امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/06/29 - 11:04
  • تعداد بازدید : 900
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر:

تنوع فراورده های لبنی ایل سنگسری منحصر به فرد است

کرمعلی قندالی در مراسم اختتامیه جشنواره ایل سنگسری گفت: تنوع تولیدات و فراورده های لبنی ایل سنگسری در بین عشایر کشور منحصر به فرد است.

اختتامیه دوازدهمین جشنواره عشایر ایل سنگسری روز جمعه 26 شهریور از ساعت 16 تا 18 در محل عمارت خیل خان شهرستان مهدیشهر با حضور مقامات کشوری و محلی برگزار شد.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر سمنان کرمعلی قندالی، رئیس سازمان امور عشایر در این مراسم در سخنانی ایل سنگسری را به عنوان ایل نمونه در میان ایلات کشور معرفی کرد و  گفت: تنوع تولید فراورده های لبنیاتی ایل سنگسری در بین عشایر کشور منحصر به فرد است.


 


وی از معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور که در این مراسم حضور داشت، تشکیل کارگروه گردشگری عشایری را که در آخرین جلسه شورای عالی عشایر مصوب شده است، خواستار شد.


 


 


بر اساس این گزارش، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در این مراسم از ثبت ملی جشنواره گردشگری ایل سنگسری خبر داد و گفت: باید از این کار ماندگار حمایت شود تا این ظرفیت ملی در سطح بین الملل معرفی شود.


 


مرتضی رحمانی موحد این جشنواره را حرکتی ماندگار، با همت بلند و پشتوانه مردمی دانست و گفت: خوشبختانه حمایت و همراهی مردم از این جشنواره بالاست و این بزرگترین سرمایه این جشنواره است.


 


وی با بیان اینکه توسعه گردشگری روستایی و عشایری از ظرفیت‌های موثر برای رشد و توسعه گردشگری کشور در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اشتغالزایی، توزیع ثروت و پیوند مردم با پیشینه خود است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، کارگروه توسعه گردشگری عشایری در شورای عالی عشایر تصویب شده است.


 


معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در این کارگروه پنج رویکرد برای بهره برداری از ظرفیت عشایری کشور تدوین شده است که شامل تدوین مسیرهای گردشگری عشایری، تهیه و توزیع بسته‌های تبلیغاتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری عشایری، برگزاری جشنواره‌های استانی، ملی و بین المللی و ایجاد زیرساخت‌های اقامتی برای شرکت کنندگان در جشنواره‌های عشایری است.


 


وی یکی از برنامه‌های مهم در این راستا را تهیه و تدوین تقویم و برنامه‌های کوچ عشایری عنوان و تاکید کرد: کوچ عشایر باید در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شود.


 


رحمانی موحد افزود: باید ظرفیت‌های عشایر به یک برند جهانی تبدیل شود و وقتی نام سنگسر می آید همه از مواهب آن مطلع باشند.


 


گفتنی است، جشنواره گردشگری ایل سنگسری با هدف معرفی این ایل به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین ایل‌های کشور به مردم و با محوريت نان و لبنیات از ۲۴ تا ۲۶ شهریور ماه در مهدی‌شهر برگزار شد.


 


 در طول برگزاری این جشنواره که منصور بیرقی دبیری آن را بر عهده داشت، برپایی گوت(سیاه چادر ویژه عشایر سنگسری)، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، عرضه نان و لبنیات محلی، برگزاری مسابقه اسب سواری و تيراندازي، برگزاری یادواره شهدای عشایری، برگزاری سمینار تخصصی گردشگری عشایر، برگزاری جنگ عید تا عید، فستیوال نمایشی خودروهای آفرود، پرواز نمایشی پاراموتور، پیاده روی همگانی، افتتاح موزه سنگ و فسیل سنگسر و برگزاری جشنواره غذا از برنامه هایی بود که در جشنواره عشایر ایل سنگسری به اجرا درآمد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب