امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/06/31 - 11:01
  • تعداد بازدید : 571
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نایب رئیس فراکسیون عشایر مجلس تاکید کرد:

برقراری عدالت آموزشی با اختصاص سهمیه کنکور به عشایر فراهم می شود

علی اکبری گفت: برقراری عدالت آموزشی با اختصاص سهمیه کنکور به دانش آموزان عشایری محقق می‌شود.

نایب رئیس فراکسیون عشایر مجلس با بیان اینکه برقراری عدالت آموزشی با اختصاص سهمیه کنکور به عشایر محقق می‌شود، گفت: ترک تحصیل دانش‌آموزان عشایری در مقطع متوسطه امری رایج است.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، علی اکبری در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تعداد بازماندگان از تحصیل در میان عشایر گفت: در گذشته نظام آموزشی ویژه‌ای برای تحصیل عشایر وجود داشت؛ در این نظام معلمان کلاس‌ها را در چادر برگزار می‌کردند در واقع این روش علیرغم استفاده از امکانات حداقلی راهی برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان عشایری بود.


 


نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه در حال حاضر نیز در برخی استان‌ها مانند فارس از نظام آموزشی مذکور استفاده می‌شود اما در سایر استان‌ها این سیستم منسوخ شد در نتیجه بر تعداد بازماندگان از تحصیل در میان عشایر افزوده شد.


 


وی بیان کرد: از آنجایی که تدریس در مقطع ابتدایی به امکانات چندانی نیاز ندارد مدارس این پایه در میان عشایر برقرار است اما در مقاطع بالاتر به دلیل نبود دبیر، امکانات و... ترک تحصیل دانش‌آموزان امری رایج است.


 


اکبری ادامه داد: برای تحصیل در مقطع متوسطه افرادی که توانایی مالی دارند به مرکز استان‌ها رفته و یا از مجتمع‌های شبانه‌روزی استفاده می‌کنند.


 


 نایب رئیس فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ترک تحصیل دانش آموزان عشایر به فرهنگ و امکانات منطقه زندگی آنان بستگی دارد، ادامه داد: در حوزه زاگرس به دلیل کمبود امکانات و تراکم جمعیت عشایر، مشکل ترک تحصیل حادتر است و دانش‌آموزان بیشتری در معرض ترک تحصیل هستند.


 


وی بیان کرد: برای پوشش تحصیلی دانش‌آموزان عشایر گسترش مجتمع‌های شبانه روزی یکی از الزامات است اما کمبود سرانه از میزان کارآیی این مجتمع‌ها می‌کاهد لذا بایستی پیش از تاسیس و گسترش مجتمع های شبانه روزی، اعتبارت موردنیاز تخصیص پیدا کند.


 


این نماینده مردم در مجلس با اشاره به لزوم اختصاص سهمیه کنکور به عشایر، عنوان کرد: از آنجا که دانش‌آموزان عشایر از امکانات و معلمان متبحر محروم هستند باید برای آنها در کنکور سراسری سهمیه‌ای در نظر گرفته شود.


 


وی با اشاره به اینکه در دهه‌های 60 و 70 سهمیه‌ کنکور برای این دانش‌آموزان لحاظ می‌شد که پس از مدتی منتفی شد، تاکید کرد: اختصاص سهمیه برای کنکور عشایر می‌تواند در برقراری عدالت آموزشی موثر باشد.


 


نایب رئیس فراکسیون عشایر مجلس در پاسخ به اینکه فرهنگ عشایر در ترک تحصیل دانش‌آموزان تا چه میزان موثر است، توضیح داد: در نبود امکانات آموزشی دختران آسیب بیشتری می‌بینند از آنجا که عشایر حساسیت زیادی نسبت به دختران خود دارند معمولا با ماندگار شدن آنها در  مجتمع‌های شبانه روزی مخالفت می‌کنند در نتیجه ترک تحصیل دختران عشایر از پسران بیشتر است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب