راندمان تولید گوشت نیز بالا رفت.



رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در سال گذشته نزدیک به ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات دامپروری به عشایر خراسان جنوبی پرداخت شده است، گفت: در تسهیلات اشتغال پایدار روستائی و عشایری مشکلاتی در دستورالعمل این طرح وجود داشت که عشایر به لحاظ نوع زندگی قادر به انجام آن نبودند لذا عشایر آنطور که باید از این منابع نتوانستند بهره‌مند شوند.



 



۱۷ هزار خانوار عشایری به انرژی خورشیدی مجهز می‌شوند



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه‌های راه سازی، تامین آب و انرژی خورشیدی در مناطق عشایری، گفت: در سال جاری هشت هزار خانوار و تا پایان سال آینده نیز ۱۷ هزار خانوار عشایری در سطح کشور توسط وزارت نیرو به انرژی خورشیدی مجهز می‌شوند.



قندالی افزود: قرار بود این طرح در سال ۹۴ اجرایی شود اما سازمان بازرسی ورود پیدا کرد و با بحث‌هایی که در خصوص استاندارد پنل‌ها ایجاد شد این طرح به تعویق افتاد.



وی با بیان اینکه جامعه عشایری به عنوان قشر مولد کشور خوداتکا بوده و چرخه زندگی، منابع و ضروریات عشایر توسط خود آنان تامین می‌شود، گفت: طرح‌های متعددی از جمله طرح زنجیره تولید گوشت قرمز، زنجیره فرآوری لبنیات، توسعه گیاهان دارویی و صنایع دستی در حوزه عشایر در حال اجرا است.



 


 






۹۰ درصد مفاد آئین نامه ساماندهی عشایر قابل اجرا است



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به آئین نامه ساماندهی عشایر مصوب هیات دولت در سال 1384، گقت: اگرچه این آئین نامه نیاز به بازنگری دارد اما ۹۰ درصد مفاد آن قابل اجرا است که می‌ بایست مورد توجه دستگاه ها قرار گیرد.



وی بیان کرد: جامعه عشایری در حوزه‌هایی از قبیل بهداشت و درمان، آموزش و فرهنگ با مشکلاتی مواجه هستند که در سال ۹۳ طرح ویژه ارتقای سطح سواد و دانش و مهارت، و طرح ویژه ارائه خئمات فرهنگی و مذهبی و طرح ویژه بهداشت و درمان در دستور کار شورای عالی عشایر قرار گرفت و در نهایت در هیات دولت مصوب و از ابتدای سال ۹۶ نیز ابلاغ شد.



قندالی ادامه داد: در حال حاضر جامعه عشایری خراسان جنوبی در حوزه‌های مذکور با مشکلاتی مواجه هستند که درخواست داریم مسئولان استان از ستادهای ملی این موضوع را مطالبه کنند چراکه از این طریق بخش زیادی از مشکلات عشایر استان برطرف خواهد شد.



رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است، خاطرنشان کرد: جدا از بحث زیرساخت‌ها، توجه به بهداشت و درمان، فرهنگ و آموزش از دغدغه‌های ما در حوزه عشایر خراسان جنوبی است.



 



19 میلیارد تومان برای توسعه شبکه آبرسانی به عشایر خراسان جنوبی



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اختصاص 19 میلیارد تومان از محل منابع ملی برای توسعه شبکه آبرسانی به عشایر خراسان جنوبی، اظهار داشت: عشایر خراسان جنوبی برای ۵۰ گالن آب ۵۰ هزار تومان هزینه می‌کنند و این در حالی است که این هزینه در شهر برای این مقدار آب ۶۰۰ تومان است که نیاز است این شکاف طبقاتی اصلاح شود.



وی با اشاره به مشکلات تامین آب شرب عشایر خراسان جنوبی، گفت: برای آبرسانی به مناطق عشایری استان خراسان جنوبی 2 طرح با اعتبار 39 میلیارد تومان اجرا خواهد شد که از این محل 900 خانوار عشایری از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.



قندالی افزود: مجتمع آبرسانی به منطقه عشایری زیرکوه و قاینات تا چند ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد که 19 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به این پروژه اختصاص یافته است.



قندالی ادامه داد: همچنین عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی منطقه عشایری "خواجه مینجیکوه" و "چاه زرد" نهبندان نیز امروز آغاز شد که تا چهار ماه آینده فاز نخست آن به بهره‌برداری می‌رسد.



 



اجرای پروژه‌های راه سازی عشایری از طریق اعتبارات استانی



رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین در این نشست بر اجرای پروژه‌های حوزه راه سازی عشایری از طریق اعتبارات استانی تاکید کرد.



وی گفت: برای رفع این دغدغه‌ها، دستگاه‌های متولی استانی باید از ستادهای ملی حوزه خود مطالبه گری کنند.



قندالی تاکید کرد: فرمانداران در تأمین زیرساخت‌های عشایری استان و بسیج سازندگی نیز در حوزه احداث سرویس‌های بهداشتی در مناطق عشایری با امور عشایر استان همکاری کنند.


 


ق


        قائم مقام، مدیرکل ساماندهی و هماهنگی، و مدیرکل عمران و امور زیربنائی سازمان امور عشایر در این نشست حضور داشتند

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب