امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/07/17 - 01:32
  • تعداد بازدید : 567
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدیرکل امور عشایر استان سمنان اعلام كرد:

شناسایی۳۲ منطقه برای اجرای طرح‌های بوم گردی عشایر در استان سمنان

حمیدرضا حسینی گفت: ۳۲ نقطه استان که دارای زیرساخت‌های گردشگری است برای اجرای طرح‌های بوم گردی و درآمدزایی عشایر شناسایی‌شده است

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4





مدیرکل امور عشایر استان سمنان گفت: ۳۲ نقطه استان که دارای زیرساخت‌های گردشگری است برای اجرای طرح‌های بوم گردی و درآمدزایی عشایر شناسایی‌شده است.



 



به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان امور عشاير ايران، حمیدرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاري تسنیم به مناسبت  15 مهر روز روستا و عشایر اظهار داشت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های گردشگری استان سمنان در راستای ایجاد درآمد ویژه عشایر و ارتقا سطح اقتصادی استان سمنان از جمله اقداماتی است که در آینده نزدیک انجام می‌شود.



 



وی با بیان اینکه 32 نقطه استان سمنان که دارای زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های گردشگری عشایري است را شناسایی کرده ایم، اذعان کرد: اعتبارات لازم برای اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی و توسعه صنعت گردشگری در این مناطق از محل 1.5 میلیارد دلاری که مجلس شورای اسلامی در این راستا مصوب شده تأمین می‌شود.



 



حسيني با بيان اينكه تسهیلات لازم برای افزایش بوم گردی در راستای جذب گردشگر و توریست به مناطق عشایری ارائه می‌شود، گفت: این مهم زمینه‌ساز درآمدزایی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری عشایر استان سمنان به ‌کل کشور است.



 



مدیرکل امور عشایر سمنان با اشاره به تقویم کوچ عشایر استان بیان کرد: عشایر کوچ رو از اواخر شهریور ماه دام خود را به مناطق قشلاقی استان سمنان می‌برند و تا نیمه دوم آذرماه در این مناطق مستقر هستند.



 



وي مهم‌ترین مشکل و مطالبه عشایر را تأمین آب موردنیاز در مسیر کوچ  عنوان كرد و گفت: آب‌رسانی سیار و استقرار تانکرهای آب در مسیر کوچ عشایر از جمله اقداماتی است که امور عشایر استان سمنان در اراستاي ارائه خدمات به عشاير كوچنده انجام می‌دهد.



 



حسيني افزود: این آب برای مصرف آب شرب دام و تأمین آب موردنیاز برای مصارف بهداشتی عشایر است که به‌صورت رایگان در اختیار آنان قرار می‌گیرد.



 



تسهیلات ارزان‌قیمت به عشایر استان سمنان ارائه می‌شود



مدیرکل امور عشایر استان سمنان کمبود نقدینگی را از  ديگر مشكلات عشایر عنوان کرد و اظهار داشت: دولت تاکنون حمایت‌های ویژه‌ای را از این قشر داشته كه مهم‌ترین آن ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی با سود 4 درصد و بازپرداخت 5 ساله است.



 



وی با اشاره به اینکه سال گذشته بيش از دو میلیارد و 600 میلیون تومان تسهیلات به عشایر استان سمنان پرداخت‌شده است، یادآور شد: این میزان از تسهیلات در سال جدید با افزایش چشمگیری مواجه بود كه در رفع مشکلات مالی عشایر نقش ویژه‌ای دارد.



 



حسینی گفت: بیش از سه میلیارد و 300 میلیون تومان تسهیلات ارزان‌قیمت در شش ماهه نخست امسال بین عشایر استان سمنان توزیع‌ شده است.



 



مدیرکل امور عشایر استان سمنان با تأکید بر اینکه این میزان تسهیلات در قالب سه بخش به عشایر پرداخت می‌شود افزود: تسهیلات ارزان‌قیمت به ارزش ده میلیون تومان به ازای هر نفر عشایر پرداخت می‌شود و بخشي از اين تسهيلات نيزاز به شرکت‌های تعاونی عشایري و بخشي از آن نيز به صندوق‌های خرد زنان عشایری پرداخت می‌شود.



 



وي با بیان اینکه درمجموع 11 تعاونی در حوزه عشایری استان سمنان به ثبت رسیده است، گفت: 11 صندوق خرد زنان عشايري  نيز توسط زنان عشايري استان تشکیل شده است که برای دریافت این تسهیلات ویژه براي رونق تولیدات صنایع‌دستی و غیره می‌توانند اقدام کنند.



 



حسینی افزود: توسعه صنایع‌دستی، تولید گیاهان دارویی، پرواربندی دام و تولید گوشت قرمز از اهداف ارائه تسهیلات به صندوق خرد زنان عشایری است و زنان عشایر با تشکیل صندوق‌های خرد می‌توانند تا سقف 25 میلیون تومان تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت کنند.



 



ورود تعاونی‌های عشایری به صنایع تکمیلی در دستور کار است



مدیرکل امور عشایری استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در آینده نزدیک دو سردخانه در مناطق عشایری مرکز و غرب استان سمنان راه‌اندازی می‌شود، اظهار داشت: در این راستا بر روی دو شرکت تعاونی در بخش عشایری هدف‌گذاری کردیم که برای تحقق این هدف از ظرفیت‌های این شرکت‌های بهره‌گیری می‌کنیم.



 



وی ذخیره‌سازی فرآورده‌های لبنی و پروتئینی را از جمله اهداف ایجاد این سردخانه‌ها اعلام کرد و افزود: ظرفیت این سردخانه‌ها حداقل دو هزار تن است که تا دو ماه آینده راه‌اندازی می‌شود.



 



حسینی تأکید کرد: درآمدزایی برای عشایر و ایجاد اشتغال و کارآفرینی در این مناطق و تأمین نیازهای استان سمنان به مواد لبنی و پروتئینی از جمله مزایای اجرای این طرح است.



 



محصولات عشایری استان سمنان در بازار فروش کشور برند سازی می‌شود



مدیرکل امور عشایری استان سمنان با اشاره به اقدام مهم دیگر این اداره کل برای افزایش سطح درآمد عشایر استان سمنان بیان کرد: محصولات عشایر استان سمنان در بازار فروش کشور برند سازی می‌شود كه تأثیر ویژه‌ای در معرفی محصولات عشایری استان سمنان به خارج از کشور نیز دارد.



 



وي از ثبت محصول گوشت قرمز عشایر سنگسر استان سمنان به‌عنوان یک برند نمونه در بازار فروش خبر داد و یادآور شد: این محصولات باقیمتی مناسب هم‌اکنون در بازار پایتخت در حال عرضه است.



 



حسيني افزود: ثبت دو برند دیگر از محصولات عشایری استان سمنان در دستور کار قرار دارد كه این محصولات در بخش فرآورده‌های لبنی و تولید گوشت ارگانیک دام و طیور است.



 



مديركل امور عشاير استان سمنان با تأکید بر اینکه عشایر در محور تأمین امنیت غذایی جامعه قرار دارند گفت: برند تولید گوشت ارگانیک در حوزه عشایری شهرستان دامغان و برند فرآورده‌های لبنیاتی در حوزه عشایری مهدی‌شهر قرار دارد.



 



بيش از 15 هزار نفر از جمعیت استان سمنان را عشایر تشکیل می‌دهند



وی در پایان با بیان اینکه جمعیت عشایر استان سمنان بيش از سه هزار و 181 خانوار است، اظهار داشت: افزون بر 15 هزار نفر از مجموع جمعیت استان سمنان را عشایر تشکیل می‌دهند كه بايد نسبت به رفع مشکلات این قشر توجه ویژه‌ای داشته باشیم.



 



حسيني با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی عشایر سمنان بیان کرد: تولید سالانه 9 هزار و 300 تن گوشت قرمز و  شش هزار و 400 تن فرآورده‌های لبنی از جمله مهم‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی عشاير در استان سمنان است.



 



به گفته وی: یک‌میلیون و 70 هزار رأس دام در حوزه عشایری استان سمنان وجود دارد که معادل 57 درصد از دام سبک استان است.



 



مديركل امور عشاير استان سمنان با تأکید بر لزوم رفع مشکلات بازار فروش محصولات عشایری اعلام کرد: سالانه 360 میلیارد تومان ارزش‌افزوده اقتصادی گوشت قرمز، 33 میلیارد تومان ارزش‌افزوده اقتصادی شیر و سایر مواد لبنیاتی عشایر استان سمنان است.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب