مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی:
نگاه تجاری موجب عدم استقبال عشایر از بیمه شده است
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: دید تجاری بیمهها موجب شده است تا مردم و عشایر کمتر به سراغ بیمه بروند بنابراین نیاز است این نگاه اصلاح و منفعت هر دو طرف مد نظر قرار گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان رضوی، محمد نبویفرد در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در کشور عشایر هستند، گفت: حدود 3.3 جمعیت عشایر کشور در خراسان رضوی حضور دارند و 0.06 جمعیت معادل هفت هزار و 500 خانوار از جمعیت استان خراسان رضوی را عشایر تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه عشایر کشور بیش از 37 درصد صنایع دستی کشور را تولید و از مرزها نیز پاسبانی میکنند، افزود: نقش عشایر را بیشتر میتوان در تولید مشاهده کرد بطوریکه بیش از 25 درصد گوشت قرمز کشور معادل 200 هزار تن را تولید میکنند و این مسئله موجب شده این جمعیت را حفظ کنیم.
نبوی فرد گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار هر یک نفر از جمعیت عشایری گوشت 16 نفر را تولید میکند و هر خانواده عشایری 10 برابر آنچه مصرف میکند را تولید میکند در صورتی که حتی به اندازه روستائیان کشور نیز از امکانات و خدمات رفاهی و اجتماعی برخوردار نیستند.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی با بیان اینکه عدم برقراری عدالت در ارائه خدمات موجب افزایش حاشیهنشینی در شهرها میشود، گفت: عدم وجود شغل و مشکلات اقتصادی موجب ایجاد ناهنجاری های مختلف در کشور میشود بنابراین اگر بتوانیم خدمات گسترده تری را به عشایر ارائه دهیم میتوانیم از حاشیه نشینی آنها جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد از صنایع تولیدی خراسان رضوی در مشهد متمرکز است، گفت: اگر قرار باشد کارگر این صنایع از مناطق دیگر آورده شود موجب گسترش حاشیهنشینی میشود بنابراین نیاز است تا اقداماتی برای عدم تمرکز صنایع را در شهرها صورت گیرد چرا که با ایجاد اشتغال از بسیاری از ناهنجاریها جلوگیری می شود.
نبویفرد با بیان اینکه ما در قبال عشایر دو وظیفه مهم داریم، گفت: با توجه به اینکه اغلب عشایر دامدار هستند، بنابراین تامین آب شرب و راه مناسب برای آنان بسیار مهم است که به لطف خدا این اقدامات را برای آنها انجام میدهیم به طوری که توانستیم شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی را در چهار دهه گذشته از صفر به 71 درصد برسانیم.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی بیان داشت: ارائه خدمات به عشایر در راستای حفظ تعادل دام و مرتع، تامین محصولات لبنی و پروتئینی کشور، جلوگیری از افزایش قیمت دام و کوتاه نمودن دست واسطه ها از تولیدات عشایر است.
وی با بیان اینکه در سال 98 نزدیک به 95 میلیارد تومان انواع تسهیلات به عشایر استان پرداخت کردیم، گفت: مرمت و تسطیح سالانه حدود ۳۶۰۰ کیلومتر راه عشایری در دو نوبت، توزیع علوفه و ارزاق مورد نیاز عشایر، و ارائه تسهیلات برای ایجاد اشتغال و پرورش دام از جمله اقداماتی است که برای عشایر استان به طور متناوب انجام میدهیم.
نبوی فرد اظهار نگاه تجاری به بیمه را از عوامل بازدارنده جذب بیمه شدگان عنوان کرد و افزود: در مجموع عملکرد بیمهها در کشور ما مثبت نبوده و این به دلیل عملکرد ضعیف مدیران است که خود نیز به این مسئله اذعان دارند، علاوه بر آن دید تجاری بیمهها موجب شده تا مردم و عشایر کمتر به سراغ بیمه بروند که نیاز است این نگاه اصلاح و منفعت هر دو طرف مد نظر قرار گیرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر یک بیمه نوپا است که اوایل آغاز به کار شرایط بسیار بهتری داشت اما با گذشت زمان برخی از آیین نامهها و شرایط خود را اصلاح کرد و این مسئله موجب شده تا توجه مردم به بیمه کمتر شود.
وی اضافه کرد: علیرغم همه این مسائل، اطلاعرسانی و تبلیغات زیادی را برای تحت پوشش قرار گرفتن عشایر زیر چتر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر انجام میدهیم چرا که به مزایای این بیمه برای عشایر اذعان داریم.
نبویفرد ادامه داد: مسئله مهمی که در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر به آن توجه نشده کنار هم قرار دادن و همسطح دانستن سه جامعه روستائی، عشایری و کشاورز است و هیچ امتیازی برای هر کدام از این گروهها درنظر گرفته نشده در صورتی که باید توجه کرد نوع زندگی عشایر با روستائیان بسیار متفاوت است و عشایر به نسبت زندگی سختتر و درآمد کمتری دارند.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی ادامه داد: مسئله دیگر این است که عشایر بیمه را فقط در دفترچه خدمات درمانی میبینند و برخورداری از مستمری در زمان سالمندی و از کارافتادگی یا فوت برای آنان توجیه ندارد، بنابراین شاید با ارائه دفترچه درمانی بتوان عشایر بیشتری را به صندوق بیمه جلب کرد و در این صورت حتی نیاز به تبلیغ بیمه وجود ندارد و عشایر داوطلبانه اقدام به بیمه نمودن خود خواهند کرد چرا که معتقد هستم کالا و خدمات خوب نیاز به تبلیغ ندارند.
وی با بیان اینکه هیچ مرکز و نهادی برای بیمه کردن عشایر وجود ندارد، اظهار داشت: بیمه شدن عشایر در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر اقدام بسیار مثبت و موثری است که میتواند باری از دوش آنان در زمان سالمندی و از کار افتادگی بردارد.
نبوی فرد گفت: با توجه به اینکه جامعه عشایری کمترین بار را بر دوش دولت دارند و تعداد پروندههای قضایی آنان بسیار کم است بنابراین باید خدمات مناسبی را به آنان ارائه داد تا زندگی خود را حفظ کنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی یادآور شد: در حال حاضر در خراسان رضوی حدود دو هزار و 200 خانوار تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر هستند و در مجموع 9 شرکت تعاونی عشایری در سطح استان، هفت شرکت به عنوان کارگزار صندوق بیمه فعالیت میکنند.
نظر دهید