امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/04/17 - 09:32
  • تعداد بازدید : 633
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی – محلی

از اعتبار ورزش سنتی در بازی های عشایری قرقیزستان دفاع می کنیم

غلامرضا جعفری با اشاره به برنامه ریزی این فدراسیون برای حضور مقتدرانه در سومین دوره بازی های عشایری جهان گفت: ورزش های سنتی ایران در جهان اعتباری خاصی دارند و برای دفاع از این اعتبار، نیازمند حمایت مسوولان ورزشی و فرهنگی هستیم.

رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی – محلی با اشاره به برنامه ریزی این فدراسیون برای حضور مقتدرانه در سومین دوره بازی های عشایری جهان گفت: ورزش های سنتی ایران در جهان اعتباری خاصی دارند و برای دفاع از این اعتبار، نیازمند حمایت مسوولان ورزشی و فرهنگی هستیم.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری  ایرنا، غلامرضا جعفری در بیان برنامه های این فدراسیون برای حضور در سومین دوره بازی‌های جهانی عشایر گفت: المپیک عشایری جهان که شهریور ماه در کشور قرقیزستان برگزار می شود فرصتی برای معرفی سنت و فرهنگ ایرانی در ورزش های بومی به شمار می رود. با توجه به دعوت نامه رسمی کمیته این بازی ها برای دکتر «مسعود سلطانی فر» وزیر ورزش و جوانان، ما مکلفیم در حد توان برنامه ریزی های لازم را برای حضور در این دوره از بازی ها انجام دهیم. در این زمینه تعاملاتی با سفارت و نمایندگی قزقیزستان در ایران انجام داده ایم.


 


رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی بومی محلی با اشاره به نتایج ورزشکاران در دوره گذشته این بازی ها گفت: هر چند که در دوره دوم این بازی ها ورزشکاران ایرانی توانستند با کسب شش مدال در جدول نهایی، بین 64 کشور در جایگاه ششم قرار گیرند، اما بنا داریم در دوره کنونی قدرتمندتر ظاهر شویم و ضمن ارتقاء جایگاه ورزش سنتی ایران در جهان، برنامه های آیینی نیز خواهیم داشت.


 


وی گفت: اعتبار ورزش سنتی ایران در منطقه و جهان ویژه است و برای دفاع از این اعتبار باید برنامه ریزی ویژه داشته باشیم؛ البته لازمه این برنامه ریزی تنها پیشنهاد های فدراسیون نیست، بلکه در این زمینه باید وزارت ورزش و امور جوانان و نهادهای فرهنگی کمک های خاصی داشته باشند تا ورزشکاران تحت نظر این فدراسیون در سومین دوره این مسابقات قدرتمندتر از گذشته ظاهر شوند.


 


جعفری در پاسخ به پرسشی در زمینه ملاک های این فدراسیون برای اعزام ورزشکاران گفت: در چند ماه گذشته یک فرجه زمانی از سوی برگزار کنندگان سومین دوره مسابقات عشایر جهان به ایران داده شد، اما به خاطر هم زمانی مسابقات انتخابی با ماه مبارک رمضان، اعلام نهایی اسامی ورزشکاران اعزامی به تعویق افتاد؛ در تلاش هستیم تا دهم مرداد ماه اسامی نهایی ورزشکاران اعزامی را به کمیته برگزاری مسابقات اعلام کنیم.


 


وی در زمینه جنسیت ورزشکاران اعزامی به مسابقات گفت: تمام تلاش ما بر این است که از بخش بانوان نیز ورزشکارانی در این مسابقات داشته باشیم، اما لازمه اعزام آنان حفظ کرامت زنان ایرانی در میادین ورزشی است و در صورتی که کمیته برگزاری این دوره از بازی ها با پوشش اسلامی بانوان ایران مشکلی نداشته باشد، اعزام انجام می شود.


 


جعفری در پاسخ به پرسشی درباره احتمال میزبانی این بازی ها از سوی ایران در سال های آینده گفت: ضرورت کسب میزبانی ارائه برنامه های همه جانبه است که باید نهادهای مختلف در آن سهیم باشند، در صورت شکل گیری این هماهنگی، بدون شک توانایی میزبانی این بازی ها را خواهیم داشت، زیرا ایران ظرفیت لازم و کافی برای میزبانی از ورزش های سنتی دارد.


 


رییس فدراسیون با اشاره به امکان موفقیت ورزشکاران ایرانی در این دوره از مسابقات گفت: ظرفیت های ورزش سنتی و روستایی نشان می دهد که ما در بیشتر رشته های اعلام شده در این دوره از مسابقات، شانس مدال آوری خواهیم داشت، اما با توجه به برخی محدودیت ها، فعلا در چند رشته مانند کشتی، کشتی پهلوانی، سوارکاری، بازی های فکری و برنامه های آیینی اعزام انجام می شود و امیدواریم نتایج در خور شان ورزش ایران کسب کنیم.


 


او در پایان ضمن تشکر از وزیر ورزش و امور جوانان گفت: تاکنون برنامه های ورزشکاران این فدراسیون برای اعزام به سومین دوره مسابقات عشایری با هماهنگی کامل سلطانی فر بوده و امیدوارم وزیر محترم ورزش شهریور ماه در قرقیزستان حضور داشته باشد تا برای ورزشکاران و کاروان ایران یک نقطه عطف و قوت قلب به شمار آید.


 


سومین دوره بازی‌های جهانی عشایر شهریور ماه در «ایسیک کول» قرقیزستان برگزار می‌شود. یکی از اهداف اصلی برگزاری این بازی‌ها حفظ ارزش‌ها، سبک زندگی عشایری و معرفی آن برای نسل‌های آینده است


 


در سومین دوره بازی‌های جهانی عشایر، ورزشکاران کشورهای مختلف در 37 نوع مسابقات به رقابت خواهند پرداخت. در کنار مسابقات کنفرانس‌های علمی اختصاص یافته به تمدن عشایری برگزار می‌شوند.


 


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب