امروز : 26 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/08/25 - 11:28
  • تعداد بازدید : 640
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی، شروع سرما و زایش تدریجی دام را آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی عنوان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان رضوی، محمد نبوی فرد گفت: عشایر برون کوچ استان شامل عشایر شهرستان قوچان با 450 خانوار و 58 هزار راس دام که در فصل قشلاق به شهرستان مراوه تپه در استان گلستان و با طی مسافت 370 کیلومتر و عبور از مسیر های فاروج، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان و ایلراه های شلمی و خشتلی به حوزه استان گلستان مستقر می شوند.


وی افزود: تعداد 480 خانوار از عشایر طایفه طاهری و ایلخانی شهرستان بردسکن با 56 هزار راس دام به شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی، با طی مسافت حدود 130 کیلومتر در مناطق قشلاقی کوه سفید و چاه مسافر وارد می شوند.


نبوی فرد ادامه داد: تعداد 120 خانوار از عشایر خواف با 6000 راس دام به شهرستان زیرکوه در استان خراسان جنوبی و 50 خانوار از عشایر سبزوار با 1000 راس دام به شهرستان شاهرود (میامی) در استان سمنان کوچ می کنند.


 مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی با اشاره به عشایر درون کوچ  استان نیز گفت: بخشی از عشایر شهرستان های قوچان، چناران، نیشابور و مشهد درون کوچ هستند و در کوچ پاییزه به مناطق قشلاقی استان در سرخس، کلات و حوزه شهرستان مشهد (میامی) مستقر می شوند.


وی عمده فعالیت ها و خدمات رسانی به عشایر استان از سوی امور عشایر به ویژه در زمان کوچ پاییزه را، تسطیح و مرمت 3600 کیلومتر از ایلراه های عشایری، تامین آب شرب انسان و دام با تانکرهای ثابت و سیار، هماهنگی با دستگاه های اجرایی در ارائه خدمات، تامین و توزیع علوفه دامی و آرد، و تامین و توزیع سوخت مورد نیاز  عشایر کوچنده عنوان کرد.


نبوی فرد اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا هماهنگی لازم درخصوص پیشگیری از ابتلا عشایر به این بیماری و ارائه خدمات لازم در بین عشایر از طریق دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته است.


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در خصوص تامین علوفه دامی برای عشایر گفت: در سالجاری با اعمال تحریمها و افزایش قیمت نهاده های دامی و فشار زیاد به عشایر برای تامین علوفه، گفت: در سالجاری 21 هزار و 500 تن کنسانتره توسط کارگاه تولید خوراک دام اتحادیه تعاونی عشایری استان تولید و بین عشایر استان توزیع گردیده است.     


مدت زمان حضور عشاير خراسان رضوی در مناطق قشلاقي بر اساس شرايط آب و هوايي  5 ماه از سال  از اوایل آذر ماه  و تا اواخر فروردین سال بعد  است و از اوایل اردیبهشت به سمت مناطق ییلاقی کوچ می کنند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب