امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/04/14 - 10:13
  • تعداد بازدید : 840
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به دلیل تغییر سبک زندگی عشایر

شتر دوکوهانه ایران در معرض خطر انقراض قرار دارد

استاندار اردبیل گفت: با تغییر سبک زندگی عشایر گونه شتر دو کوهانه ایران در معرض خطر انقراض قرار دارد.

استاندار اردبیل گفت: تغییر سبک زندگی عشایر بر زندگی حیوانات نیز اثرگذار بوده طوری که گونه ای مانند شتر دو کوهانه ایران در معرض خطر انقراض قرار دارد.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، مجید خدابخش در نشستی با نماینده فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) در ایران بیان کرد: تغییرات فناورانه در سال های اخیر وارد زندگی جامعه عشایری از جمله عشایر استان اردبیل شده که در نتیجه آن خودرو جای حیواناتی مانند اسب و شتر را گرفته است.


 


وی افزود: چنین تغییراتی در زندگی عشایری موجب شده تا گونه ای مانند شتر دو کوهانه دیگر کارکرد و اهمیت سابق خود را از دست داده و حتی امروز در معرض خطر انقراض نیز قرار بگیرد.


 


خدابخش بیان کرد: تلاش برای حفظ گونه های شتر دو کوهانه کار بسیار ارزشمندی است که در پایگاه پرورش این گونه در جعفرآباد شهرستان پارس آباد (مغان) صورت خواهد گرفت و از نظر مکانی نیز جای مناسبی برای این امر در نظر گرفته شده است.


 


استاندار اردبیل با استقبال از کمک های کارشناسی، فنی و مالی فائو برای نجات این گونه در معرض انقراض شتر گفت: جعفرآباد مغان یکی از مراکز مهم عشایری این استان است و دولت تدبیر و امید نیز یک میلیارد دلار برای تبدیل بیش از 60 هزار هکتار از اراضی دیم شمال استان به آبی طی چهار سال هزینه می کند که این امر می تواند زمینه ساز همکاری های بیشتر ایران و فائو را موجب شود.


 


بر اساس این گزارش، سرج ناکوزی نماینده فائو در ایران در قالب هیاتی برای بررسی وضعیت اجرای پروژه حفظ گونه در خطر انقراض شتر دوکوهانه به استان اردبیل سفر کرده است.



 


بررسی وضعیت، استعدادها و امکانات موجود استان در حفاظت و نگهداری از شترهای دوکوهانه و همکاری در حفظ و جلوگیری از انقراض نسل آنها و جلب مشارکت و همکاری سازمان های بین المللی برای حفظ و نگهداری این گونه، از اهداف این سفر ذکر شده است. 


 


گفتنی است، شتر دو کوهانه گونه منحصر بفردی در کشور است که از زمان های دور توسط عشایر شاهسون در استان اردبیل پرورش یافته و به دلیل ویژگی های بارز آن از جمله مقاومت به سرما و قدرت راهپیمایی بیشتر در مناطق کوهستانی، به عنوان حیوانی بارکش در کوچ ایلات مورد استفاده قرار گرفته است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب