امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/06/29 - 14:01
  • تعداد بازدید : 1078
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با سرد شدن هوا در مناطق ییلاقی

کوچ پاییزه عشایر کشور به مناطق قشلاقی آغاز شده است

عشایر ایران در طول سال دوبار تحت عنوان کوچ بهاره و کوچ پاییزه از مناطق ییلاقی و قشلاقی خود جابجا می شوند.

عشایر ایران در طول سال دوبار تحت عنوان کوچ بهاره و کوچ پاییزه از مناطق ییلاقی و قشلاقی خود جابجا می شوند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، هر ساله با سر شدن هوا در مناطق ییلاقی، عشایر بار و بنه خود را می بندد و به مناطق قشلاقی خود کوچ می کنند و عمدتا پاییز و زمستان را در این مناطق مستقر می باشند و با گرم شدن هوا در مناطق قشلاقی، مجددا به مناطق ییلاقی خود باز می گردند.


 


دستگاه های اجرایی مرتبط با عشایر، هر ساله با آغاز کوچ بهاره یا پاییزه عشایر با تشکیل ستادهای کوچ، برنامه ریزی های لازم را برای ارائه خدمات به عشایر کوچنده و تسهیل در کوچ آنان انجام می دهند.


 


آغاز کوچ پاییزه عشایر اردبیل از نیمه دوم مهرماه


مدیر امور عشایر استان اردبیل گفت: کوچ پاییزه عشایر بر اساس برنامه‌ریزی و تقویم اعلام شده از نیمه دوم مهرماه آغاز می شود.


 


قادر هنرمند اظهار کرد: امیدواریم عشایر از کوچ زودهنگام به قشلاق پرهیز کرده و در موعد مقرر و با توجه به شرایط آب و هوایی خاص در منطقه، زمان کوچ خود را از نیمه دوم مهرماه آغاز کنند.


 


وی از برگزاری جلسه ستاد کوچ  عشایر اردبیل در روزهای آینده  خبر داد و اظهار امیدواری کرد کوچ پاییزه عشایر با همراهی و حمایت مسؤولان استانی با سلامت کامل انجام شود و شاهد حضور عشایر استان در مناطق قشلاقی باشیم.


 


 


کوچ پاییزه عشایر دلیجان و خمین آغاز شد


رئیس امور عشایر استان مرکزی گفت: در آستانه پاییز و آغاز سال تحصیلی، کوچ عشایر شهرستان های خمین و دلیجان به نواحی قشلاقی آغاز شد.


 


علی اکبر منصوری اظهار کرد: عشایر شهرستان خمین از منطقه قره کهریز به پشت کانال ماهی شوش در استان خوزستان و عشایر دلیجان به منطقه سرخاب حاشیه محور سلفچگان کوچ می کنند.


 


وی افزود: دانش آموزان عشایر استان با استقرار در مناطق قشلاقی در کانون های جمعیتی مستقر، مشغول به تحصیل می شوند.


منصوری ادامه داد: تمامی خانوارهای ایلات شهرستان خمین کوچ پاییزه دارند اما شماری از اعضای خانوارهای عشایری دلیجان درون کوچ هستند و در سایت های اسکان خود در مناطق قشلاقی استقرار می یابند.


عشایر استان مرکزی شامل ایل شاهسون، مغان، سنگسری، زند راویه ای، کرد کلهر، ذلکی، کله کوهی و عرب خراسانی هستند.


جمعیت عشایر استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب 1000 خانوار است که بیشتر در مناطق ای از ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی می کنند.


 


کوچ پاییزه عشایر تهران از 20 شهریور آغاز شده است


کوچ پاییزه عشایر استان تهران از مناطق ییلاقی به سمت مناطق قشلاقی از 20 شهریور ماه آغاز شده است.


 


رئیس امور عشایر تهران با بیان این مطلب افزود: کوچ پاییزه عشایر تهران به مدت دو ماه ادامه خواهد داشت و یک هزار و 800 خانوار عشایری استان تهران به همراه 600 خانوار عشایری میهمان از استان های سمنان، قم و مرکزی که حدود 100 روز را در چادر و  در مناطق ییلاقی شهرستان های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات مستقر بودند به مناطق میانبند و مناطق قشلاقی خود عزیمت می کنند.


 


سیروس نصیری با بیان اینکه بازگشت عشایر از مناطق ییلاقی مستلزم عبور دام عشایر از مناطق میانبند (مسیر بین ییلاق و قشلاق) است، خاطرنشان کرد: بدلیل توسعه فضاهای شهری، صنعتی و کشاورزی برخی از معابر عشایر دچار انسداد شده است.


 


وی افزود: هر گونه ایجاد مانع در مسیر کوچ عشایر مغایر قانون بوده و با متخلفان برخورد خواهد شد.


 


نصیری از شهروندان درخواست کرد در صورت حضور دام عشایر در معابر و جاده های مواصلاتی با حوصله و سعه صدر، در گذر دام عشایر از این معابر همکاری کنند.


 


رئیس امور عشایر تهران خاطرنشان کرد: به عشایر کوچنده خدماتی نظیر آبرسانی سیار، توزیع سوخت فسیلی، توزیع آرد، مرمت ایل راه های عشایری و سایر خدمات مورد نیاز ارائه می شود و با سایر دستگاه های اجرایی از قبیل بهداشت و درمان، نیروی انتظامی، اداره کل راه و شهرسازی، منابع طبیعی، محیط زیست و فرمانداری ها هماهنگی لازم انجام شده است.


 


حدود سه هزار خانوار عشایری در استان تهران زندگی می کنند که پس از 100 روز استقرار در مناطق ییلاقی استان(خرداد تا شهریور) به مناطق قشلاقی استان تهران از جمله شهرستان های ورامین، پاکدشت، ری، ملارد و شهریار بازمی گردند.


 


شروع کوچ پاییزه عشایر کهگیلویه به قشلاقات


رئیس امور عشایر کهگیلویه از شروع کوچ پاییزه عشایر این شهرستان باز ییلاقات به قشلاقات خبرداد.


 


خداداد اجتهادی با بیان اینکه 60 درصد عشایر کهگیلویه و بویراحمد در حوزه کهگیلویه مستقر هستند، اظهارداشت: حدود شش هزار و 800 خانوار عشایری در کهگیلویه زندگی کوچندگی دارند و دارای 600 هزار راس دام هستند.


اجتهادی یادآور شد: مناطق ییلاقی عشایر کهگیلویه شامل طسوج، نرماب، دیلگون، زنگلوا، چنار، دلی کما، آجم و کوه سیاه می شود.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب