امروز : 21 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/12/04 - 20:21
  • تعداد بازدید : 533
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اعتبارات سازمان امور عشایر جوابگوی نیازهای عشایر کشور نیست

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: اعتبارات سازمان امور عشایر در سال های اخیر رشد داشته است اما این اعتبارات جوابگوی نیازهای عشایری کشور نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس با حضور در سازمان امور عشایر ایران با رئیس سازمان دیدار و در خصوص مسائل و مشکلات عشایر حوزه انتخابیه خود گفتگو و تبادل نظر کرد.



شاهپور علائی مقدم در این دیدار اظهار داشت: با ارتباط و تعامل با فراکسیون عشایری مجلس ظرفیت های قانونی برای عشایر ایجاد کردیم که یکی از ین ظرفیت ها اختصاص سهمی از مالیات بر ارزش افزوده است و سالانه 160 میلیارد تومان از این محل به عشایر اختصاص می یابد.



علائی مقدم گفت: پیش از این 70درصد اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به شهرها و 30درصد نیز به روستاها تعلق می گرفت و عشایر هیچ سهمی از این منابع نمی بردند.



رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در برنامه ششم قانونگذار دستگاه ها را مکلف کرده سالانه شاخص های توسعه در مناطق عشایری را به میزان 5درصد افزایش دهند که مهمترین این شاخص ها آب، راه و برق است.



وی با بیان اینکه تامین آب موضوع حیاتی برای عشایر است، گفت: شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی پیش از انقلاب 5درصد بود و طی 40 سال به 43درصد رسید و در دو سال اخیر با اذنی که مقام معظم رهبری برای تامین آب عشایر از منابع صندوق توسعه ملی دادند امروز این شاخص به 63درصد رسیده است.



علائی مقدم خاطرنشان کرد: در سال 98 برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اعتبار بزرگی به مبلغ 254 میلیارد تومان برای تامین آب پایدار و بهداشتی به عشایر اختصاص داده شد و در سال 99 نیز رقم این اعتبار 135 میلیارد تومان بود که حتما از این اعتبارات برای تامین آب عشایر خواف و رشتخوار که از مناطق محروم هستند اختصاص خواهیم داد.



 



اعتبارات سازمان امور عشایر جوابگوی جمعیت عشایری کشور نیست



رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه اعتبارات سازمان امور عشایر جوابگوی جمعیت عشایری کشور نیست، گفت: اعتبارات سازمان امور عشایر در سال های اخیر رشد داشته است اما این اعتبارات برای خدمات رسانی به عشایر اندک است و جوابگوی جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری عشایر کشور نیست.



وی گفت: امسال در کمیسیون بودجه و کمیسیون تلفیق مجلس اختصاص یک ردیف مستقل برای نگهداری راه های عشایری تصویب شده که از نمایندگان مجلس انتظار داریم کمک کنند این اعتبار در صحن مجلس هم تصویب شود.



علائی مقدم اظهار داشت: همکاری هایی با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه و بسیج عشایری داریم که منطقه خواف و رشتخوار را هم در این همکاری ها لحاظ خواهیم کرد.



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از محل اعتبارات مدیریت بحران به عشایر، گفت: از این محل پنج میلیارد تومان به عشایر خواف و رشتخوار اختصاص می دهیم و به زنان عشایری منطقه نیز تا سقف 30 میلیون تومان تسهیلات با ضمانت زنجیره ای و بازپرداخت 5ساله برای ایجاد اشتغال و تولید صنایع دستی و پرواربندی دام پرداخت می کنیم.



رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین در این دیدار با تماس تلفنی با مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در خصوص پیگیری و رسیدگی به مشکلات و مطالبات عشایر منطقه خواف و رشتخوار بویژه توزیع پنل خورشیدی، پرداخت تسهیلات و تامین آب تاکید کرد.



 



لزوم ایجاد تحول اساسی در مناطق عشایری



نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس هم در این دیدار گفت: لازم است تحولات اساسی در مناطق عشایری اتفاق بیافتد و ما هم در مجلس هر کمکی بتوانیم برای عشایر انجام می دهیم.



حجت الاسلام اکبر احمدپور با اشاره به مشکلات عشایر حوزه انتخابیه خود، افزود: تامین آب و راه دسترسی مناسب از مطالبات عشایر خواف و رشتخوار است که لازم است این موضوع در دستور کار قرار گیرد.



وی همچنین خواستار توجه ویژه به عشایر حوزه انتخابیه خود در پرداخت تسهیلات شد و گفت: باید با ایجاد اشتغال وضعیت عشایر منطقه را سامان بدهیم.



موضوع بیکاری جوانان تحصیلکرده عشایری خواف و رشتخوار که شغل دامداری را ادامه نمی دهند از دیگر مشکلاتی بود که این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به آن اشاره کرد و خواستار توجه جدی به این موضوع شد و گفت: ما هم در مجلس هر کمکی بتوانیم برای جامعه عشایری انجام می دهیم.



گفتنی است، 1500 خانوار عشایری در منظقه خواف و رشتخوار زندگی کوچندگی دارند و با در اختیار داشتن بیش از 100 هزار راس دام، نقش موثری در تامین و تولید مواد پروتئینی منطقه دارند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب