امروز : 03 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/02/30 - 15:34
  • تعداد بازدید : 968
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی خبر داد:

آغاز کوچ بهاره عشایر آذربایجان شرقی به مناطق ییلاقی

آل هاشم از آغاز کوچ بهاره عشایر استان آذربایجانشرقی از مناطق قشلاقی به مناطق ییلاقی خبر داد.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی از آغاز کوچ بهاره عشایر این استان از مناطق قشلاقی به مناطق ییلاقی خبر داد.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، آل هاشم با اشاره به اینکه در این استان در دو فصل پاییز و بهار کوچ اتفاق می افتد، گفت: با توجه به شرایط اکولوژیکی حاکم بر مناطق عشایری استان، عشایر اواسط اردیبهشت ماه و با گرم شدن هوا، از مناطق قشلاقی به سمت ییلاقات سرسبز شهرستان های کلیبر، اهر، هریس، سراب، میانه، مراغه، چاراویماق، ارتفاعات سهند، سبلان و بزگوش و تبریز کوچ  می کنند.


 


وی اظهارکرد: مراتع سرسبز استان آذربایجان شرقی هر سال پذیرای احشام حدود 5000 خانوار عشایری مهمان از استان های همجوار از جمله اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی است.


 


آل هاشم گفت: اداره کل امور عشایر استان بنا به وظایف ذاتی و شرح کار سازمانی خود سعی در تسهیل روند کوچ عشایر داشته و به آسایش عشایر در زمان ماندگاری در اطراق گاه ها و میان بندها کمک می کند.


 


مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با اشاره به برف روبی مسیرهای برفگیر ییلاقات قبل از حضور عشایر و بازگشایی و تسطیح مسیر های کوچ، از اقدامات تامین امنیت در مسیر کوچ با هماهنگی ستاد کوچ، فرمانداران مناطق قشلاقی و ییلاقی، نیروی انتظامی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل دامپزشکی و پاسگاه ها جهت تسهیل رفت و آمد عشایر در ایل راه ها خبرداد.


 


وی نزدیک رسانی و تامین آب با احداث آبشخور های بهداشتی برای تامین آب سالم مورد مصرف خانوارهای عشایر و احشام آن ها، کمک به تامین روشنایی در اطراق گاه های عشایری با استفاده از چراغ های خورشیدی و تامین سوخت فسیلی و وسایل پخت و پز خورشیدی، کمک به احداث سرویس بهداشتی در میان بندها و اطراق گاه های اصلی عشایر را از دیگر اقدامات اداره کل عشایر عنوان کرد.


 


آل هاشم همچنین گفت: جشنواره های کوچ برای افزایش امید و شادابی جامعه عشایری و نمایش تولیدات دامی و لبنی و محصولات صنایع دستی عشایر برگزار می شود.


 


مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اگر چه جمعیت عشایر نسبت به کل جمعیت استان حدود 2درصد می باشد ولی این جمعیت اندک اما پرکار قریب به 20% دام سبک استان را در اختیار داشته و نقش چشمگیری در تولید محصولات گوشتی و پروتئینی و لبنی برعهده دارند.


 


وی افزود: زنان عشایری نیز با تولید سالانه حدود 12500 مترمربع ورنی و صنایع دستی به معیشت خانواده خود کمک شایانی می کنند.


 


آل هاشم اظهار کرد: ساختار ایلی عشایر استان آذربایجان شرقی از دو ایل قره داغ و شاهسون و 10 طایفه مستقل تشکیل یافته است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب