مدیرکل امور تعاونیهای سازمان امور عشایر:
تسهیلگران، پل ارتباطی میان دولت و عشایر هستند
محمد کریمی با بیان اینکه تسهیلگران پل ارتباطی بین دولت و عشایر هستند گفت: نتیجه تسهیلگری، شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای جامعه عشایری است.
مدیرکل امور تعاونیها و نظامهای بهرهبرداری سازمان امور عشایر گفت: ۳۵ درصد صنایع دستی کشور توسط عشایر تولید میشود و بخشی از این محصولات در بازارهای داخلی مصرف و بخشی دیگر به بازارهای خارجی صادر میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، محمد کریمی در کارگاه آموزشی چگونگی انتخاب تسهیلگر و تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان عشایری اظهار داشت: با بیان اینکه 59 درصد از قلمرو زیستی کشور در اختیار عشایر است، گفت: به طور قطع در این محدوده عشایر میتوانند تاثیر بسیار موثری در بخش اقتصاد و استفاده از ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد، داشته باشند.
وی گفت: دو درصد از جمعیت کشور عشایر هستند و این درحالی است که مسئولان به حوزه عشایری توجهی که باید را نداشته و فکر میکنند در نهایت به جمعیت روستایی تبدیل میشوند.
کریمی با بیان اینکه بحث تسهیلگری حدود دو سال است که آغاز شده، خاطرنشان کرد: در زمان شروع این طرح حمایت زیادی از آن انجام نشد اما با توجه به اینکه 50 درصد جمعیت عشایر را زنان تشکیل میدهند لزوم توجه به بحث آموزش و تسهیلگری در این حوزه احساس شد.
مدیرکل امور تعاونیها و نظامهای بهرهبرداری سازمان امور عشایر با اشاره به اینکه 86 صندوق در سال گذشته و 85 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایر در سال جاری ایجاد میشود، اظهار داشت: با اعتبار دو میلیاردی که از طریق شورای عالی عشایر برای بحث صندوقهای خرد پیشبینی شده این صندوقها در بخش زنان میتوانند توسعهآفرین باشند.
وی اظهار داشت: تسهیلگران به عنوان پل ارتباطی میان دولت و عشایر هستند و ظرفیتهای دولت را به جامعه عشایری منتقل میکنند که نتیجه آن شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای این جامعه است که به طور قطع در توسعه اقتصادی نقش موثری دارد.
گفتنی است، کارگاه آموزشی چگونگی انتخاب تسهیلگر و تشکیل صندوق های اعتبارات خرد زنان عشایر با حضور کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران، فروغ السادات بنی هاشم مشاور وزیر جهادکشاورزی و مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری و جمعی از مسئولین عشایر استان های کشور صبح روز شنبه اول اسفند ماه در مرکز آموزشی امام خمینی(ره) در کرج آغاز بکار کرد.
در این کارگاه سه روزه در خصوص روش های انتخاب تسهیلگر و چگونگی وضع دسترسی زنان عشایری به اعتبارات خرد، آموزش های لازم ارائه می شود.
نظر دهید