امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/21 - 15:37
  • تعداد بازدید : 1185
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با حضور روسای دو سازمان صورت گرفت

امضاء تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان امور عشایر ایران با مرکز آمار ایران

در راستای اجرای برنامه ملی توسعه آمار کشور و به منظور گسترش همکاری های مشترک در فعالیت های آماری جامعه عشایری کشور، تفاهم نامه دو جانبه ای فی مابین سازمان امور عشایر ایران و مرکز آمار ایران منعقد شد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران و جواد حسین زاده رئیس مرکز آمار ایران روز یکشنبه ۲۱ مهرماه تفاهم نامه همکاری مشترک در خصوص سرشماری ثبتی مبنایی جامعه عشایری کشور را امضا کردند.


هدف از تنظیم و اجرای این تفاهم نامه، ایجاد زمینه همکاری بین سازمانی در زمینه های مختلف فعالیت های آماری، شامل مدرن سازی نظام آماری، استفاده از داده های اداری برای تولید و بهبود آمارهای مرتبط با عشایر کوچنده، استقرار نظام آمارهای ثبتی، طراحی، اجرا، استخراج، و انتشار نتایج و تحلیل داده ها در چارچوب قوانین و مقررات و در راستای سیاست ها و برنامه های نظام آماری عنوان شده است.


این تفاهم نامه از تاریخ امضا به مدت 2 سال دارای اعتبار است و برای حسن اجرای  و پیگیری مفاد آن، از طرف مرکز آمار ایران "دفتر کشاورزی" و از طرف سازمان امور عشایر ایران "دفتر مطالعات" و دفتر فن آوری اطلاعات" مسئولیت هماهنگی را برعهده خواهند داشت.


رئیس سازمان امور عشایر ایران در مراسم انعقاد این تفاهم نامه در سخنانی اظهار داشت: جامعه عشایری یکی از موثرترین قشرها در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و تولیدی کشور است و ثبت آمار این جامعه بسیار مهم، حساس و جدی است و باید بیش از گذشته به آن توجه کنیم.


قندالی با اشاره به اینکه 59 درصد از عرصه های کشور شامل ییلاق و قشلاق و میانبند در حوزه قلمرو عشایر قرار دارد، گفت: عشایر فصلی را در ییلاق و فصلی را در قشلاق و مسیر کوچ هستند و سرشماری ثبتی مبنایی آنان هم حساس و هم سخت است.


رئیس سازمان امور عشایر ایران با  اشاره به اینکه آخرین آمار مربوط به جامعه عشایری مربوط به سرشماری عشایر کوچنده در 11 سال پیش است، گفت: بر اساس آئین نامه ساماندهی عشایر مصوب هیات دولت در سال 1384، سرشماری عشایر کوچنده کشور باید هر 10 سال یکبار  انجام شود.


وی ابراز داشت: استفاده از فن آوری های نوین در آمارگیری، کاهش هزینه ها، شفافیت در اطلاعات، صرفه جویی در وقت و راحتی کار برای مردم  را در پی خواهد داشت.


قندالی با بیان اینکه در بعضی از استان ها به صورت سهوی کم شماری آمار عشایر اتفاق افتاده است، افزود: دلیل این امر این است که مبنای سرشماری عشایر کوچنده سرشماری سال 1366بوده است اما در جامعه عشایری نسبت به آن زمان تغییراتی ایجاد شده است و در حال حاضر خانوارهای جدید با رویکردهای جدید در کشور زندگی عشایری دارند که در سرشماری های آتی باید مورد توجه قرار گیرد.


وی اضافه کرد: در سرشماری عشایر نباید نگاه ما اینگونه باشد که عشایر کسی است که یک کلاهی بر سر و چوبی بردوش دارد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، رئیس مرکز آمار ایران نیز در مراسم امضای این تفاهم نامه که با حضور جمعی از معاونین و مدیران دو سازمان در محل مرکز آمار ایران برگزار شد اظهار داشت: امروز روز بسیار مهمی است چراکه یکی از قدم های مهم که در نظام آماری کشور مطرح است، برداشته خواهد شد و این نقطه شروعی برای یک فعالیت عظیم در حوزه آمارهای ثبتی مبنایی کشور است.


جواد حسین زاده مدرن سازي نظام آمارگیری و گذار از نظام آماري سنتي به ثبتي مبنایی را نقطه عطفي در نظام آماري كشور عنوان کرد و افزود: امیدواریم با این قدم بزرگی که امروز در حوزه سرشماری جامعه عشایری برداشته ایم بتوانیم براساس سرشماری ثبتی مبنایی سهم کوچکی در سرشماری یکی از حوزه مهم کشور یعنی جامعه عشایری داشته باشیم.


 



امضای تفام نامه همکاری مشترک فی مابین سازمان امور عشایر ایران و مرکز آمار ایران



امضای تفام نامه همکاری مشترک فی مابین سازمان امور عشایر ایران و مرکز آمار ایران 


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب