بالندگی زندگی عشایر کهگیلویه و بویراحمد بعد از پیروزی انقلاب
در چهار دهه پس از انقلاب، بهبود زیرساخت های جاده ای، آب، برق، گاز، گسترش سواد و فضاهای آموزشی باعث تغییر های شگرفی در زندگی مردم کهگیلویه و بویراحمد از جمله عشایر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، عشایر که به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) ذخائر انقلاب هستند علاوه بر ایفای نقشی مهم در تولید، غیرت و تعصب آنان در حفظ یکپارچگی سرزمین و دفاع از وطن مثال زدنی است.
زندگی عشایر در سیاه چادرها و کوچ فصلی آنان به نقاط مختلف کشور برای دستیابی به شرایط بهتر در پرورش دام، تولید محصولات لبنی و صنایع دستی، نقش آنان را در خدمت به کشور برجسته کرده است.
مردم رنج کشیده کهگیلویه و بویراحمد بخصوص عشایر که تا پیش از انقلاب اسلامی از کمترین امکانات رفاهی محروم بودند اکنون با تلاش مسئولان در بیشتر شاخص های زندگی شاهد دگرگونی های چشمگیری هستند.
12درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند. این میزان جمعیت از 6 ایل بومی، 2 طایفه قشقایی ، 16 تیره ، 181 طایفه و بیش از یکهزار و 110 تش (اولاد) شکل گرفته است.
این جامعه گرچه کمتر از 12 درصد جمعیت استان را شامل می شوند اما با داشتن یک میلیون رأس دام سبک و سنگین افزون بر 35 درصد صنایع دستی شامل 10 هزار متر مربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش مهم عشایر در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پس از پیروزی انقلاب تاکنون خدمات قابل توجهی به عشایر استان ارائه شده است.
علی پور با اشاره به اینکه قبل انقلاب هیچ گونه راه مناسبی در مناطق عشایری استان وجود نداشت، گفت: از بعد از انقلاب تاکنون بیش از 9 هزار کیلومتر ایل راه برای عبور و مرور عشایر در کهگیلویه و بویراحمد احداث شد.
وی عنوان کرد: سالانه اعتبار زیادی صرف بازگشایی جاده های عشایری استان می شود بطوری که امسال حدود چهار میلیارد و 400 میلیون ریال برای احداث، مرمت و بازگشایی جاده های عشایری کهگیلویه و بویراحمد هزینه شده است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: انجام هر کیلومتر زیرسازی و آسفالت در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد.
علی پور با اشاره به اینکه عشایر از قشرهای مولد و تولید گر هستند گفت: ارائه تسهیلات به عشایر برای تقویت و توسعه ظرفیت های تولیدی عشایر در دستور کار دولت و نظام قرار دارد.
وی پرداخت 400 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر کهگیلویه و بویراحمد را از دیگر اقدامات همسو با ارتقای وضعیت زندگی عشایر در چهار دهه اخیر اعلام کرد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد افزود: این تسهیلات در قالب طرح زنجیره گوشت از مزرعه تا سفره در این استان به عشایر پرداخت شد.
علی پور بیان کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر و کمبود آب در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد، روزانه 792 هزار لیتر آب با 22 تانکر سیار، 6 دستگاه خودروی وانت سایپا و 2 دستگاه تراکتور بین عشایر توزیع می شود.
وی بیان کرد: تاکنون 300 دستگاه تانکر سقف دار و 2 هزار دستگاه تانکر ثابت برای ذخیره آب به عشایر کهگیلویه و بویراحمد واگذار شده است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: 60درصد از عشایر کهگیلویه و بویراحمد با کامیون و بقیه به صورت پیاده کوچ می کنند.
علی پور توزیع آرد، آب رسانی ثابت و سیار، پرداخت تسهیلات برای تامین علوفه، تجهیز اتراق گاه ها، اعزام گروه های دامپزشکی و تامین امنیت را از برنامه های در حال اجرا برای رفاه حال عشایر ذکر کرد.
نظر دهید