امروز : 26 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/07/12 - 07:36
  • تعداد بازدید : 410
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیرکل امور عشایر ایلام عنوان کرد:

خسارت 35 درصدی کرونا به عشایر ایلام

مدیرکل امور عشایر استان ایلام با اشاره به شیوع ویروس کرونا و عدم عرضه به موقع دام پرواری عشایر به بازار مصرف، گفت: عشایر ایلام با ضرر و زیان 35 درصدی در این بخش روبرو شده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر ایلام، فرشاد یاسمی در بازدید از دفاتر سرپرستی روزنامه های قدس، سخن روز ، آوای اقتصاد و سایت و کانال بازتاب ایلام با اشاره به اینکه عشایر نقش بسزایی در عرصه تولید دارند، اظهار داشت: عشایر به عنوان مزرداران دلیر، بهترین مدافعان مرزهای کشور ایران اسلامی بوده و هستند.



وی با بیان اینکه 11 درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند، افزود:  تعداد 9 هزار و 736 خانوار با 60 هزار نفر جمعیت، جامعه عشایر استان را تشکیل می دهند.




مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه سالانه 8 هزار تن گوشت قرمز و 465 تن روغن حیوانی، 178 هزار تن لبنیات و یک هزار و 600 تن پشم و مو حاصل تولیدات عشایر استان ایلام می باشد، خاطر نشان کرد: مجموع تولیدات عشایر استان ایلام در سال یک هزار میلیارد تومان است.



وی گفت: عشایر در استان ایلام  25 درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده اند و 65 درصد گوشت قرمز و  35 درصد از محصولات صنایع دستی توسط عشایر استان تامین می شود و در جامعه عشایرب استان میزان بیکاری زیر 4 درصد است.



مدیرکل امور عشایر ایلام با اشاره به فعالیت های حوزه عمرانی امور عشایر استان ایلام، اظهار داشت: تامین آب شرب سالم و ایجاد زیر ساخت های لازم برای یکجا نشینی عشایر از برنامه های آینده این اداره کل می باشد.



وی گفت: دو هزار و 500 متر راه عشایری در استان وجود دارد که در طول سال دوبار بهسازی، ترمیم و نوسازی می شوند.



یاسمی با بیان اینکه تامین نهاده دامی توسط شبکه های تعاونی عشایری تامین و در اختیار جامعه هدف قرار می گیرد، افزود: ارزاق عمومی، اسکان عشایر و تقویت زیر ساخت ها برای این قشر مولد، از وظایف تعریف شده امور عشایر می باشد.




مدیرکل امور عشایر استان ایلام به طرح تجمیع و یکجا نشینی عشایر در استان ایلام اشاره کرد و اظهار داشت: تعداد 99 کانون برای استقرار عشایر ایلام شناسایی شده است که از این تعداد زیر ساخت های 15 مکان برای تجمیع و یکجانشینی عشایر مهیا و آماده شده است.



وی یادآور شد: با رایزنی های خوب و مفید با مسئولان کشوری و استانی برای یکجا نشینی و تجمیع عشایر، از مراتع و منابع ملی دولت استفاده می شود.



یاسمی با بیان اینکه 60 درصد عشایر استان هنوز تمایل به کوچ دارند، گفت: تامین سوخت فسیلی، تنورهای گازی، نفت و دیگر امکانات مورد نیاز خانواده های کوچ رو و عشایر در مناطق مختلف استان از دیگر وظایف امور عشایری می باشد.




وی با اشاره به همکاری و همراهی شرکت توزیع نیروی برق استان در واگذاری تعداد دو هزار و 400 پنل خورشیدی در بین عشایر استان، خاطر شان ساخت: در بعضی از مناطق نسبت به استقرا پنل ثابت خورشیدی نیز اقدام شده که با رضایت مندی عشایر روبرو شده است.



یاسمی به نیاز سنجی و برنامه ریزی مدون آیین نامه ساماندهی عشایر از هیئت وزیران در سال 1384 اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود کمبود اعتبار و عدم تخصیص بودجه لازم، این طرح بصورت کمرنگ اجرا شده است.




مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه برای بهبود وضعیت اقتصادی و تشویق جامعه هدف به تولید و اشتغال در راستای جهش تولید، تسهیلات ارزان قیمت در اختیار عشایر قرا می گیرد، بیان داشت: برای پرواربندی هر راس دام مبلغ 500 هزار تومان با سود 10 درصد و بازپرداخت یکساله در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.



یاسمی یادآور شد: علاوه بر تسهیلات واگذار شده در بخش دام، برای پرورش ماکیان و طیور محلی، کاشت گیاهان دارویی و خوراکی نیز  وام های با نرخ سود پایین و بازپرداخت 5 ساله به عشایر پرداخت می شود.




 وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و عدم عرضه به موقع دام پرواری عشایر به بازار مصرف، اظهار داشت: عشایر ایلام با ضرر و زیان 35 درصدی در این بخش روبرو شده اند.



مدیرکل امور عشایر استان ایلام گرانی نهاده های دامی، نبود نقدینگی و عدم فروش به موقع دام را عمده ترین مشکل عشایر استان عنوان کرئ و افزود: تامین آب شرب انسان و دام مهم ترین چالش سال های اخیر امور عشایر استان می باشد.



یاسمی گفت: با نزدیک رسانی آب به عشایر و ایجاد شبکه های لوله کشی از صندوق توسعه ملی، می توان این مشکل را برطرف کرد و تا کنون در سطح استان در این خصوص توفیقات خوبی حاصل شده است.



وی با اشاره به اینکه 12 ایل و 32 طایفه عشایری در استان ایلام مستقر هستند، افزود: بیشترین جمعیت عشایر ایلام در شهرستان های آبدانان و دهلران ساکن می باشند.




مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه در فصل کوچ، سالانه بیش از دو هزار خانوار عشایری به استان ورود پیدا می کنند، افزود: عشایر بومی استان کوچ خارج از استان را انجام نمی دهند و فقط در سطح استان کوچ می کنند.



یاسمی گفت: با تفاهم نامه ای که با دانشگاه علوم پزشکی منعقد شده، مقرر گردید که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی در مبادی ورود  استان نسبت به تست غربالگری، ضدعفونی محل اسکان و توزیع پکیج کامل مواد گندزدایی نسبت به پیشگیری و کنترل ویروس کرونا اقدام شود.



وی در پایان نقش رسانه ها در امر فرهنگ سازی و پيشبرد اهداف جامعه عشایری را بسيار مهم، موثر و قابل تقدير ارزیابی کرد و یادآور شد: با تقویت و ایجاد زیرساخت های لازم برای جامعه عشایری، می توان بخش عمده ای از مشکلات این قشر مولد و مرزداران واقعی کشور را مرتفع کرد و جهش تولید را بیش از پیش رقم زد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب