امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/08/11 - 12:01
  • تعداد بازدید : 576
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی خبر داد:

آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی با اشاره به آغاز کوچ پاییزه عشایر این استان، گفت: زمان حضور عشايرخراسان رضوی در مناطق قشلاقي بر اساس شرايط آب و هوايي 5 ماه از سال است و زمان كوچ پائيزه عشایر از اواسط آبان آغاز و حداكثر تا اواخر فروردین ماه سال بعد در مناطق قشلاقی استقرار می یابند و دوباره از اوایل اردیبهشت ماه از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی کوچ می کنند.


 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایرخراسان رضوی، محمد نبوی فرد با اشاره به آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی اظهار کرد: در خراسان رضوی 35 طایفه عشایری با  7 هزار و 5 خانوار و جمعیت 35 هزار نفر زندگی کوچندگی دارند و در 13 شهرستان استان پراکنده اند.


وی افزود: عشایر خراسان رضوی 60 درصد مراتع استان را در اختیار دارند و با دارا بودن 5 زيست بوم در 73 سامانه و 364  محله عشایری مستقر هستند.


نبوی فرد ادامه داد: مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان، درگز، نیشابور، سبزوار، خوشاب، خواف، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن از شهرستان های دارای عشایر این استان می باشند.


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی ابراز کرد: عشایر استان  995 هزار واحد دامی در اختیار دارند که 15 درصد جمعیت دامی استان را شامل می شود.


وی گفت: عشایر خراسان رضوی بیش از 10 درصد گوشت قرمز استان (12000هزارتن)  و 17 هزارتن فرآورده های دامی شامل شیر، روغن، پشم و کرک و کود حیوانی و 42 هزارمتر مربع صنایع دستی تولید می کنند.


وی گفت: عمده ترین فعالیت ها و خدمات رسانی به عشایر استان شامل آبرساني سيار با تانكر ( سالانه 70 هزار مترمکعب ) بهسازي چشمه ها و قنوات، احداث بند خاکی برای تامین آب شرب انسان و دام و بازگشایی و مرمت و تسطیح  3600 کیلومتر از راه های عشایری، است.


نبوی فرد افزود: همچنین شبکه های تعاونی عشایری استان نیز برای رفع دغدغه تامین علوفه، مایحتاج ضروری و سوخت برنامه ریزی لازم را انجام می دهند که در این راستا در 7 ماهه اول  سال جاری 40 هزار تن علوفه و1950 تن آرد بین عشایر استان توزیع شده است. 


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی یادآور شد: ساماندهی به تولیدات عشایری، توسعه خدمات زیربنایی، بیمه اجتماعی عشایر، هویت گذاری دام سبک و بیمه اجباری دام عشایر و هماهنگی با دستگاه های اجرایی در ارائه خدمات مناسب به عشایر از اهم برنامه های در دست اجرای این اداره کل می باشد.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب