رئیس سازمان امور عشایر کشور خبر داد:
افتتاح 570 پروژه در مناطق عشایری در دهه فجر امسال
رئیس سازمان امور عشایر کشور از افتتاح 570 پروژه در مناطق عشایری کشور در دهه فجر خبر داد و گفت: ۲۸۸ پروژه توسط سازمان امور عشایر و 282 پروژه توسط سایر دستگاه ها اجرا شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم شامگاه 19 بهمن ماه در شورای عشایری خراسان جنوبی با حضور استاندار و مسئولین دستگاه های اجرایی استان اظهار داشت: دولت در بند ه تبصره 4 بودجه سال ۹۸ برای ارتقا شاخصهای توسعه در مناطق عشایری بیش از ۲۵۴ میلیارد تومان برای اجرای ۶۱۵ پروژه آبرسانی به عشایر اختصاص داد.
وی افزود: در سال جاری نیز ۱۳۵ میلیارد تومان برای پروژههای آبرسانی در مناطق عشایری اختصاص یافته که خراسان جنوبی سهم خوبی از این اعتبارات دارد.
علائی مقدم با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه تنها یک بار از عشایر نام برده شده بود، گفت: با پیگیریهای انجام شده در برنامه ششم توسعه ۱۷ بار از عشایر نام برده شده و ظرفیت قانونی خوبی ایجاد شد.
وی بند (ب) ماده 6 بودجه سالانه را از مهمترین مفاد این ظرفیت قانونی عنوان کرد و گفت: بر اساس این بند، عشایر از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده برخوردار شدند و سالانه ۱۶۰ میلیارد تومان از طریق فرمانداریها برای ارائه خدمت به جامعه عشایری اختصاص می یابد.
علائی مقدم ارتقا شاخصهای توسعه در مناطق عشایری تا پایان برنامه ششم را از دیگر مفاد قانونی برنامه ششم دانست و گفت: در این راستا ارتقا ۱۵ شاخص توسعه ای در حوزه آب، راه، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و برق توسط سازمان امور عشایر پیگیری می شود.
۵۰ میلیارد تومان برای نگهداری راههای عشایری اختصاص مییابد
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه ۶۶ هزار کیلومتر ایلراه عشایری در کشور داریم که نگهداری از این راهها دشوار است، گفت: در بودجه ۱۴۰۰ ایجاد ردیف مستقل اعتباری برای نگهداری از ایلراههای عشایری پیشنهاد داده ایم که تصویب شده و در صورت نهایی شدن در سال اول ۵۰ میلیارد تومان برای نگهداری و مرمت راههای عشایری اختصاص مییابد که شش میلیارد تومان به خراسان جنوبی اختصاص میدهیم.
وی با بیان اینکه ۱۳۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای توزیع انرژیهای نو به جامعه عشایری اختصاص یافته است، افزود: در این راستا ۱۳ هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی بین خانوارهای عشایر توزیع میشود.
علائی مقدم گفت: بر اساس تفاهم با وزارت بهداشت تا پایان برنامه ششم ۸۰۰ خانه بهداشت در محلات عشایری احداث میشود که سهم عشایر خراسان جنوبی ۱۳ خانه بهداشت است.
وی با اشاره به دستور رئیس جمهور در روز ملی روستا و عشایر برای بیمه رایگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر، افزود: از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر سهم عشایر کشور و شش هزار نفر سهم عشایر خراسان جنوبی است.
عشایر سالانه ده میلیون رأس دام زنده عرضه میکنند
رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: عشایر سالانه ده میلیون رأس دام زنده عرضه میکنند اما در هنگام فروش پای دلالها به میان می آید که لازم است زنجیره تولید گوشت قرمز از طریق پرداخت تسهیلات بانکی و کمک تشکلها تکمیل شود.
علائی مقدم با اشاره به وجود ۴۲ کارخانه و کارگاه تشکل های عشایری برای تامین خوراک دام و کنسانتره دام عشایر، گفت: برای راه اندازی کارخانه استحصال روغن از پشم گوسفند تا سقف ۵۰ درصد کمک اعتباری اعلام آمادگی میکنیم و از مسئولان استان می خواهیم برای ایجاد این کارخانه همکاریهای لازم را انجام دهند تا این پروژه به صورت پایلوت در خراسان جنوبی اجرا شود.
صدور کارت شناسایی هوشمند برای عشایر
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه بر اساس نتایج سرشماری ثبتی مبنایی در حال حاضر ۲۴۶ هزار خانوار عشایری در کشور ثبت شده است، گفت: این در حالی است که ۳۵۲ هزار دفترچه عشایری در دست مردم است..
وی با بیان اینکه وجود ۱۰۰ هزار آمار انحرافی در سرانه آرد و سوخت توزیعی در برخی مناطق عشایری مشکلاتی را به وجود میآورد، بیان داشت: برای رفع این مشکل صدور کارت شناسایی هوشمند و کارت تردد دام عشایر در دستور کار قرار دارد که از فرمانداران و مدیران استانی می خواهیم در اجرای این طرح همکاری کنند.
علائی مقدم با اشاره به راه اندازی فروشگاه اینترنتی "عشایرشاپ" افزود: عشایر میتوانند تولیدات خود را از طریق این فروشگاه به سراسر کشور عرضه کنند و مسئولان نیز برای حمایت از تولیدات عشایر در مراسمهای تقدیر و تودیع و معارفه از صنایع دستی عشایر به عنوان هدایا استفاده کنند.
نظر دهید