مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایری:
1900 مدرسه کانتینری و چادری درکشور وجود دارد
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر وزارت آموزش و پرورش تعداد مدارس کانتینری عشایری را 1000 عدد اعلام کرد و گفت: ما به همین تعداد مدرسه دیگر نیاز داریم تا شرایط عادی داشته باشیم.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر وزارت آموزش و پرورش تعداد مدارس کانتینری عشایری را 1000 عدد اعلام کرد و گفت: ما به همین تعداد مدرسه دیگر نیاز داریم تا شرایط عادی داشته باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، محمدرضا سیفی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنابا بیان این مطلب افزود: همچنین 900 مدرسه چادری در مناطق عشایری دارم که بهتر است بجای ساخت مدارس ثابت، خیرین مدرسه ساز در زمینه اهدای مدارس کانتینری اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 6100 مدرسه عشایری در کشور فعالیت دارند که از این تعداد 5275 مدرسه ابتدایی هستند، گفت: از مجموع مدارس ابتدایی 5154 دبستان به علت بافت اقلیمی و فرهنگی مختلط هستند و بدین ترتیب نزدیک 90 درصد مدارس عشایری ایران مختلط هستند و اغلب آنها قوم و خویش بوده و اشکالی نیست.
سیفی افزود: 564 دانش آموز در مقطع متوسطه اول و 261 دانش آموز در متوسطه دوم تحصیل می کنند و نکته جالب این است که به دلیل محرومیت، مرزی بودن استانهای عشایری و کمتر توسعه یافتگی، میزان حضور دختران در مدارس عشایری 46 درصد است که این نشان میدهد جامعه عشایری به تحصیل دختران خود بسیار اهمیت میدهند.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: در 6100 مدرسه عشایری بیش از 12 هزار کلاس درس وجود دارد که نشان دهنده میانگین حدود 15 دانش آموز بخاطر وجود مدارس چندپایه و نیز مدارس دو یا سه نفره است.
وی افزود: دفتر آموزش و پرورش عشایر تنها دفتر در وزارت آموزش و پرورش است که از تمام دورههای تحصیلی از پیش دبستانی تا متوسطه را تحت پوشش خود قرار میدهد به طور مثال 14 هزار نوآموز پیش دبستانی عشایری سال تحصیلی گذشته تحت پوشش قرار گرفتند.
سیفی با بیان اینکه اولویت اول دفتر آموزش و پرورش عشایر ساخت، توسعه و تجهیز مدارس شبانه روزی دخترانه عشایری است، اظهار کرد: در حال حاضر 205 مدرسه شبانه روزی در کشور فعال هستند که امسال دو مدرسه شبانه روزی دخترانه نیز در استان چهارمحال و بختیاری تاسیس شد و تعداد مدارس شبانه روزی دخترانه به 98 مرکز افزایش یافت.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر وزارت آموزش و پرورش افزود: اضافه کردن تعداد مدارس با کد عشایری و تعداد دانش آموز کم، کیفیت آموزش را پایین آورده است، البته ممکن است مسکن موقت برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل باشد اما درمان نخواهد بود و دچار روزمرگی آموزشی خواهیم شد.
وی با بیان اینکه تاسیس مراکز آموزشی متمرکز در یک بوم جغرافیایی کارآمدتر از تعدد مدارس چند پایه با چند دانش آموز است اظهار کرد: البته موضوع مدارس سیار و معلمان کوچ رو متفاوت است و آنان شرایط خاص خود را دارند.
سیفی درباره اساسنامه مدارس عشایری که به امضای رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است گفت: بر اساس ماده 5 این اساسنامه وزارت آموزش و پرورش موظف است مدارس شبانه روزی راه اندازی کند.
نظر دهید