امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/03/01 - 15:43
  • تعداد بازدید : 903
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس امور عشایر استان همدان:

نابودی ایل‌راه‌ها کوچ عشایر همدان را ناتمام گذاشت

حسین محمدی گفت: بارش‌های اخیر باعث نابود شدن ایل‌راه‌ها و تحمیل خساراتی به عشایر شده است و عشایر هنوز کوچ خود را به پایان نرسانند.

رئیس امور عشایر استان همدان گفت: بارش‌های اخیر باعث نابود شدن ایل‌راه‌ها و تحمیل خساراتی به عشایر شده است و عشایر هنوز کوچ خود را به پایان نرسانند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، حسین محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرد:‌ با توجه به اختصاص اعتبارات محدود در سال‌های اخیر عمده فعالیت‌های امور عشایر استان همدان اجرای پروژه‌های عمرانی بوده که با ارتقاء سطح اداره امور عشایر خدمات جهادی در تمام بخش‌ها گسترش می‌یابد.


 


وی پروژه‌های عمرانی برای عشایر را شامل زیرسازی چادر، ایجاد سرویس بهداشتی و حمام، بهسازی چشمه، احداث، مرمت و نگهداری راه، تأمین و توزیع آب شرب بهداشتی، ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان، احداث ابنیه فنی و مطالعه مکان‌یابی کانون‌های توسعه عنوان کرد.


 


محمدی افزود:‌ استفاده از سامانه‌های خورشیدی و انرژی‌های نو و جایگزینی سوخت فسیلی، ارائه تسهیلات کم‌بهره به عشایر و انعقاد تفاهم‌نامه با آموزش‌ و پرورش،‌ فنی‌وحرفه‌ای، مرکز بهداشت، جمعیت هلال احمر،  تبلیغات اسلامی و جهادکشاورزی از دیگر فعالیت امور عشایر همدان است.


 


رئیس امور عشایر استان همدان با اشاره به اینکه 54 درصد عشایر همدان باسواد هستند، متذکر شد: در سال‌های اخیر پیشرفت تحصیلی در بین عشایر بالا بوده و با امضای تفاهم‌نامه‌ای با آموزش و پرورش و مرکز فنی‌وحرفه‌ای استان و داشتن معلم سیار و همراه عشایر، امکان تحصیل تا مقاطع دبیرستان وجود دارد.


 


وی درباره وضعیت بهداشت عشایر بیان کرد: طبق تفاهم‌نامه امور عشایر و مرکز بهداشت همدان هر سال اکیپ‌هایی متشکل از ماما، پزشک و کارشناس دارو با همکاری و همراهی کارشناسان اداره امور عشایر و همیاری حوزه بسیج عشایری سپاه پاسداران به 72 سامانه عشایری اعزام شده و مشکلات بهداشتی تا حد امکان رفع می‌شود.


 


محمدی جامعه عشایری استان همدان را بیش از ۳ هزار خانوار با جمعیتی افزون بر ۱۳ هزار نفر با در اختیار داشتن ۵۰۰ هزار رأس دام عنوان کرد و گفت: عشایر استان در ۷۲ سامانه عرفی و 7 شهرستان همدان، ‌نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، بهار، ملایر و رزن استقرار دارند.


 


رئیس امور عشایر استان همدان با اشاره به اینکه عشایر استان با در اختیار داشتن 600 هزار رأس دام از 100 هزار هکتار از مراتع بهره‌برداری می‌کنند، افزود: از 95 هزار هکتار زمین، 10 درصد در اختیار عشایر است به طوریکه 25 درصد از تولیدات پروتئینی استان همدان را تأمین می‌کنند و در زمینه صنایع دستی نیز ۳۵ درصد تولیدات استان را به خود اختصاص داده‌اند.


 


وی با بیان اینکه عشای همدان در شهرستان‌های همدان، نهاوند، اسدآباد، بهار و ملایر استقرار دارند، گفت: در سال گذشته 40 ایل‌راه وجود داشت که تعدادی از آنها به علت احداث کارخانه، تعریض جاده‌ها و شخم زدن زمین‌ها توسط روستائیان از بین رفته است.


 


محمدی یادآور شد: با از بین رفتن ایل‌راه‌ها عشایر مجبور به عبور از جاده‌های پرتردد هستند و هر ساله شماری از دام‌های آنان در اثر تصادف از بین می‌رود و خسارت‌های زیادی به عشایر وارد می‌شود و برای حل این مشکل حدود دو سال است که در حال ثبت ایل‌راه‌های عشایر هستیم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب