امروز : 06 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/04/18 - 13:12
  • تعداد بازدید : 546
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه:

آب، مهمترین مطالبه عشایر استان کرمانشاه

مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با بیان اینکه آب از مطالبات مهم عشایر این استان است، گفت: مطالبه دیگر عشایر استان کرمانشاه تسهیلات بانکی و سوخت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم، بهزاد محمدی اظهار داشت: جامعه عشایری استان کرمانشاه متشکل از 14هزار خانوار در قالب 80هزار نفر جمعیت است.


وی افزود: عشایر کرمانشاه در قالب 14 ایل به نام‌های کلهر، سنجابی، کرند، گوران، ثلاث باباجانی، جاف، جمهور، ترکاشوند، زوله، زنگنه، بانزرده، پایروند، بالاوند، زردلان و یک طایفه مستقل عثمانوند زندگی می‌کنند.


محمدی با بیان اینکه بیش از 30درصد پروتئین استان توسط عشایر تأمین می‌شود، گفت: 13 هزارتن گوشت قرمز، 27هزارتن شیر و فرآورده‌های لبنی، یک میلیون و 700هزار تن  پشم، کرک و  الیاف دامی، 900 تن روغن حیوانی و بیش از 21 هزار و 900 قطعه انواع صنایع ‌دستی از تولیدات عشایر استان کرمانشاه است.


 مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با اشاره به اینکه عشایر کرمانشاه بیش از یک میلیون و 500 هزار واحد دامی معادل 30درصد از کل دام استان و 7 درصد از دام عشایر کشور را در اختیار دارند، افزود: استان کرمانشاه از نظر تعداد دام در اختیار عشایر در رتبه چهارم کشوری و به لحاظ تعداد جمعیت انسانی در رتبه هشتم قرار دارد.


وی به خدمات ارائه شده به عشایر کرمانشاه اشاره کرد و گفت: از جمله این خدمات ساماندهی کوچ عشایر، آبرسانی سیار، مرمت و نگهداری راه‌های عشایری، تجهیز چاه‌ها و بهسازی چشمه‌ها، ساماندهی اسکان عشایر، ارائه سوخت فسیلی که هر ساله به تناسب اعتبارات در قالب سیلندرهای گاز یازده کیلویی در مناطق عشایری با ماشین‌های سبک و سنگین توزیع می شود.


محمدی به ارائه خدمات تسهیلات بانکی به عشایر اشاره کرد و گفت: در یکسال گذشته بیش از  40 میلیارد تومان تسهیلات کارا و اشتغالزایی به عشایر استان پرداخت شده که  520 نفر از تسهیلات سامانه کارا در مناطق عشایری بهره‌مند شدند.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با بیان اینکه یک اتحادیه تعاونی عشایری و یازده شرکت تعاونی در قالب 32 شعبه فروشندگی در استان فعال است بیان کرد: این تعاونی‌ها در تأمین مایحتاج عشایر به ویژه علوفه و نهاده‌های دامی، آرد و سایر مایحتاج مورد نیاز عشایر فعال است.


وی با اشاره به اینکه سالانه 11 هزار و 500 تن آرد بین عشایر توزیع می‌شود افزود: در شهرستان کرمانشاه توزیع آرد روستایی نیز به اتحادیه تعاونی عشایری واگذار شده است که حدود 6000 تن بین روستاییان شهرستان کرمانشاه توزیع می‌شود.


محمدبی خاطر نشان کرد: از مجموع 14 هزار و 109 خانوار عشایری با جمعیت 80 هزارنفر استان کرمانشاه، 5 هزار نفر  از بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر برخوردار هستند.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با اشاره به اینکه 30دستگاه تانکر کار آبرسانی را در مناطق عشایری استان انجام می‌دهند بیان کرد: 45 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی به تأمین آب شرب دائمی برای 9 نقطه از استان کرمانشاه با حدود 700 خانوار اختصاص یافته است.


وی خاطرنشان کرد: امسال تسهیلات مناسبی برای رفع مشکل تأمین آب شرب به منظور بهسازی چشمه، ایجاد خط انتقال آب و احداث مخزن ذخیره آب و آبشخور مناطق عشایری از محل اعتبارات ملی اختصاص یافته است.


محمدی به گردشگری و توریسم عشایر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 15 نقطه گردشگری در استان کرمانشاه شناسایی شده که در بعضی نقاط کارهای مطالعاتی آنها انجام شده است.   


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه خاطرنشان کرد: با وجود منابع ارزشمند طبیعی و تعدد قومیت‌ها و فرهنگ‌های غنی و کهن در استان، زیست بوم‌های عشایری و زندگی چادرنشینان کوچ‌رو فرصت بسیار خوبی برای جذب گردشگر و ایجاد فرصت‌های شغلی برای جامعه عشایری است.


وی با بیان اینکه در تمام نمایشگاه‌های صنایع دستی، عشایر حضور گسترده ایدارند، افزود: کرمانشاه با توجه به فضاهای گردشگری مختلف و متنوعی که در آن وجود دارد از نمایشگاه های صنایع دستی متعددی برخوردار است.


محمدی با اشاره به اینکه در زمینه سوخت فسیلی برای جلوگیری از قطع درختان و تأمین نیاز سوخت عشایر اقداماتی با همکاری شرکت توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی انجام شده است، بیان کرد: تاکنون برای هر خانوار در مناطق قشلاقی و ییلاقی به طور میانگین 600 لیتر نفت سفید توزیع شده است.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با بیان اینکه تأمین سوخت عشایر کرمانشاه امسال به شیوه الکترونیکی انجام می‌شود، عنوان کرد: در این شیوه در هر نقطه از خارج و داخل استان این امکان برای عشایر وجود دارد که سوخت مورد نیاز خود را تأمین کنند.


وی با اشاره به اینکه شرایط خاص عشایر استان به درون کوچ و برون کوچ بودن آن برمی‌گردد، بیان کرد: 1200 خانوار عشایر ی در فصل قشلاق به خارج از استان کوچ می‌کنند و مابقی عشایر کوچنده در داخل استان در مناطق قشلاقی شهرستان‌های گیلانغرب، قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و ثلاث‌باباجانی مستقر می‌شوند.


محمدی بیان کرد: سهیمه سوخت عشایر استان  400 لیتر بود که با مساعدت و همکاری شرکت پالایش فرآورده‌های نفتی استان قرار شد از این پس این سهمیه برای  فصل بهار  200 لیتر افزایش یابد.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه گفت: این امکان فراهم شده که عشایر با ثبت نام در سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نسبت به دریافت کارت سوخت هوشمند اقدام کرده و  سوخت و حامل‌های انرژی به راحتی و با نظم بهتری برای آنان قابل دسترس است.


وی با بیان اینکه  امنیت مرز غرب کشور بدون عشایر استقرار نمی‌یابد، اظهار داشت: معابر مرزی استان از مناطق صعب‌العبور  و گلوگاه‌ و نقاط تأثیرگزار این مناطق مکان استقرار عشایر است و می‌توان گفت که هر سیاه چادر عشایری یک پایگاه مقاومت در نقاط مرزی است.


محمدی با اشاره به اینکه از مجموع 9800شهیدی که استان کرمانشاه با افتخار به انقلاب تقدیم کرده 520 شهید مربوط به عشایر است، افزود: این شهدا نقش عشایر را در مرز و مرزداری، دفاع از مرزها و ولایت‌مداری به وضوح نشان می‌دهد.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با بیان اینکه زنان عشایر 14 ساعت در روز مشغول به فعالیت هستند گفت: بیشترین زحمت جامعه عشایر بر دوش بانوان است زیرا در جوامع روستایی و شهری سرپناه خانوارها توسط مردان ساخته می‌شود  اما در جامعه عشایری سرپناه و چادر عشایری توسط بانوان ساخته می‌شود.


وی با اشاره به اینکه صندوق اعتبارات خرد به ایجاد اشتغال متناسب برای عشایر کمک می‌کند و مهاجرت عشایرنشینان را کاهش می‌دهد، عنوان کرد: صندوق‌ اعتبارات خرد زنان عشایری الگوی موفق اقتصاد مقاومتی در راستای توانمندسازی زنان روستایی و عشایری با فراهم کردن شرایط دسترسی آنها به منابع مالی است که منجر به ایجاد اشتغال و تولید درآمد در جوامع عشایری می‌شود.


محمدی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های خدمت‌رسان باید به جامعه عشایری توجه بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: جامعه عشایری یکی از اقشار زحمتکش در جامعه‌اند که با وجود تولیدات مختلف دامی، لبنی، صنایع دستی اما درگیر مشکلات زیادی شامل آب، برق و جاده هستند.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه گفت: هر چه فاصله مناطق عشایری از مراکز شهرها و شهرستان‌ها دورتر می‌شود کمبودهایشان نیز بیشتر حس می‌شود اما آنها با همه وجود پای کار‌ند و هیچ وقت از دست از تولید برنمی‌دارند بنابراین مسئولان نیز باید در جهت خدمات‌دهی به این قشر زحمتکش بیش از پیش تلاش کنند.



 


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با اشاره به اینکه تمام خدمات به عشایر در راستای حفظ زندگی عشایر است بیان کرد: فلسفه وجودی و تمام خدماتی که با سایر دستگاه‌های استان کرمانشاه به عشایر داده می‌شود در راستای مراقبت از جامعه عشایر است که نقش بسزایی در تولیدات استانی و کشور دارند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب