امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/03/02 - 11:30
  • تعداد بازدید : 662
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
یک مقام مسئول در منابع طبیعی تاکید کرد:

استفاده از دانش بومی عشایر در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی

مدیرکل دفتر ترویج، آموزش و مشارکت‌های مردمی منابع طبیعی گفت: با جدیت دنبال استفاده از دانش بومی عشایر در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی هستیم.

مدیرکل دفتر ترویج، آموزش و مشارکت‌های مردمی منابع طبیعی گفت: با انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان امور عشایر ایران در حوزه آموزش و ظرفیت‌سازی با جدیت دنبال استفاده از دانش بومی عشایر در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی هستیم.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری فارس، وحید جعفریان با تأکید بر اینکه حضور گسترده آحاد مردم در پایداری طرح‌های حفاظت از منابع‌طبیعی مورد توجه دستگاه‌های ذیربط سازمان جنگل‌ها و مراتع قرار دارد، اظهار کرد: مردم مهم‌ترین پشتوانه برای اجرای  این طرح‌ها هستند و بدون دخالت مردم اقدامات پایدار نیست.


 


وی ادامه داد: در همین راستا سیاست‌های نوین مردم شناسی، جامعه شناسی و مبانی توسعه بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری مورد پایش قرار گرفته است و هم‌اکنون رسالت اصلی ما حفاظت، توسعه و احیای عرصه‌های منابع طبیعی با مشارکت جوامع محلی است.


 


جعفریان با تأکید بر اینکه نیازمند تدوین یک استراتژی جامع و منسجم برای انسجام فعالیت‌ها در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی با مشارکت مردم هستیم، افزود: کلیات تدوین این سند امروز در چهارمحال و بختیاری به تصویب می‌رسد و برنامه عملیاتی آن جهت اجرا در سطح استان‌ها در سال 97 نهایی می‌شود.


 


مدیرکل دفتر ترویج، آموزش و مشارکت‌های مردمی منابع طبیعی با اشاره به رویکردهای کلان و سیاست‌های راهبردی مدنظر در حوزه آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی در عرصه‌های منابع طبیعی، بیان کرد: بخش آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی این سازمان ارتباط مؤثری با بخش‌های مرتبط با وزارت جهادکشاورزی داشته و هم‌گرایی در نظام نوین ترویج نیز از سیاست‌های راهبردی است.


 


وی ظرفیت‌سازی نیروی انسانی در بخش‌های مردمی و کارشناسی در سازمان‌های مختلف را برای توجه دادن به مسائل مشارکتی تأثیرگذار عنوان کرد و گفت: بهره‌برداران محلی می‌توانند با دانش بومی، شرکای قدرتمند در حفاظت از منابع طبیعی باشند.


 




جعفریان با اشاره به تغییرات اقلیمی در سراسر کشور، خاطرنشان کرد: سرمای خارج از دامنه، طوفان و کاهش بارندگی از عمده آثار این تغییرات است و می‌طلبد تاب‌آوری و سازگاری جوامع محلی را بالا ببریم زیرا جامعه‌ای که تاب‌آوری بالایی داشته باشد کم‌ترین آسیب را متحمل می‌شود.


 


مدیرکل دفتر ترویج، آموزش و مشارکت‌های مردمی منابع طبیعی اضافه کرد: برای ارتقای تاب‌آوری در شرایط اقلیمی می‌توان با کنار هم قرار دادن آموخته‌های علمی و بومی، یک الگوی ملی برای مدیریت عرصه‌های طبیعی و تطبیق با شرایط کم‌آبی در دراز مدت ترسیم کرد.


 


وی با بیان اینکه عشایر کوچ‌رو یکی از سرمایه‌های عظیم در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع‌طبیعی در دورترین نقاط کشور هستند، گفت: گاهی زندگی این قشر به‌علت تغییرات اقلیمی و دستکاری در محیط زندگی آنان دستخوش تغییرات می‌شود و ما باید سعی کنیم با انجام اقداماتی شیوه زندگی عشایر را که جزو میراث ملی ما است حفظ کنیم.


 


جعفریان افزود: کوچ زودهنگام عشایر می‌تواند به مراتعی که پذیرش ورود دام را ندارند، آسیب وارد کند اما می‌توان با تأمین علوفه از طریق تعاونی‌های منابع طبیعی برای عشایر این مشکل را تا حدودی مرتفع کرد.


 


مدیرکل دفتر ترویج، آموزش و مشارکت‌های مردمی منابع طبیعی رفع تعارضات بین روستائیان و عشایر را از رویکردهای وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد و گفت: می‌توان از ظرفیت بزرگان اقوام عشایر در کاهش این تعارضات بهره برد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب