امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/06/01 - 12:04
  • تعداد بازدید : 996
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی خبر داد:

ابلاغ 54 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه به عشایر خراسان‌جنوبی

غلامرضا قوسی گفت: امسال 54 میلیارد و 300 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه با سود 4 درصد با دوره باز پرداخت 5 ساله به عشایر خراسان‌جنوبی ابلاغ شده است.

مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی گفت: سال گذشته 58 میلیارد و 900 میلیون ریال و  امسال 54 میلیارد و 300 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه با سود 4 درصد با دوره باز پرداخت 5 ساله به عشایر خراسان‌جنوبی پرداخت و  ابلاغ شده است.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری فارس، غلامرضا قوسی در شورای عشایری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه سال گذشته 58 میلیارد و 900 میلیون ریال  تسهیلات قرض‌الحسنه 4 درصد با دوره باز پرداخت 5 ساله به عشایر خراسان‌جنوبی پرداخت شد، ادامه داد: در سال جاری نیز مبلغ 54 میلیارد و 300 میلیون ریال به استان ابلاغ گردیده است.


 


وی اضافه کرد: سال گذشته 82 میلیارد و 720 میلیون ریال اعتبار استانی از محل منابع (ماده 180 قانون استفاده متوازن از امکانات کشور، تملک و دارایی‌های سرمایه‌ای و 3درصد درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز) که در مقایسه با سال 95 رشد حدود 94 درصدی داشته است، به عشایر استان اختصاص یافت.


 


قوسی با بیان اینکه برخورداری عشایر خراسان‌جنوبی از راه مناسب و آب شرب بهداشتی زیر ۵۰ درصد است، ادامه داد: مهمترین مشکلات گریبان‌گیر عشایر خراسان جنوبی واگذاری مراتع تحت قلمرو عشایر است که ضریب امنیت سرمایه گذاری عشایر را به خطر می‌اندازد.


 


 


مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی بیان داشت: جمعیت عشایری استان 15 هزار و 676 خانوار است که تعداد 16 هزار و 380 نفر در رده سنی 20 تا 30 سال قرار دارند.


 


وی با بیان اینکه بیش از  13 درصد جمعیت کل استان عشایری هستند، گفت: : بیش از یک میلیون و 200 رأس دام سبک و سنگین توسط عشایر این استان نگهداری می‌شود و این میزان نشان می‌دهد که 34درصدجمعیت دامی استان و 30درصد تولیدات دامی توسط عشایر استان تولید می‌شود.


 


قوسی با اشاره به اینکه 58 طایفه عشایری مستقل در خراسان‌جنوبی وجود دارند که اکثریت آنان با بهلولی و حسینی ها استد، ادامه داد: 80درصد عشایر  خراسان جنوبی در مناطق مرزی مستقر هستند.


 


مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی پایین بودن شاخص‌های توسعه و عدم برخورداری عشایر نسبت به سایر جوامع، عدم تناسب بین جمعیت جامعه هدف و توزیع اعتبارات، خشکسالی‌های مستمر، فقر مراتع ، ریزگردها، کاهش منابع آبی، عدم استقبال عشایر از بیمه اجتماعی و بیمه، تک محوری بودن ممر درآمد عشایر و لزوم برنامه ریزی برای تنوع بخشی به فعالیت‌های عشایر و عدم آشنایی عشایر با شیوه‌های جدید تولید را از اهم مشکلات در مناطق عشایری خراسان جنوبی مطرح کرد.


 


وی حمل بیش از 135 هزار متر مکعب آب شرب انسان و دام برای حدود هفت هزار خانوار عشایری، مرمت و موج تراشی 5 هزار و 900 کیلومتر ایل راه عشایری در سطح مناطق عشایری و حمل سوخت فسیلی ( نفت سفید و گاز مایع ) به منظورجلوگیری از بوته کنی و تخریب مراتع برای یک هزار و 64  خانوار را از فعالیت‌های انجام شده برای عشایر استان ذکر کرد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب